,

Rechter versoepelt inreisverbod Trump

Een federale rechter in Hawai heeft het inreisverbod voor inwoners uit zes overwegend islamitische landen versoepeld. Voortaan mogen grootouders en andere verwanten van mensen die in de VS wonen, naar de VS reizen om hun familie te bezoeken.

Volgens de rechter heeft de Amerikaanse regering een recente uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof te strikt uitgelegd.

De uitspraak betekent een nieuwe tegenslag voor het omstreden inreisverbod van Trump. Het Hooggerechtshof is nog bezig het verbod te beoordelen, maar afwachtend van het eindoordeel stond het Hof vorige maand toe om een tijdelijk inreisverbod in te voeren. (Bron/ lees verder: de NOS)

Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S