,

Nieuwe beelden van Zafzafi in gevangenis [VIDEO]

Gisteren dook er opeens een video op van protestleider Nasser ZafZafi in de gevangenis op het internet. Op deze video wordt hij van top tot teen gefilmd.

De vraag die velen bezighield is wat nou precies de bedoeling is van deze video. Diende het meer als bewijs dat hij gemarteld is in de Marokkaanse gevangenis (er is een duidelijke blauwe plek op zijn onderrug) of juist als bewijs dat hij niet gemarteld is.

De advocaat van ZafZafi meldt nu dat de video onderdeel was van het medisch onderzoek naar beschuldigingen van marteling. Volgens de advocaat is de video opgenomen in de Oukacha-gevangenis in Casablanca. De Marokkaanse autoriteiten lijken niet blij met de publicatie van het filmpje. De video was al snel van youtube verwijderd en de procureur-generaal van de Koning, Hassan Matar heeft opdracht gegeven te onderzoekken hoe het naar het internet is uitgelekt. (Bron/ lees verder: Marokkaanse media)

Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S