Veel belangstelling Medisch Paspoort

Veel belangstelling Medisch PaspoortEr blijft veel belangstelling voor het Marokkaanse Medisch Paspoort, dat is ontwikkeld door het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Ook het afgelopen jaar zijn er weer veel paspoorten besteld, zowel vanuit Nederland, als vanuit België. Het Amsterdamse ziekenhuis wil met het Paspoort voorkómen dat de diabetesregeling van zijn patiënten tijdens hun vakantie in Marokko verslechtert.

Bijna zestig procent van de bezoekers van de diabetespolikliniek van het Slotervaartziekenhuis heeft een niet-Nederlandse achtergrond: de grote meerderheid is afkomstig uit Marokko. Wanneer Marokkanen (en ook Turken) teruggaan naar hun land van herkomst, leidt dat regelmatig tot problemen met de diabetesregulatie. Soms is zelfs ziekenhuisopname noodzakelijk.

De Marokkaanse versie van het Medisch Paspoort werd in oktober 2003 geïntroduceerd, een jaar later volgde de Turkse versie. In het Medisch Paspoort worden persoonlijke gegevens geschreven over voorgeschiedenis, actuele medische situatie en medicijngebruik. Deze informatie kan van belang zijn voor artsen in Marokko of Turkije. Bij het Paspoort hoort ook een folder met reisadviezen, een artsenverklaring en een adressenlijst van diabetologen in het land van herkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.