Rotterdam goed voor ‘allochtone liefde’

LiefdeRotterdam is goed voor de liefde. De stad is volgens onderzoeker Kees Fortuin van het Verwey-Jonker Instituut vooral bij allochtone jongeren uit heel het land populair als huwelijksmarkt. De onderzoekers weten dat allochtone jongeren al enige tijd naar Rotterdam trekken om een huwelijkspartner te vinden.

Volgens het Algemeen dagblad zijn vooral grote multiculturele evenementen als het Zomercarnaval en Dunya op dit gebied erg in trek, net als het gemêleerde uitgaansleven.

„Jongeren uit heel het land trekken naar Rotterdam op zoek naar ‘soortgenoten,’’ bevestigt Kees Wetsema, directeur van marktonderzoeksbureau Wemar in Rotterdam. Hij trekt die conclusie na eerdere brainstormsessies met allochtone jongeren uit steden als Amersfoort en Amsterdam. „Bepaalde uitgaansgelegenheden trekken groepen allochtonen aan, maar ook de zomerfestivals en straten waar veel mensen uit een bepaald gebied wonen.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.