,

Palestina krijgt volledig lidmaatschap Unesco

De Unesco heeft gisteren een verzoek om lidmaatschap van de Palestijnen goedgekeurd. Het verzoek was omstreden, omdat tegenstanders, waaronder Nederland, ‘vrezen dat het Palestijnse initiatief het stilstaande vredesproces met Israël schade toebrengt’.

In Parijs stemden 107 lidstaten voor het Palestijns lidmaatschap van de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur. Er waren 14 landen die tegen stemden en 52 landen die zich onthielden van stemming. Nederland stemde tegen het lidmaatschap, net zoals onder andere de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. Onder andere Rusland, China, India, Zuid-Afrika, Brazilië en Frankrijk stemden volgens het NRC Handelsblad voor.

De Palestijnen streven volledig lidmaatschap van de Verenigde Naties na. Zij hopen in tegenstelling tot hun tegenstanders dat een VN-lidmaatschap het vredesproces nieuw leven kan inblazen. Omdat het proces naar een lidmaatschap lang en moeizaam is, besloten zij afzonderlijk hiervan te proberen lid te worden van de Unesco.

Palestina

Er is 1 reactie

 1. Henk el Makloufhi
  Geplaatst op november 1, 2011 om 2:48 pm uur.

  Hallo ………………………………………..P de Z …………………………………..
  PC kapot ?
  Toch niet van die “goede israelische ” kwaliteit zelf gekocht ?
  Tandjes uit de bek gevallen van verbazing ?
  Ja, de eigen staat komt er aan, en dat is het einde van de grote bek van de onderdrukker !!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


INGEZONDEN.FOTO'S