Refojongeren negatief over allochtoon

Refojongere negatief over allochtoonScholieren uit het Reformatorisch onderwijs staan zeer negatief tegenover allochtonen. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder 200 gereformeerde leerlingen. Ruim 55 procent van de refoleerlingen staat negatief tegenover buitenlanders/moslims. Bijna driekwart van hen is van mening dat er in Nederland te veel buitenlanders zijn en ruim elf procent zou zich verzetten tegen de komst van een allochtone buurman meldt het Reformatorisch Dagblad.

De enquête werd uitgevoerd door de gratis gereformeerde jongerenkrant Refl!ts. Uit een recent TNS NIPO-onderzoek blijkt ‘slechts’ 36 procent van de bevolking negatief tegenover moslims te staan. De hoge score in het Refl!ts-onderzoek valt gedeeltelijk te verklaren door het feit dat het TNS NIPO-onderzoek werd afgenomen onder jongeren en ouderen.

Een andere, opvallend hoge score in het Refl!ts-onderzoek betreft de discriminatiegeneigdheid. Bijna 30 procent van de refojeugd vindt dat een bedrijf bij ontslag eerder een allochtoon dan een Nederlander op straat moet zetten.

14 REACTIES

 1. Wie had er nu iets anders verwacht,deze kids worden opgevoed met intolerantie,wereldvreemde ideeen,onderdrukking van de vrouwen is normaal bij hun.
  Degen die niet willen volgen worden uit de familie gestoten,en dan hebben we het nog niet eens over de “rottigheid met kindderen in deze kringen”die daar normaal schijnt te zijn.
  Hoe kan je nu verwachten dat deze kids zich ontwikkelen tot wereldburgers met zo’n bekrompen opvoeding en ontwikkeling.
  Van school getrapt omdat je thuis internet hebt
  Van school getrapt onmdat je als meisje in je vrije tijd een spijkerbroek draagt
  Wie is er nu echt intolerant in dit land.
  Als het aan hun lag werd er gestraft volgens de tijden van Romeinenen werden de straffen uit de bijbel het oude testament uitgevoerd.
  Maar als er iemand in dit land het woord “sharia” in zijn mond neemt dan breekt de pleuris uit.
  Hoe bedoelen we intolerant?

 2. jij bent echt zo linkse rakker , henk-rotterdam.

  gelijk weer in de verdediging springen voor het zo tolerante islam. ook al vind je dat van de gereformeerde, neemt niet weg dat islam oooh zo goed is. wat je allemaal zegt geld ook voor de islamitisch kant.

 3. Ynet,
  Geen kwestie van een linkse rakker zijn wat je denkt,maar de pest is dat we in dit land maar steeds naar een kant kijken en de andere kant niet willen zien.
  Of zoals de Grote Blonde Leidetr stelde dat de Nederlandse samentstelling van de bevolking moest zijn gestoeld opde joods/crhistelijke beginselen en leer.
  En dat voor andere uitingen geen plaats is in dit land.
  En daar ben en blijf ik tegen,de tijd van de koloniale overheersing is voorbij,we leven hier met ongeveer 16 miljoen mensen,waarvan 1,5 miljoen afkomstig zijn uit andere landen met een grote diversiteit van samenstelling.
  Ik ben niet bang voor de Islam,nee ik ben banger voor de mensen die alles willen bestrijden en op zij willen zetten voor hun eigen wil en denken,dat zij het geloof en het gelijk aan hun kant hebben en geen rekening willen houden met andere in dit land.
  En mogen moslims thuis geen internet hebben?
  En mogen moslimmeiden geen spijkerbroek dragen?
  En als ik het heb over de rottigheid heb ik het over de incest/mishandeling die in deze kringen schrikbarend hoog is of de nieuwsmedia niet gevolgd van de ouderling op Goeree/overflakkee die zich regelmatig door zijn zoon en dochter liet bevredigen in de auto.
  Let wel dat waren kinderen van 13/15 jaar.
  En de ouderling staat zondagmorgen weer gewoon aan de kerkingang de gelovigen de hand te schudden.
  Het is geen kwestie van in de bres springen voor de Islam.die hebben mij niet nodig dat kunnen ze zelf wel,maar ik wijs alleen op de andere kant die men niet belicht in dit land,of te weinig.
  Schaamte misschien?

 4. christenen zijn een grote huichelaars ze doen niks wat inde bijbel staat naasten liefde wat is dat?

  tenminste volgen de moslims alles wat hun heer zegt

 5. Gelukkig doen de meeste christenen niet wat in de Bijbel staat Yassin, het is een even vreselijk boek als de Koran. Maar net als de meeste moslims weten de meeste christenen niet eens wat in hun eigen heilige boeken staat. Ik heb het hier niet over analfabetisme, wat nog een excuus zou kunnen zijn.

  Degenen die wèl weten wat er in staat zijn meestal degenen die zich het meest immoreel gedragen en tegelijkertijd claimen dat moraliteit geheel en al van God komt en dat dus ongelovigen per definitie immoreel zijn. Ongelovigen volgens de definitie van iedere godsdienst zijn iedereen die niet gelooft in die exacte versie van de godsdienst die zij aanhangen.

  Die rivaliteit neemt alleen maar toe naarmate de werkelijke verschillen kleiner worden.

 6. Yassin zegt alles wat hun heer zegt dat is helemaal niet waar .
  Ik ken verschillende moslims vrijdag in de moskee en andere dagen ook,
  ze drinken veel bier eten varkensvlees en ze kennen de koran ook niet zo best.

  En wat Henk uit Rotterdam allemaal beweerd is de grootste onzin.
  Hij weet niet waar hij over praat, van school worden gestuurd door internet en een broek aan, dat gebeurd helemaal niet.
  Als ze een mug horen word er een olifant van gemaakt.
  Als je op een school,werk,vereniging,kerk zit of aan gesloten ben, dan heb je als het goed is regels en daar moet je je eigen aan houden, ben je het daar niet mee eens dan moet je maar ergens anders heen gaan.

 7. dick:

  van school gstturt vanwege internet is na mij weten wel gebeurt . ze hebben het er wel overgehad op tv. hoe het is afgelopen weet ik niet. maar klopt wel.
  van die spijkebroek dar weet ik niet.

 8. Het van Internet is waar ( Almelo)en van de spijkerbroek is gebeurd op de scholengemeenschap van Calvijn2 jaar geleden,dus geen onzin Dick.
  Net zo min dat vrouwen geen functie’s in besturen mogen bekleden op in de partij,misschien even ter opfrissing,de subsidie voor politieke partijen is van Rijkswege ingetrokken voor de SGP wegens discriminatie van vrouwen en wel bij een gerechtelijke uitspraak. Dus alles is Onzin ?
  Dat jij uit die hoek komt is duidelijk te zien aan je opmerkingen.
  Je gaat er niet inhoudelijk op in,maar verklaard wat andere zeggen tot onzin,doet gelijk beschuldigingen uiten aan anderen en op het einde van je verhaal zeg je precies wat ik bedoel.
  Volgen naar wat ze zeggen en anders rot je maar op.
  Of wou je ook de incest kwestie’s ontkennen die zich de afgelopen jaren hebben afgespeeld in deze gemeenschap,en wil je de uitspraken van de rechtbank in deze zaken en de ontzettingen uit de ouderlijke macht tot ook onzin en leugens verklaren?
  Maar dit wordt s’avonds natuurlijk niet besproken aan de tafel na het bidden,en komt er geen verklaring waarom “ome jan “ineens zo lange tijd op “vakantie”is.
  Ik gun iedereen zijn geloof en heb daar respect voor maar ben tegen dat hypocriete gedoe en het verzwijgen van de waarheid.

 9. Er is niet sprake van een paar excessen zonder de context van de specifieke strikte opvattingen van die vorm van het christelijk geloof Gonzo. Bovendien is het ook niet beperkt tot die paar voorbeelden van “excessen” het is een structureel probleem die slechts in de hand kan worden gehouden door wethandhaving. “Pappen en nathouden” in de Fortuynistische terminologie.

  De Nederlandse “bible-belt” (van zuidwest naar noordoost) vormt door hun achterlijkheid, sorry achtergeblevenheid, niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar is ook een gezondheidsrisico voor onze hele volksgezondheid. Een extra reden is dat infectieziekten, vooral virale, in relatief grote populaties geinfecteerden mutaties gemakkelijker en onopgemerkt zich kunnen verspreiden.

  In tegenstelling tot Henk-Rotterdam gun ik niet langer iedereen zijn geloof. Dat lijkt een erg sympathiek standpunt, maar is eigenlijk exact het tegendeel. Geloof kan geen uitzondering zijn op andere denkbeelden.

  Als je iemand als persoon respecteert kun je niet zijn denkbeelden met rust laten als die faliekant verkeerd zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen dat je iemand als persoon respecteert als je tegelijkertijd iemand’s overtuiging dat de Aarde plat is “respecteert.” Of je veracht hem en laat hem maar denken dat de Aarde plat is òf je neemt hem serieus (wat bedoeld wordt met respecteren) en doet je best om met argumenten aan te tonen dat Aarde rond is.

  Iedere keer maar weer.

  Nog een andere mogelijkheid is dat we de definitie van “respecteren” veranderen in het woordenboek.

 10. Toth,
  Als ik mensen met een geloof respecteer bedoel ik uiteraard niet degene daarbij die misbruik maken van dit geloof en en zich daarop beroepen om hun smerige ,walgelijke daden te bedrijven.
  Voor mij mogen deze figuren zonder pardon levenslang uit de maatschappij verbannen worden.
  Een ander probleem is om deze mensen/kinderen die zijn opgevoed door en met deze leer in feite zijn opgevoed/gehersenspoeld door mensen met verkeerde denkbeelden in het geloof.
  Om hen te overtuigen van hun ongelijk staat gelijk aan het proberen te slopen van de bunkers van de Atlantic wall met een klauwhamer .
  Wat ook weer niet wil zeggen dat alle christelijke gelovigen op een hoop gegooid kunnen worden met de “verdwaalde” van en in hun leer.
  In elke samenleving zullen er altijd figuren zijn die misbruik van dit geloof maken en het als excuus aanvoeren voor hun misdragingen

 11. […] van de refojongeren. Bijna 50 procent van de ondervraagde refojongeren gaf bijvoorbeeld aan negatief tegenover buitenlanders te […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.