Geen interesse in Marokkaanse politiek

Geen interesse in Marokkaanse politiekNederlandse Marokkanen maken nauwelijks gebruik van hun nieuw verworven stemrecht in Marokko. Dat meldde de Marokkaanse ochtendkrant As-Sabah. Voor de komende parlementsverkiezingen in september mogen Marokkanen die buiten Marokko wonen stemmen en zich kandidaat stellen, maar door praktische belemmeringen, gebrek aan voorlichting en een slecht imago van de Marokkaanse politiek is er nauwelijks belangstelling, schrijft De Telegraaf.

Om te stemmen moeten Nederlanders met tevens de Marokkaanse nationaliteit in september naar Marokko komen. In tegenstelling tot sommige andere staten organiseert Marokko geen stemming op de consulaten of ambassades. Wel moeten Marokkaanse Nederlanders zich op een consulaat laten registreren als kiezer. Dat kon tot afgelopen vrijdag.

Volgens As-Sabah, die zich op consulaire bronnen baseert, was de animo nihil. Alleen vertegenwoordigers van migrantenorganisaties en mensen die al voor iets anders op het consulaat moesten zijn, lieten zich registreren. Oorzaken zijn het gebrek aan voorlichting en het slechte imago van het Marokkaanse parlement. Waarnemers binnen en buiten Marokko twijfelen aan het democratische gehalte van de Marokkaanse verkiezingen meldt de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.