Migranten geven veel geld weg

geldNederlandse migranten hebben het afgelopen jaar 152 miljoen euro teruggestuurd naar hun land van herkomst. Daarnaast gaven zij nog eens 45 miljoen euro aan goede doelen, vooral religieus getinte organisaties. Dat blijkt uit onderzoek van de ontwikkelingsorganisatie NCDO en de Vrije Universiteit.

Van het geld dat migranten naar hun land van herkomst terugstuurde, werd 95 procent gebruikt voor primaire levensbehoeften van hun familieleden. Met dat doel gaven zij afgelopen jaar gemiddeld 427 euro aan hun familieleden. Van de belangrijkste zes migrantengroepen in Nederland stuurden Turken gemiddeld het meeste geld (780 euro) en Surinamers het minst (310 euro). Marokkanen, Antillianen, Ghanezen en Somaliërs zaten daar tussenin.

Veel Nederlandse goede doelenorganisaties zijn onbekend bij de migranten; een kwart van de ondervraagden kan er geen enkele noemen. Collectes in het gebedshuis en donaties die verband houden met het geloof (bijvoorbeeld tijdens de ramadan of het weggeven van rente op spaargeld) zijn de belangrijkste kanalen voor de giften van migranten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.