,

‘Emiraten zaten achter cyberaanval op Qatar’

Een bericht op de website van Qatars officiële persbureau en op sociale media was de directe aanleiding voor de diplomatieke crisis in de Golfregio. In dat bericht was in mei te lezen hoe het Qatarese staatshoofd, emir Tamim bin Hamad al-Thani, Iran een ‘islamitische macht’ had genoemd en Hamas geprezen had. Dit bericht lijkt een hack te zijn van de Verenigde Arabische Emiraten.

De Verenigde Arabische Emiraten hackten de Qatarese overheidssites en plaatsten de valse berichten. Dat meldt The Washington Post op basis van gesprekken met anonieme medewerkers van Amerikaanse inlichtingendiensten. De afgelopen week kreeg de krant bevestigd dat hooggeplaatste regeringsleden van de Emiraten op 23 mei het plan al bespraken.

Of de Emiraten de hack ook zelf hebben uitgevoerd of dat hebben laten doen, is niet duidelijk. (Bron/ lees verder: de NOS)

Er is 1 reactie

  1. Hassan
    Geplaatst op juli 18, 2017 om 12:20 pm uur.

    Emiraten zijn ook verantwoordelijk voor de coup in Egypte…..

    democratische krachten saboteren, dat is wat ze doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S