,

Asielzoekers in Duitsland krijgen extra vertrekpremie

Afgewezen asielzoekers die Duitsland vrijwillig verlaten, kunnen rekenen op een extra overheidspremie dat kan oplopen tot wel 6000 euro voor een gezin. De Duitse overheid hoopt hiermee meer asielzoekers te verleiden om Duitsland vrijwillig te verlaten naar bijvoorbeeld Irak of Afghanistan.

De extra premie is onderdeel van het programma Dein Land. Deine Zukunft. Jetzt!, letterlijk vertaald ‘Jouw land, jouw toekomst, nu!’ Het is niet duidelijk of het ook geldt voor Marokkaanse asielzoekers.

In Nederland is de financiële vergoeding die asielzoekers uit veilige landen ontvangen al langer aan strengere voorwaarden gebonden. Zo krijgen migranten uit landen rond de EU, zoals Algerije en Marokko, sinds vorig jaar geen vertrekpremie. (Bron/ lees verder: de NOS)

Er zijn 3 reacties

 1. Emir Joop
  Geplaatst op december 5, 2017 om 7:16 am uur.

  Dat werkt echt. En je bent helemaal niet debiel als je zoiets verzint. He-le-maal niet!

 2. Pepijn
  Geplaatst op december 5, 2017 om 11:55 am uur.

  Niet doen asielzoekers! BLIJF in duitsland of Europa!

  teruggaan naar land van herkomst betekent zelfmoord! Westerse dodelijke coalitie is nog steeds bommetjes aan t gooien in t midden oosten en west afrika,en ook sinds kort gaan er bommen naar de Sahel onder leiding van t bloeddorstige Frankrijk dat niet genoeg heeft van afrikaanse grondstoffen en iedereen uitschakelt die daar op wat tegen heeft!

  Blijf dus aub in Europa, banen genoeg en als je een diplama hebt kun je gewoon je stataus regulariseren.

 3. Richard
  Geplaatst op december 6, 2017 om 10:49 am uur.

  Mijn advies zou zijn: Doen! Zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S