Jong Oranje vs Jong Marokko

Atlas LionsOp dinsdag 22 mei speelt Jong Oranje, onder leiding van coach Foppe de Haan, een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Marokko. De Groupement National de Football oftewel GNF 1, is de hoogste voetbaldivisie in Marokko. Nationale topclubs zijn Wydad Casablanca, Raja Casablanca en FAR Rabat. Het voetbal leeft enorm bij de enthousiaste bevolking. Zelfs bij amateurwedstrijden staan er duizenden supporters achter hun club. Niets is hen te gek. Wordt de GNF 1 klassieke derby Raja – Wydad gespeeld, dan zit het stadion afgeladen met de ‘roden’ (Wydad) en de ‘groenen’ (Raja).

De toeschouwers worden meegesleept in een extase waarin alle emoties vrijkomen. Verdriet bij verlies. Blijdschap bij winst. Ongeloof, als een verkeerde beslissing wordt genomen door de scheidsrechter of speler. Voetbal is een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse maatschappij. Deze teamsport brengt mensen nader tot elkaar.

De clubs die in de GNF 1 actief zijn, hebben meerdere titels om voor te strijden. De belangrijkste titel is het landskampioenschap. Gedurende het seizoen is er veel aandacht op de landelijke competitie gevestigd. Met elf kampioenschappen hebben Wydad en FAR Rabat de prijzenkasten gevuld. Raja Casablanca volgt met acht landstitels. Daarnaast wordt er ook gestreden voor de ‘Beker van Marokko’ (Coupe du trône). Weer springen ‘les Rouges’ naar voren door negen keer de beker te veroveren. Veel prijzen dus en een aanzienlijk grote populariteit voor de club uit Casablanca.

Het nationale voetbalelftal van dit Noord-Afrikaanse land wordt eveneens op de voet gevolgd door miljoenen mensen. De grootste successen kenden de Atlas Leeuwen in het jaar 1986. Op het wereldkampioenschap in Mexico wist Marokko, als eerste Afrikaans land, verder te komen dan de groepsronde. In datzelfde jaar bemachtigden zij de vierde plaats in de African Cup of Nations. Jong Marokko heeft op het FIFA WK Onder 20, in 2005 op Nederlandse bodem, de halve finales weten te bereiken. Onder leiding van bondscoach Jamal Fathi, verloor de ploeg met 3-0 van Nigeria.

Enkele ook in Nederland zeer bekende Marokkaanse internationals zijn: Ali Boussaboun, Mbark Boussouffa, Tarik Sektioui en Nourdin Boukhari.

36 REACTIES

 1. Dertig man in voorlopige selectie
  Geschreven door Daniel Cabot-Kerkdijk op donderdag, 10 mei om 18:22

  Bondscoach Foppe de Haan heeft vandaag de voorlopige selectie van Jong Oranje bekendgemaakt voor het EK onder 21. De Haan heeft in de groep acht spelers opgenomen die vorig jaar de titel pakten.

  Ibrahim Afellay (PSV), Stijn Schaars (AZ), Piet Velthuizen (Vitesse) en Evander Sno (Celtic) ontbreken door blessures in de selectie. Bij plaatsing voor de halve finales verdient Oranje een startbewijs voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

  De definitieve spelerslijst moet uiterlijk 28 mei bij de UEFA bekend zijn. De selectie van Jong Oranje komt 20 mei in Doorwerth samen voor het eerste deel van de voorbereiding op het EK in eigen land. Het toernooi vindt plaats van 10 tot en met 23 juni. De speelsteden zijn Arnhem, Groningen, Heerenveen en Nijmegen.

  Voorlopige selectie:

  Keepers: Agil Etemadi (sc Heerenveen), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax), en Boy Waterman (AZ).

  Verdedigers: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe (Feyenoord), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Milano Koenders (RKC Waalwijk), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Erik Pieters (FC Utrecht), Frank van der Struijk (Willem II), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Ron Vlaar (Feyenoord) en Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

  Middenvelders: Kemy Agustien (Roda JC), Ismaïl Aissati (FC Twente), Otman Bakkal (FC Twente), Luigi Bruins (Excelsior), Urby Emanuelson (Ajax), Hedwiges Maduro (Ajax), Haris Medunjanin (Sparta Rotterdam) en Robbert Schilder (Heracles Almelo).

  Aanvallers: Ryan Babel (Ajax), Roy Beerens (NEC), Tim Janssen (RKC Waalwijk), Julian Jenner (AZ), Jeremain Lens (AZ), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Maceo Rigters (NAC Breda) en Tim Vincken (Feyenoord).

  MAAR DIE VAN AJAX EN AZ EN NEC GRONINGEN UTRECHT ZULLEN TOG NIET SPELEN WANT DIE HEBBEN OF INTERTOTO-CUP *NEC* EN DE ANDER UEFA *GRONINGEN* EN AJX EN AZ *CHAMPIONS LEUG*

 2. jah zeker ga hij dat doen maar hij heeft nu voor jong gekozen eh en hij moet waarschijnlijk wel tegen jong maroc spelen ewa dat is tog ook k*t als je tegen je eigelijk moet spelen heb boussata gezien in 1999 hij ging zelfs huilen na de wedstrijd hij moest gewoon tegen zijn eigen land spelen dat doet zeer ouwe maar aissati gaat inshalah voor groot marokko kiezen dat is bijna zeker

 3. EEY DIt is de beste opstelling van marokko tegen nederland

  ——————————————Bourkadi—————————————————————————————————-Hicham el Amrani—Rabeh–Chakib Benzoukane–Salah sbai
  ———-Tiberkanine Rachid —El ahmadi—Amachaibou Abdennour –Sofian Benzouien
  ——————-Chihi Adil———–Mouhssine Iajour—-Abdeslam Benjelloun

  Helaas is liverpool speler nabil el zhar en niet bij.

 4. Hierbij wil ik alle marokkanen die naar de wedstrijd gaan kijken in het stadion oproepen om na de wedstrijd rustig naar huis te gaan en geen rotzooi gaan trappen. geef de anti-marokkanen geen munitie om weer hatelijk te doen tegen ons. Maar ja, wie ben ik om deze oproep te doen. Maar ik hoop toch dat het allemaal rustig verloopt en natuurlijk dat marokko gaat winnen insha’allah.

 5. hmm… (maroc the best) je hebt een opstelling van 12 man, volgens mij wordt er voetbal gespeeld en geen rugby.. maar ja.. ga beter naar ballet kijken

 6. inchallah gaat marokko vanavond wiin ik denk met 3-0 en boys en girls doe rustig aan anders komt er geen vriendschappelijke wedstrijden voor marooko

 7. inschallah gaat marokko winnen
  hahah ik ging vandag in marokaanse trui naar school hahahah alle nederlanders kwamen ze3ma met oranje trui pffff hahahah marokko is the best en zal inschallah winnen

 8. zen moede rik zit op wa3eda tatta school als nederland wint a zebbi maar dat gaat niet gebeuren ze gaan winnen kom ik met mooker tenu naar school wa3eda flag of niet

 9. Ik denk dat een “vriendschappelijke” wedstrijd mogelijk moet zijn en dat de marrokanen trots mogen wezen als ze winnen , dit geld ook voor de jong oranje fans. Maar de belachelijkheid van een rel en ellende tijdens en na de wedswtrijd is te treurig voor woorden, als “marrokanen” echt willen dat we respect voor ze krijgen dan doen ze daar weinig aan, ik weet dat er fatsoenlijke marrokanen zijn en daar hoor je weinig van, maar zoals altijd zullen wij “Nederlanders” alleen de meeste recente gebeurtenissen op negatief gebied onthouden en als wij een vooroordeel hadden, wordt deze alleen maar gevoed door het gedrag van de fans bij deze wedstrijd, jammer jammer jammer, wanneer houd dit een keer op? Is agressief gedrag altijd en alleen maar de enige mogelijkheid voor de marrokanen om gehoord te willen worden? heeft dan niemand door dat als een groep al negatief in beeld komt, dit gedrag bij de wedstrijd het er niet beter op maakt en dat je je medelandgenoten alleen maar meer problemen geeft?
  Ik wil niet discimineren en alle marrokanen over een kam scheren maar jullie maken het mij wel moeilijk om objectief te blijven denken.
  Moeders en vaders, broers en zusters, neven en nichten, neem verantwoording en spreek de “daders” aan op hun verantwoording,
  En allen die dit gedrag ook afwijzen, bedankt voor jullie mening, zeg het voort ,zeg het voort
  met vriendelijke groet,
  Dutchie Lady

 10. wejooooooow ben ook gaan voetbal kijken in tilburg marokko tegen nederland was erwinaaa

  toen alles was gebeurd gaat vanaf nu niet meer door nederland tegen marokko spelen niet meer

  whahahahah tog lekker gewonenn 2-0 ew hollanders moeten naar huis azatti die moest bijna huilen z8 ik whahaha

 11. Weer goed gedaan jochies.. Het is verdomme een voetbalwedstrijd, waar is het voor nodig in godsnaam om het hele stadion af te breken.. Ik hoop, en het gaat waarschijnlijk gebeuren ook dat de KNVB en misschien de UEFA dit soort wedstrijden van Marokko gaat verbieden.. dus bye bye zwaai zwaai naar marokko

 12. jeeej gewonnen!! Ik ga het woord, naam of hoe je het ook wil noemen: Marokkanen niet gebruiken, ik vind het alleen echt heel beschamend dat er toch mensen zijn die het voor de rest weer lekker gaat verpesten.. om zoiets als voetbal.. doe normaal wie gaat er nou een stadion slopen omdat zijn partij heeft gewonnen? Ik vind dit echt niet normaal.. ik ben zelf buitenlands en tuurlijk vind ik het ook niet leuk om gediscrimineerd te worden., maar dan ga je er toch ook niet extra om vragen.. krijg je weer allemaal vooroordelen… ja toch? gelukkig zijn er nog heeeeeeeeel veeeeeeel mensen die wel normaal zijn en hopeijk niet onder lijden van wat deze ‘hooligans’?? hebben aangericht

 13. Ey aissati uitfluiten was echt triest ik was er ook na de wwedstrijd sprak ik hem met izjn vader ze zeiden biede dat hij voor marokko zou kiezen als hij wat ouder is en de marokkanen neit dom moeten doen en nummer twee bakal sprak ik ook en die zij dat hij nog NOOIT was opgeroepen marokkaanse bond was de dom zlke spelers te vinden dus niks uuitfluiten.

 14. voor alle marrokanen die met de rel van gister te maken hebben gehad:
  WHAT THE F*CK IS JULLIE PROBLEEM?!
  ga lekker je eigen huis afbreken losers.
  waar hebben jullie in godsnaam last van?
  door deze onzin zijn jullie zeker in respect gezakt voor mij, en voor een boel andere mensen die dit hebben gezien.
  NIET ALLEEN NEDERLANDERS, zelf ben ik ook niet nederlands.
  zelfs marrokanen ZELF schamen zich voor jullie k*nker gedrag.
  hoe diep kan je zinken.
  fijn dat jullie gewonnen hebben, ook al was het een wedstrijd van niks, jullie winst is iedereen AL LANG weer vergeten.
  door die domme fokking fout die jullie als ‘supporters’ hebben gemaakt.
  dat lees je goed, jullie mogen jezelf geen supporters noemen, maar sfeerverneukers.
  waar en wanneer dan ook.
  en als jullie t niet eens zijn met meningen van mensen als ik, die wel trots zijn op het land waar zij leven omdat ALLES voor ons geregeld word.
  VLIEG DAN LEKKER TERUG NAAR JULLIE MOOIE LANDJE WAAR JULLIE O ZO TROTS OP ZIJN.
  idioten.

 15. eey fuck jou dan

  ze zijn trots op hun land op deze overwinning en er is niemand die het hun afneemt dat jij in je eigen wereldje leeft dat is jouw probleem klote idioot ga maar ergens anders je lulverhaaltjes lopen rond vertelen.

  maar niet hier dit is een site waar positive dingen gezegd moeten worden

  en zeg tegen je mama dat ze haar slipje heeft achter gelaten

 16. echt dom maroko was gewon beter jij stomo homo beter naar marok veel beter voor je eigen land als je het niet doet ben je een homo affala kan jij okk maar hij veel grote kans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.