Extra geld voor aanpak probleemjongeren

probleemjongerenDe vier grote steden krijgen extra geld om de criminaliteit onder Marokkaanse jongeren te bestrijden. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht krijgen nu al samen vijf miljoen euro extra per jaar om te voorkomen dat Marokkaanse probleemjongeren een verdere criminele loopbaan ontwikkelen. Vanaf volgend jaar wordt dat bedrag verhoogd tot zes miljoen.

Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie aangekondigd in antwoorden op schriftelijke vragen van de PVV in de Tweede Kamer meldt NieuwNieuws.NL. Hij wijst erop dat Marokkaanse en Antilliaanse jongeren “relatief oververtegenwoordigd” zijn als verdachten van strafbare feiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.