,

SMN betreurt staking vervolging Wilders

laffe extremistHet Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) is teleurgesteld over het besluit van het Openbaar Ministerie om geen vervolging in te stellen tegen Geert Wilders wegens aanzetten tot haat. Het SMN had aangifte tegen Wilders gedaan na zijn uitermate grievende uitspraken over de islam in de Volkskrant. Het SMN beraadt zich nog op de vraag of het tegen het besluit van het OM in verweer zal gaan.

Vanmiddag heeft het Openbaar Ministerie Amsterdam op een persconferentie bekend gemaakt geen strafrechterlijke vervolging in te stellen tegen PVV-leider en Tweede Kamerlid Geert Wilders wegens aanzetten tot haat en discriminatie. Volgens de Amsterdamse hoofdofficier van justitie Leo de Wit zijn de uitspraken die Wilders de afgelopen maanden in diverse media en op internet heeft gedaan over de islam en de Koran niet strafbaar.

Het SMN betreurt het besluit van het OM. Het OM heeft het niet aangedurfd om de rechter te laten toetsen waar de grenzen van de vrijheid van meningsuiting liggen. Daarmee laat het OM een kans lopen om een einde te maken aan het stelselmatig beledigen van moslims. Het SMN vraagt zich dan ook af hoe ver iemand als Wilders kan gaan met het vergiftigen van het Nederlandse volk en het zaaien van tweedracht tussen bevolkingsgroepen. Het SMN zal de motivatie van het OM bestuderen en in overleg met haar advocaat juridische stappen overwegen.

Het SMN deed in februari 2008 aangifte tegen Wilders wegens het aanzetten tot haat als bedoeld in art. 137d Sr tegen mensen vanwege hun godsdienst en/of het beledigen van moslims als bedoeld in art. 137c Sr. Aanleiding hiervoor waren zijn uitspraken over de islam en moslims in de Volkskrant van 8 augustus 2007. Daarin omschreef Wilders de Koran als een fascistisch boek dat evenals Mein Kampf verboden zou moeten worden. De vergelijking met het nazi-regime doortrekkend schreef Wilders voorts:
‘En de Koran is het Mein Kampf van een religie die beoogt anderen te elimineren…”
en:
“De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran.”

Er zijn 10 reacties

 1. Henk-el Makhloufi
  Geplaatst op juni 30, 2008 om 5:52 pm uur.

  De advocaat heeft al hoger beroep aangekondigd op grond van de feiten genoemd in de afwijzing van het O.M.
  Indien de stelling voor de afwijzing van het O.M. in hoger beroep vwordt erkend heeft men in ons land een vrijbrief gekregen voor het zonder weerga kunnen beldigen en kwetsen van een ieder die een geloof beleid.

 2. ravinder
  Geplaatst op juli 1, 2008 om 12:26 am uur.

  die juristen hebben weinig kans en ze weten het!!! er worden ook volslagen kulverhalen aangevoerd als geen ondervraging en/of hechtenis om de boel nog op intimiderende wijze wat aan te wakkeren. dit in de hoop dat er dan onder druk alsnog wat gebeurt en om de schuld bij het OM te leggen ipv op eigen falen na eerder grote woorden in de media te hebben gebruikt… de komende dagen zal wel in de media verder duidelijk worden hoe er nu tot een dergelijk besluit is gekomen, hopelijk willen mensen daar dan wel naar luisteren ipv enkel alleen maar naar de misleidende gehoorde grote woorden uit de eigen beweging.

 3. peter = de naam
  Geplaatst op juli 1, 2008 om 10:54 am uur.

  @henk Als je het vonnis eens goed zou lezen van het OM staat erin dat volgens hun Wilders tegen een religie strijd. En niet tegen personen. Die scheiding weet hij goed te maken binnen de kaders van de wet.

  En dat personen zich gekwetst zouden voelen? Staat hun vrij om wederom naar de rechter te gaan. Jouw veronderstelling dat er nu een vrijbrief is om te kunnen kwetsen en beledigen. vind ik stemmingmakerij en vooringenomen.

 4. Henk el Makhloufi
  Geplaatst op juli 1, 2008 om 11:58 am uur.

  ravinder ,
  Of de juristen weinig kans heben zal ik niet beweren,want het is nu toch wachten op de beoordeling door het gerechtshof en misschien zelfs daarna door de Hoge Raad.
  Of het onderzoek op de juiste wijze is uitgevoerd zal dus ook door het gerechtshof moeten worden vastgesteld.

 5. Henk el Makhloufi
  Geplaatst op juli 1, 2008 om 1:11 pm uur.

  We zullen hier maar niet ingaan op het stompzinnige gelul over een “vonnis”dat in het geheel niet is uitgesproken.
  Wat een klootzak ben je toch !!!!!

 6. peter = de naam
  Geplaatst op juli 1, 2008 om 7:05 pm uur.

  @henk je kunt een voorbeeld aan Wilders nemen op de manier van kritiek geven. Hij gaat tenminste niet persoonlijk en grof worden. Jij wel. Helaas, als jij niet inhoudelijk kunt of wilt discusieeren, ga jij dat doen.

 7. Henk el Makhloufi
  Geplaatst op juli 2, 2008 om 11:22 am uur.

  Grof worden?
  Ik ben nog heel fatsoenlijk in verschil met die peroxidekop en zijn idiote aanhangers.
  De zielige stuntelaar weer gezien op de TV,nu wordt hij bang en roept hij om hulp van Mibuza.
  Wel en grote muil maar net als zijn aanhangers allemaal lafaards op het niveau van de Telegraaf.
  En inhoudelijk wil ik niet meer met jou discussiëren ,gelet op jouw opvattingen tegenover de medemenens in dit land.
  Jij denkt dat je zelf alles kan zeggen en wil een ander gaan vertellen hoe hij zich dient te gedragen.
  Je mag schrijven wat je wil maar voor mij heb je afgedaan.
  O,ja zoek eens uit ,”gestudeerde “het verschil tussen een vonnis en de overwegingen van het O.M. om niet tot vervolging over te gaan.
  Dan begrijp je misschien ook de uitlatingen over kloootzk

 8. peter = de naam
  Geplaatst op juli 2, 2008 om 6:56 pm uur.

  @henk. Jij fatsoenlijk in je uitlatingen en taalgebruik?. Je hebt je een nivo lager gesteld dan Wilders. Dwz waar Wilders schopt tegen een religie,. schop jij tegen personen. Waar Wilders zijn taalgebruik nog binnen de wet valt, is jouw taalgebruik onfatsoenlijk en schofferend.

  Een cursus om te leren om opbouwende en inhoudelijke kritiek te geven, zou wel s goed voor jouw zijn. Misschiem komt er op dat gebied van communiceren van jou nog iets goeds terecht?

 9. Henk el Makhloufi
  Geplaatst op juli 3, 2008 om 10:13 am uur.

  Begrijp je nu zelf wel wat je zegt?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


INGEZONDEN.FOTO'S