Geen discriminatie bij Gelders korps

politieBij de regiopolitie Gelderland-Midden zijn geen Marokkaanse werknemers gediscrimineerd of racistisch bejegend. Wel had de korpsleiding zorgvuldiger en duidelijker moeten handelen om te voorkomen dat willekeur ontstond en er twijfel rees over gelijkheid van behandeling binnen het korps.

Dat stelt de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer, die onderzoek deed na klachten van twee Marokkaanse inspecteurs en een Turkse tolk over discriminatie. Ook de Commissie Gelijke Behandeling, die bij het onderzoek betrokken was, heeft geen aanwijzingen voor discriminatie gevonden.

Voormalig inspecteur El Rahmani, die nu majoor bij de marechaussee is, diende volgens de ombudsman eerst een klacht wegens discriminatie in, maar wijzigde dat later in een klacht over gebrek aan integriteit en transparantie. Ook inspecteur Moshine Semlali, die nu bij de sociale recherche in Rotterdam werkt, is onbehoorlijk behandeld, maar beslist niet gediscrimineerd schrijft De Telegraaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.