Khaled in Chassé Theater Breda

KhaledOp zondag 10 juni aanstaande om 18.00 uur geeft Khaled een exclusief concert in het Chassé Theater te Breda. Het concert maakt onderdeel uit van Festival Spinoff, een internationaal festival met muziek, dans en theater. Supportact bij Khaled is onder meer de opzwepende percussie van Manar en de zeer dansbare muziek van DJ Groove B.

Meerdere werelden komen samen in de muziek van de koning van de raï. De zonnige volksmelodieën uit zijn geboorteland Algerije krijgen door de Westerse instrumentatie een toegankelijke, dansbare groove. Ook experimenteert Khaled met hiphop en jazz. Met hits als Aïcha en Didi verwerft hij eind jaren ’90 wereldwijde faam. Inmiddels staan er 10 diamanten, platina en gouden albums op zijn naam. Zoals zijn meest recente studioplaat Ya-Rayi (2004) bewijst, is deze ‘halfgod in Frankrijk’ nog steeds vernieuwend voor de raï en verbreidt hij dit swingende genre door samen te werken met grote artiesten als Noa, Compay Segundo, Cheb Mami, Jean-Michel Jarre, Mylène Farmer en de Amerikaanse producer Don Was. Speciaal voor Festival Spinoff reist Khaled met zijn band naar Nederland. Wie dit exclusieve concert wil bijwonen moet snel reserveren.

Manar (voorheen bekend onder de naam Oulad elbahja) is de eerste groep in Nederland gespecialiseerd in Dekka el Marrakchia, de folkloristische muziekstijl uit het zuiden van Marokko. Daarnaast heeft de band zich bekwaamd in Gnawa en Issawa. De 6-koppige band is een graag geziene gast op trouwfeesten, maar ook op gala’s en festivals zowel in Nederland, België en Duitsland. Zowel vóór als na het concert van Khaled houdt de groep met zijn opzwepende trommelklanken het publiek in beweging. Ook DJ Groove B zal met zijn eclectische draaistijl de bezoekers in de stemming brengen.

De wereld is grenzeloos mooi! Dat zal iedereen constateren tijdens de vijfde editie van Festival Spinoff. Zoals elk jaar presenteert Spinoff een kleurrijk internationaal programma van muziek, dans en theater, afkomstig uit alle windstreken. Naast Khaled en zijn support acts presenteert Spinoff onder meer Turkse tango en kanto van Tombaz, ensemblemuziek en dans van de Kaapverdische groep Raiz di Polon, virtuoos snarenwerk van het Chinese Silk String Quartet, authentieke Afrikaanse vertellingen van jeugdtheatergroep Kalebas, hemelse muziek van het Malinese La Symphonie de la Kora, uitbundige Indiase dans en percussie van Drum Se, confronterend toneel van Zwart Licht, vurige flamenco van NL Mundo, exotische klanken van Grupo Cuba Libre en nog veel meer. Spinoff vindt plaats in alle zalen en foyers van het Chassé Theater.

concert: Khaled
datum: zondag 10 juni 2007, 18.00 uur (aanvang festival: 12.00 uur)
locatie: Chassé Theater, Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda
entree: 1e rang: €39, 2e rang: €31, 3e rang: €25, 4e rang: €20 (excl. €2,10 servicetoeslag)
reserveren: (076) 530 31 32, www.chasse.nl

5 REACTIES

  1. tja hij blijft een grootheid ondanks alles.heb hem 10 jaar gleden mee gemaakt…hij was de beste! hij was echt wel 10 keer beter! die band is helemaal veranderd.toen was hij zeer professioneel.momenteel is het wat minder.ik heb altijd nog goede hoop.want hij is voor mij the real KING.

  2. wij hebben net een documentaire gemaakt over amsterdam noord .
    en nu is het in goede aarde ontvangen en bekeken.
    de reactie was goed.
    lodewijk assher heeft ook belangstelling u ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.