,

Marokkaanse betoger die in coma lag, overlijdt aan verwondingen

Een Marokkaanse demonstrant die al meer dan twee weken in coma lag, is dinsdag in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigen de Marokkaanse autoriteiten en een betrokken advocaat. De 22-jarige man is voor zover bekend de eerste demonstrant die om het leven komt sinds het begin van de protesten in oktober.

Imad El Attabi uit de stad al-Hoceima liep in juli ernstig hoofdletsel op toen betogers met de oproerpolitie botsten. Volgens de autoriteiten is Attabi geraakt door een steen. Een betrokken advocaat, die samenwerkt met de familie, stelt dat hij geraakt is door een traangasgranaat, waarna hij in coma raakte. Volgens de advocaat heeft de familie geen inzage gekregen in het medische rapport over de verwondingen. De familie eist een geloofwaardig onderzoek.

Zijn dood leidt mogelijk tot nieuwe protesten in Marokko. De eerste groepen betogers gingen gisteravond al de straat op in Al Hoceima, Nador en in Casablanca. Op sociale media verschijnen oproepen om te gaan demonstreren. (Bron/ lees verder: de NOS)

Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S