Start 7e Arab Film Festival

7e Arab Film FestivalHet 7e Arab Film Festival gaat binnenkort van start. Dit jaar is het Arab Film Festival onder andere op 27 mei te vinden op het Dunya Festival met het tentprogramma Cinema Dunya. Het is de eerste keer dat het multiculturele Dunya Festival een filmprogramma heeft. Naast Cinema Dunya brengt het Arab Film Festival dit jaar de Wijkeditie (15 mei t/m 30 juni), de Week van de Havik (13 t/m 17 juni), het Avondprogramma in de Wijken (20 augustus t/m 30 november) en de Caravan of the Euro-Arab Cinema (7 september t/m 25 november in 7 steden).

De films van Cinema Dunya zijn 12 korte films over multiculturele onderwerpen met een Arabisch tintje. Zoals de film Kemo Sabe van regisseuse Rana Kazkaz (Verenigde Staten), die gaat over de zesjarige Yussef die cowboy wil worden. Hij is het zat om de indiaan te moeten spelen alleen maar omdat hij van Arabische afkomst is. Of de film The Rope van Leo Alessandro Leone (Italië) waarin twee vrouwen van verschillende afkomst het touw dat hun balkons met elkaar verbindt gebruiken om de was op te hangen. Het blijkt niet eenvoudig om het touw met elkaar te delen.

De 12 films komen uit 11 verschillende landen (Egypte, Irak, Palestina, Verenigde Staten, Marokko, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Libië, Syrië, Italië en Spanje) en zijn in de tentbioscoop Cinema Dunya gratis op groot scherm te zien in een doorlopende programmering van 13u tot 22u. De films duren allemaal tussen 5 en 35 minuten. Er vindt een open debat plaats over jongeren en cinema waarbij speciale internationale gasten aanwezig zijn.

Meer informatie: www.arabfilmfestival.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.