,

Al-Azhar schrijft conceptvoorstel grondwet Egypte

De rector van de Al-Azhar-universiteit in het Egyptische Caïro, Sheik Ahmed el-Tayeb, heeft dinsdag een voorstel gepresenteerd voor nieuwe grondrechten in Egypte. Dat meldt Nieuws.nl. In de grondrechten zijn de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van geloof verankerd. Er is drie maanden gewerkt aan het opstellen van de grondrechten en het document moet de basis vormen voor een nieuwe grondwet.

El-Tayeb zei dat de grondrechten, waarin de vrijheid van geloof, opinie, wetenschappelijk onderzoek, kunst en creatieve expressie zijn verankerd, de basis moeten vormen voor de nieuwe grondwet. Volgens hem worden de vrijheid van religie en gelijke burgerrechten beschermd door uitspraken van islamitische geestelijken. Het document kwam tot stand na overleg met islamitische en christelijke denkers, meldt de website.

Volgens een medewerker van de universiteit is het conceptvoorstel opgestuurd aan de autoriteiten in de hoop dat die het laten meewegen bij het opstellen van de grondwet. Bron/ Lees verder: Nieuws.nl.

Egypte

Er is 1 reactie

  1. Antwerpenaar
    Geplaatst op januari 12, 2012 om 5:54 pm uur.

    ‘ Het document kwam tot stand na overleg met islamitische en christelijke denkers, meldt de website.’

    Wat doen die christelijke denkers daar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S