,

Dubai heeft plannen voor een nóg hogere toren van 928 meter [VIDEO]

De Burj Khalifa in Dubai is met 828 meter momenteel nog steeds het hoogste gebouw ter wereld. Maar dat duurt niet lang meer. Projectontwikkelaars hebben concrete plannen voor de bouw van de Creek Harbour Tower, die met 928 meter op de Burj Khalifa neer gaat kijken.

Ontwikkelaar Emaar omschrijft het ontwerp als ‘een monument voor de wereld en een icoon van de 21ste eeuw’. Het gebouw, dat zijn inspiratie weliswaar ontleent aan de lelie en traditionele minaretten, krijgt een hypermoderne architectuur en ziet eruit als een reusachtig raket. De Spaans-Zwitserse Santiago Calatrava Valls is de ontwerper van het indrukwekkende gebouw.

De kosten van de bouw van de Creek Harbour Tower zullen omgerekend 840 miljoen euro bedragen. In de woontoren kunnen straks 400.000 mensen wonen. De oplevering staat gepland voor 2021. (Bron/ lees verder: het AD)

Er zijn 2 reacties

  1. jaba
    Geplaatst op januari 14, 2018 om 1:43 am uur.

    Ik ben benieuwd hoeveel slaven er zullen overlijden bij de bouw van de nieuwe toren.

  2. heer Rachid
    Geplaatst op januari 18, 2018 om 9:55 am uur.

    Handig zo’n toren en vandaar kunnen ze in de verte zien hoe de Israelische soldaten Palestijnse kinderen martelen, wurgen tot de dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


INGEZONDEN.FOTO'S