Meer moslimhaat op internet

haatBij het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) zijn vorig jaar 473 meldingen van discriminatie van moslims binnengekomen. Daarvan werden er 307 door het meldpunt als strafbaar bevonden. Dat zei de directeur van het meldpunt, Niels van Tamelen, woensdag.

Van Tamelen laat weten dat het aantal meldingen van discriminatie van moslims op het net de afgelopen jaren fors is gestegen. “Vroeger kregen we vooral meldingen over antisemitisme uit extreem-rechtse hoek. Maar nu zie je dat de haat zich meer en meer tegen moslims en de islam richt. Er is een forse stijging te zien in het aantal meldingen.”

Het MDI publiceert binnenkort het jaarverslag over 2006 omtrent internetdiscriminatie.

19 REACTIES

 1. Iedereen moet elkaar accepteren vind ik, maar hoe jullie tegen moslims doen doen wij terug tegen jullie, en zo gaat er oorlog komen. Begin eerst bij jezelf als je de wereld wilt veranderen.

 2. ik heb geen hekel aan allochtonen
  ben er zelf ook 1
  je moet je eens voorstellen dat je als gast in een ander land woont
  en daar de boel gaat verzieken
  zeker gaat iedereen je aankijken en veroordelen want ja je blijft nu eenmaal een gast
  nu heb je tegenwoordig jongeren die hier geboren zijn hier hun opleiding hebben gevolgd en hier werken
  dat hun het verpesten is nog veel erger
  die zouden het eigenlijk moeten weten
  ik heb respect voor de oudere generatie moslims die niet eens voor de helft weet wat hun kinderen uitspookt.
  die oudere generatie heeft zich nooit misdragen, de nieuwe generaties wel

 3. Laat die klote racisten ermee ophouden en eerst met hun eigen varkens bemoeien klootzakken!!!
  ik ben een echte mocro en dat blijf ik wat er ook gebeurt viva morocco en val kapot teering
  racisten.van mij kun je alleen maar stront verwachten.

 4. Beste mensen, als ik zo de reacties lees dan is het ver beneden het toelaatbare niveau. Vooral al die scheld en vloekwoorden die daarbij willens en wetens worden gebruikt. Dit getuigt van een zeer ernstig gebrek aan fatsoen en respect. Ik twijfel dan ook echt aan het verstandelijke vermogen bij een groot aantal deelnemers die regelmatig op deze site, zich op dusdanige grove wijze uitlaten, over aktuele zaken.

  De reacties zijn vaak zeer agressief en buitengewoon slecht te noemen. Ze wijken af van de kern en lijken zich alleen nog te kunnen uiten op vijandelijke wijze. Ze voelen zich zeer snel aangevallen en weten van geen wijken. Ze zijn zeer rancuneus, onverbidellijk en bovenal zeer onverdraagzaam! Ik zou diegene dan ook willen verzoeken om meer in de spiegel te willen kijken.

  Laten we de aktuele zaken op een acceptabele wijze met elkaar bespreekbaar maken en als je dat niet kunt opbrengen tel dan eerst even tot 10!

 5. Wat kunnen we toch zo goed de foute bij andere zoeken, let op jezelf en zorg dat je zelf een goed rolmodel bent, of je nou hollander ben of turk.
  Altijd maar dat eeuwige gezeik en gezeur.. Ja er zijn hollanders die ons niet moeten, ik kom er op een dag 10 tegen die me met een scheve blik aanstaren, maar kom er 1 tegen die me een glimlach geeft en vergeet die 10 want je hebt overal goed of slecht, ook wij zijn niet de makkelijkste, ook wij sluiten ons heel gauw af van anderen, ik weet niet of we dat heel makkelijk doen omdat we bang zijn om niet geaccepteerd te worden, en ons daarom zo afstandelijk opstellen. Serieus let gewoon op jezelf..!!

 6. Is er ook een instantie die pijlt hoeveel haat er op internet door moslims word verspreid?
  ik surf door veel fora en meestal zijn het toch moslims die ik over kanker joden kanker kaaskoppen kanker apen etc zie posten

 7. Aan: De Heer Peter,

  Heeft gij weleens gekeken op die sites. collumns van de PVV of die extreem rechte haatzaaiertjes? (nee, want wij nederlanders zjin zeer fatsoenlijk en tolerant jegens andere culturen)

  Wat is het toelaatbare niveau voor schelden? ( zolang je geen nederlanders uitscheld mag je alles en iedereen uitschelden en vernederen met welke woorden dan ook )

  Beste Peter, je begint met beste mensen en eindigt zeer agressief en buitengewoon slecht, rancuneus mag er ook wezen onverbiddelijk en onverdraagzaam, in de spiegel kijken..

  Dan denk ik dat jij eigenlijk meedoet met het haatverspreiden tegen moslims en dergelijke..

  En alle Actuele zaken beginnen toch altijd in ons nadeel omdat wij altijd het grootste probleem zijn van dat gebeuren … dus waarom mogen we ons niet verdedigen ?

  Ik en wij marokanen en wij moslims en wij allochtonen zoudens ons acceptabel willen opstellen en acceptabel bespreekbaar willen maken als je zelf ook tot 12 kan tellen.. en dan heb ik het niet eens tegen de meerderheid van de autochtonen maar die groep die graag haat zaait en derg.

  Peter k hoop je tegemoet te zijn gekomen in jou beschuldigingen,

  en als je alleen naar links kijkt dan zie je niet wat er rechts gebeurt pik ;D

 8. Meneer Ouarzazate

  Je kunt toch niet ontkennen dat er procentueel meer marokkanen in de criminaliteit zitten dan andere etniciteiten. Dan is het toch alleen maar logisch dat de focus meer naar de marokkanen nijgt dan bijvoorbeeld de chinezen?

 9. eeej pik hoe zou dat komen dat meer marokkanen in de criminaliteit komen, uuh effe denken
  marokkanen komen moeilijk aan werk ( discriminatie in de arbeidsmarkt)
  en als je mensen niet aan het werk krijgt zoeken ze iets anders op om geld te verdienen
  en dat is meestal diefstal, dealen en dergelijke

  dus geen discriminatie , is werk voor marokkanen en dat als gevolg minder criminaliteit

 10. Quarzazate kan volgens mij niet lezen en schrijven!

  Hij voelt zich blijkbaar aangesproken. Hij heeft mijn boodschap gewoon niet begrepen. Jij bent volgens mij rancuneus en/of gefrustreerd. Wat is jouw opleidings-niveau? LBO???

  Ik heb het over de kwaadwillenden! Dus mensen die willens en wetens anderen stelselmatig kwetsen en/of beledigen. Jij bent met jouw reactie mij al helemaal niet tegemoet gekomen.

  En sterker nog jouw reactie slaat gewoon nergens op. Als jij een mening wil vormen over bepaalde zaken, doe het dan goed! Volgens mij wil jij op deze gevoelige site stemming maken en daar doe ik dus niet aan mee!

  Ik zou je willen verzoeken om daarmee onmiddellijk op te houden. Jij behoort je correct uit te laten. Blijkbaar heb jij weinig of geen inzicht in bepaalde aktuele maatschappelijke zaken. Toevalig ben ik Allochtoon. Mijn vader komt uit Indonesie. Indonesie is het grootste Moslimland en dat is absolut geen probleem!

 11. jah schuif de schuld maar naar de discriminatie op de arbeidsmarkt. je kunt je niet de hele tijd achter andere dingen schuilen. Ik geef toe dat er soms discriminatie is op de arbeidsmarkt, maar dat is er natuurlijk niet omdat al die werkgevers marokkanen haten ofzo. Als de marokkanen zich voorbeeldig hadden gedragen dan zou er helemaal geen negatieve maar juist positieve discriminatie zijn. En er zijn natuurlijk ook genoeg jonge marokkanen tussen de 13 en 16 die zich niet kunnen gedragen. Dit ligt toch niet aan de discriminatie op de arbeidsmarkt lijkt mij.

 12. Zo gemakkelijk kun je niet redeneren Steven. Er is geen één op één verhouding tussen discriminatie bij het solliciteren (en erna) en het uithalen van rottigheid, zogenaamde kleine criminaliteit en de doorstroom naar criminaliteit.

  Het is een cascade-reactie enerzijds en een dynamisch evenwicht anderzijds. Sociale misere bevordert afkeer van de samenleving. De sociale situatie van de ouders heeft grote invloed op de doelstellingen en de schoolprestaties en dus het toekomstperspectief van hun kinderen. Jongeren uit verschillende sociale milieu’s klitten samen en vormen elkaars spiegel en voorbeeld, vooral in de cruciale fase (de vormende jaren) van de overgang van basis naar voortgezet onderwijs.

  Om er geen lang stuk van te maken: de inkomen/ werksituatie van (jonge) ouders is van directe invloed op de volgende generatie en die hun directe impact hebben op de kwaliteit van hun sociale omgeving en in indirectere, maar niet minder onvermijdelijke zin op de kwaliteit van de samenleving als geheel.

  Discriminatie op de arbeidsmarkt is een lange termijn bedreiging voor de samenleving als geheel, omdat de gemaakte fouten – als we tenminste realistisch willen blijven – op enkele uitzonderingen na onherstelbaar zijn en de consequenties meerdere generaties lang door blijven werken.

  Als werknemers om wat voor redenen dan ook hun verantwoording niet wensen te nemen en de overheid ook hun taak niet wensen uit te voeren, dan kunnen we misschien tenminste de hypocrisie terzijde schuiven door niet langer verbaasd te gaan doen over de gevolgen.

 13. Weet je wat ik vreemd vindt dat als je bepaalde personen tegengas geeft en het niet met hen eens bent ze onmiddelijk beginnen over je opleidingsniveau.
  Raar trekje,misschien zelf niet verder gekomen dan????????????
  Ook het je eigen telkens beroepen op de afkomst van je ouders getuigt niet van enige terughoudendheid in het zich opstellen met een “open mind”
  Zo,wie de schoen past ????????????????

 14. Erg flauw van die zgn Henk-Rotterdam. Blijkbaar is die Henk-Rotterdam zeer kinderachtig en rancuneus ingesteld. Hij is ook inconcequent. Zie zijn cynische labiele opmerkingen. Blijkbaar is dit direct het gevolg van zijn geringe woordenschat en het verstandelijk vermogen. Steeds weer komt hij met dezelfde commentaar. Daarbij maakt hij te pas of te onpas gebruik van de zgn leestekens . Verbaal is hij kennelijk erg zwak. Ik bespeur dat hij absoluut weinig of geen inzicht in zaken die bij een aantal anderen wel gevoelig ligt . Hij dult geen opbouwende kritiek. Hij houdt tegen beter weten in, zonder enige schroom de schijn op, alsof hij wel zo volmaakt is. Hij valt stelselmatig anderen aan. Zijn tolerantie, intelligentie, sociaal maatschappelijke betrokkenheid, alsook kennis en inzicht lijkt zeer ver beneden het gewenst niveau. Met zulke afthanse gevallen is immers ook geen dialoog mogelijk. De man draait, is niet eerlijk en doet zeer hooghartig, kan dergelijke zaken niet naar behoren uiteenzetten. Weet zich niet op acceptabele wijze in woord en geschrift uit te drukken. Slaat een wartaal uit. Zijn schrijfwijze is die van een kind van 8. Daaruit kan worden opgemaakt dat de man slechts een basis-opleiding heeft doorlopen. Meer kan ik er niet van maken. Ik denk dat die Henk Rotterdam een wat oudere man is die zijn opgekropte frustraties niet op professionele wijze kan ventileren. Kortom, ik kan zijn manier van doen etc slechts met een woord typeren: DOM! Hier wil ik het wel bij laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.