,

Bijna 200 migranten bereiken Ceuta na bestorming grens

De grensovergang bij de Spaanse enclave Ceuta is maandag door een grote groep Afrikaanse migranten bestormd. Bijna 200 migranten wisten zo de Spaanse enclave Ceuta te bereiken. Vier migranten raakten gewond bij de bestorming en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De grens tussen Ceuta en Marokko is streng beveiligd. Er staan metershoge hekken met prikkeldraad. De bestorming van maandag was echter bij een gewone grensovergang, waardoor de vluchtelingen niet hoefden te klimmen, maar enkel langs de grenswachten hoefden te rennen.

De Afrikaanse migranten zijn in Spanje opgevangen en worden naar verblijfscentra gebracht door heel Spanje. Daar wordt besloten of ze worden uitgezet of mogen blijven. (Bron/ lees verder: de NOS)

Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S