Marokko wint met 2-0 van Oranje

Atlas LionsJong Marokko heeft vanavond met 2-0 van Jong Oranje gewonnen. Karim El Ahmadi (FC Twente) scoorde het eerste doelpunt voor Marokko. Adil Chihi benutte in de 2e helft een penalty na een overtreding van invaller Royston Drenthe.

De Telegraaf meldde: Het chaotisch verlopen duel tussen Jong Oranje en Jong Marokko is dinsdagavond na afloop compleet uit de hand gelopen. Honderden Marokkaanse fans bestormden het veld, gooiden met stoeltjes en hoekvlaggen en sloopten ook andere onderdelen van het stadion, zoals doelen en reclameborden. [Geef je mening via onze Poll: klik hier]

EDIT: plaatje van Telegraaf verwijderd

47 REACTIES

 1. Gefeliciteerd met de overwinning op jong oranje. Of ja, gefeliciteerd. Was weer een flinke puinhoop na de wedstrijd. Dit is niet hatelijk bedoeld, maar als je wilt weten wat Nederlanders er van vinden moet je eens kijken op geenstijl.nl. Het vinden van een stageplaats is na deze wedstrijd weer een stukje moeilijker geworden.

 2. Boeie wat die Kut Ollanders op geenStijl vinden. Natuurlijk zijn Hollanders boos, maar ze kunnen gewoon niet voetballen. Het geweldige Oranje van Marco bakt er neits van en ook deze ukkies niet. Daarom zijn die mannetjes met kleine piemels op GeenStijl http://www.dumpert.nl/mediabase/15726/18df6e52/index.html een beetje boos. Maar ik heb maar 1 zin voor ze: we hebben gewonnen loooooosersss… hahahah m’n dag kan niet meer stuk.

 3. Ik denk dat deze reactie van Maghreb op het persbericht iets te vroeg is geweest. De foto’s op nu.nl spreken toch boekdelen, en daar lul je je zeker niet uit…wel jammer opzich….vriendschappelijke wedstrijd, winnen, en het dan zo verzieken

 4. wel een blunder van maghrebmedia. De wedstrijd is met een uur vertraging uitgezonden door Talpa,. de wedstrijd was allang afgelopen en liep dus niet gelijk met de talpa uitzending

 5. ben super blij dat marokko heeft gewonnen, maar ben zeer teleurgesteld in die mafkezen die het veld bestormen en met stoelen gooien.
  nu kunnen ze zo’n uitje op hun buik schrijven. wie wil nu tegen marokko voetballen?????

 6. Beste Inayat,

  Fijn dat je met weinig tevreden bent. Jammer alleen dat je alleen negatief kan reageren. FF voor de duidelijkheid; je kunt wel een hekel aan Nederlanders hebben, maar we zullen toch later een samenleving moeten vormen, Marokkanen, Nederlanders en de rest. Ik heb er steeds minder vertrouwen in eerlijk gezegd, mede gezien jouw puberale reactie. Doen ze geenstijl ook, dat is ook geen bijdrage aan het geheel. Maar als we alleen op mekaar afgeven wordt het een lekker zootje straks.

 7. Tukker, waar staat dat ik een hekel heb aan alle Nederlanders? Het gaat om een kleine groep Kut Hollanders die het verpesten voor de rest. Dat deze groep zich zo gedraagt betekent niet dat alle Hollanders slecht zijn. 🙂 klinkt bekend he…. We hebben gewonnennnnnn!!! loossers.. P.s. ga je je vriendjes op GeenStijl ook dit zelfde vertellen?

 8. Als ik eerst wil ik jong marokko feliciteren,maar ik schaam me dood als marokkaan, omdat een stelletje randdebielen het veld op gingen en an afloop het stadion lopen slopen.
  Het heeft niets met sport te maken.Ik vond het zo erg want ik heb mijn zoontje mee genomen zodat hij kan genieten van twee jonge elftalen die vriendschapelijk wedstrijd spelden.Mijn zoontje vroeg me papa waarom doen ze dit …..(het is een slechte voorbeeld voor alle kinderen die er bij waren en thuis natuurlijk…….waarom moete ze het altijd verzieken voor goede willende marokkanen.
  Waarom …waarom…waarom.

  Zonde zonde zonde

  asalam oelaikom

 9. Heb geen vrienden op geenstijl. Is mij te rechts. Wel kijk ik er af en toe naar om te kijken wat er leeft onder (voornamelijk) Nederlanders. Punt twee geef ik geen zak om voetbal. Het verbaast mij alleen dat jij alleen oog hebt voor het feit dat jullie de wedstrijd gewonnen hebben, maar flink aan goodwill verliest.

 10. waarom zijn sommige KUT Marokkanen altijd zo verneukeratief bezig. veld op rennen en doen als of je geen hersens hebt. als ik ze met een bepaalde naam noem doe ik die mensen tekort. waarom kunnen ze gewoon niet juichen en op hun plaats blijven zo als de rest.

 11. Inayat, wel als ik niks anders van Nederlanders zou zien ja, dan wel. Vanavond had de Marokkaanse gemeenschap de kans om eens positief in het nieuws te komen, maar helaas. Weer niet gelukt. Wat wil je nu, dat ik links aanbreng met opsporing verzocht, werkloosheidscijfers van het CBS etcetera etcetera

 12. Tukker, ik zie op de foto’s een stuk of 20 man op het veld als apen doen en daarachter zie ik zeker 200 keer zoveel Marokkanen braaf op het podium. Dus wat wil je precies zeggen??

 13. Dat is waar, het enige wat ik wil zeggen is dat ik het jammer vind dat het zo gelopen is. Probleem begint toch echt te worden dat de negatieve media aandacht de kansen verknalt van de Marokkanen die wel gewoon welwillend zijn. Ik ken best veel werkgevers en die nemen echt geen Marokkanen meer aan, ook niet voor een stage. Ik ben nog jong en mijn toekomst in Nederland hangt voor een deel af van het wel of niet slagen van de multiculturele samenleving. Daar begin ik me echt zorgen over te maken. Ik begin het vertrouwen erin te verliezen, en dat komt mede door dit soort acties. Inderdaad door een kleine minderheid, maar toch weer geen positieve bijdrage.

 14. Inayat, het gaat er toch niet om dat er 9 vd 10 goed bezig zijn? Telkens weer als er een kans is om jezelf te bewijzen wordt de kans verpest.. En zolang er mensen zijn zoals jij die dat goedkeuren ipv afkeuren zie ik steeds minder in een goede toekomst samen…

  Er komt een dag dat men t zat is.

 15. Ik heb die wedstrijd ook gezien en ik vond het echt ziek gewoon om die jongens het veld zien opkomen. Ze vonden het blijkbaar stoer dat het ze gelukt is. wat ik het ergste vond is dat ze lekker aangemoedigd worden door het publiek.
  Tfoeeeeee ik walg van dat soort mensen, ik wou eerst gaan om te kijken, maar ik ben achteraf wel blij dat ik niet geweest ben.

  tfoeeeeeeeeeee tfoeeeeeeeeee

 16. het is maar voetbal waar maken mensen zich druk om, volgende week hebben we het weer over die andere aap uuh ik bedoel bokito de gorilla. en zo gaat de tijd voorbij tot we allemaal onder de zoden liggen.

 17. tfoe…….tfoe…..tfoe…3la sommige lamgarba…..hersenloos …lahwla wala koewata ila billah.
  Ze moeten het altijd verzieken voor welwillende marokkannen,ik was van plan om te gaan,maar ben blij dat ik die randebielen niet op het stadion hoef te zien.

  Erger nog liepen ze met vlagen van hezboelah…(che3a waren het ) ze weten niet eens wat voor een party het was,ik vraag me af of er nog marokko wordt uitgenodig voor vriendmaatschaplijk wedstrijden .

  ik heb gewoon geen worden voor.

  asalam oelaikom

 18. IK heb de beelden gezien en kan de “honderden”niet ontdekken,misschien een andere “bril”opzetten.
  Flink trappen en schoppen nu en vooral niet kijken naar de reguliere competitie die jaarlijks miljoenen kost aan inzet van politie en de aangerichte schade.
  Als een werkgever dit gebruikt om af te zien van het geven van een stageplaats aan zo’n knul bewijst dit alleen maar wat een enorme klootzak die werkgever is en hoe ver hij van de maatschappij afstaat.
  Vandaag zal de “Grote Blonde Leider “wel weer vragen stellen en verzoeken om intrekking van de paspoorten en het te deporteren van de daders met hun familie uit dit land
  Wat ze gedaan hebben is geen goede zaak en moet men voorkomen door veiligheidsmaatregelen en niet door 50 stewards neer te zetten.
  Maar we moeten de zaak niet overdrijven of er ernstige ongeregeldheden zijn geweest want dat is gelul,de laatste wedstrijden van ADO/FCUTRECHT/AJAX die liepen pas uit de klauwen dat kan je toch niet vergelijken met dit.
  Vandaag zulllen er zich wel vele figuren zich hier melden met hun commentaar en hun mening die gestoeld is op een vooringenomen haat dragende mening.
  Zojuist was Kessler op de TV in een commentaar te horen die stelde dat het misschien niet meer mogelijk was om vriendschappelijke wedstrijden tegen Marokko te spelen en dat voor eeen periode van 5 jaar.
  Maar dan wel voor alle wedstrijden invoeren van deze straf en niet alleen voor deze.
  Nogmaals het was niet bijdehand wat ze deden maar we moeten het ook niet overdrijven en voor de volgende wedstrijd voldoende maatregeen nemen.
  Aan de andere kant dit was een gelegenheid voor vele om de frustaties van de vele zaken in de afgelopen jaren te uiten en dat vond er plaats.
  Wanneer gaan we nu deze gasten eens als gewone mensen zien en ze gewoon accepteren?

 19. Is er een keer goed nieuws te melden over Marokkanen (de winst was zeer verdiend); komt er een stel hersenloze randdebielen het weer verzieken. Wat bezielt die idioten ?
  Dit is schandalig en heel jammer.

 20. Bij een vriendschappelijke wedstrijd van Jong Oranje hoeft helemaal geen politiebegeleiding aanwezig te zijn leert de geschiedenis.
  Maar tegen Marokko hadden we beter kunnen weten,zag je al die boefjes en straatterroristen op het veld met hun trainingsjasjes en petjes.
  Dat zijn diezelfde crimineeltjes die de buurten terroriseren in de steden.
  Geen enkel respect zelfs bij het volkslied niet van Nederland.
  Deze ‘mensen’ moeten zo hard geslagen worden dat ze kreupel zijn en hersenbeschadiging hebben anders hebben ze geen respect voor je.
  Dusvolgende keer ME erbij en daarna al die gasten afvoeren naar ziekenhuis ,gevangenis en kreupel slaan.
  Precies zoals dat in Marokko gaat of bv Frankrijk ,dan pas krijgen ze respect .
  Vriendelijkheid begrijpen ze niet ,wie dat nou nog niet snapt is een domme mieterige Hollander.

 21. Ik feliciteer de welwillende Marokkaanse Nederlanders met de overwinning van Jong Marokko. En ik voel ook met ze mee. Want ze zullen na het zien van de misdragingen van gisterenavond weer een stukje moedelozer zijn geworden. Zij zullen er ook op aangekeken worden. Heel triest.

 22. ik heb gisteren gisteren voetbal gekeken, wat een bende hebben ze weer gemaakt die jochies weer , ze denken dat ze zo grappig zijn , jullie hebben helemaal geen verstand van voetbal en moeten nog op school leren wat vriendschappelijk wedstrijden zijn, jullie komen alleen voor de orde storen en verpesten het voor die andere grote groep marokanen, stel je voor ik kom met een peuter naar de wedstrijd kijken? moet k naast die lui gaan zitten? ik ben ook marokaans en heb ook broers maar die zijn goed opgevoed, jullie zijn te verwend door je ouders en door de staat zelf.
  hadden jullie maar dit ook in marokko geflikt,waren jullie gelijk met stokken geslagen , dus ben voor de harde aanpak hier in nederland.

 23. Wat hypocriet van iedereen….dit had iedereen toch zin aankomen. Mocro kunnen zich niet gedragen. Eerdere wedstrijden liepen ook uit de hand. Tegen ajax, sparta en utrecht. De politie, gemeente en de knvb hadden beter moeten weten. Daarnaast moet ik zeggen dat ik mij alszijnde marokkaan tegenwoordig diep schaam voor mijn zogenaamde landgenoten. Wat een ordinaire troep gasten zeg. Als Marokkaan ervaar je alleen maar nadeel aan zulke gasten. Maak mij ernstige zorgen voor mijn opgroeiende kinderen. Maarjaah zolang de aanpak van de politie zo blijft doen zij net zo hard mee aan deze ontwikkelingen.

 24. Salam moealikoem..

  Ik vond het weer eens schandalig wat er weer eens is gebeurd. En het ergste is als,er word gezegd dat marokannen herrie schopers zijn dan vinden ze dat niet leuk. Waarom moeten wij altijd voor schud worden gezet door onze eigen soort. Ik hoop insa allah dat dit niet meer zal gebeuren want er is er niks stoers aan.

  hanan

 25. jong oranje speelt aanstaande zaterdag tegen suriprofs….ik durf te wedden dat die suporters zich voorbeeldig zullen gedragen tov de marokkaanse supporters….bedankt jongens…

 26. Ik heb ook weer zeer geergerd naar deze hersenloze, zichzelf als apen gedragende debielen zitten kijken.

  Mijn broek zakt werkelijk af tot aan mijn enkels van deze straatschoffies!!!

  Hadden ze eindelijk een breed podium om hun “talenten” te tonen. Dit zijn veelal dezelfde overlast gevende hangjongeren die je ook in de achterstandswijken treft. Vaak onopgeleid en totaal niet in staat om zelf na te denken. Maar ja het zijn dan ook hersenloze apen!!! Dus dat kan je dan ook niet verwachten.

  Ik voel me als Marokkaan( Berber ) die al meer dan 30 jaar in Nederland is en wel zelf volledig geintegreerd is en nooit met politie in aanraking geweest is, door deze zich Marokkanen noemende apenbende volledig in het hemd gezet.

  Zonde voor de welwillende mensen , want dat was het merendeel dat aanwezig was in het stadion.
  En zonde voor de spelers van Jong Marokko, die een hele nette prestatie hebben geleverd.

  Deze schoften zorgen er een te meer voor dat wij nooit van onze belabberde naam gaan afkomen, met alle gevolgen vandien.

  Ik ben in februari in Marrekech geweest op vakantie en daar heb je ook heel veel jongeren. ook hangjongeren. In tegenstelling tot Nederland doen deze jongeren geen vlieg kwaad en je hebt ook totaal geen angst als je langs ze loopt. Ze gedragen zich daar heel normaal en zijn gewoon bezig met plezier maken met elkaar.

  Waarom kan dat hier niet?? Misschien toch wel een wezenlijk verschil in de genen tussen Berbers en Arabieren denk ik.

 27. Afschuwelijk hoe je die levenloze beesten het veld zag op zien gaan. En dan nog lopen dansen en de boel vernielen, terwijl we GEWONNEN hebben.
  Niet dat ik dit wil goedkeuren bij verlies, maar om duidelijk te maken dat dit echt zinloos was.
  Eens kijken of deze straatterroristen dit ook in Marokko zelf durven te doen. Die zouden een voor een gemarteld worden totdat ze de schade vergoeden.
  Ze weten niet dat niemand hun afschuwelijke koppen voor de tv willen zien, maar toch durven ze zich nog te vertonen. Nou moet je niet huilen als je geen stageplek krijgt.

 28. selam

  Zij die deel hebben genomen aan het schandalige gedrag
  Bedankt voor de zoveelste keer het zwart maken van de Marokkaanse naam, jullie ouders zijn het niet waard om zich Marokkaan te noemen.

 29. En uiteraard heeft de club van de “Grote Blonde Leider”zich gemeld bij de Minister met de meest stompzinnge,achterlijke,rascistische vraagstelling die men kan bedenken.
  Een van de onderdelen van de vraagstelling is of de mogelijkhied aanwezig is om de opgepakte 26 aanhangers met tanderborstels een aantal voetbalstadions te laten schoonmaken voor dat ze gestraft worden.
  Met een dergelijke stompzinnige achterlijke vraagstelling heb je het niveau van de “partij”bewezen en doet mij denken aan het Moffrika van de jaren 30 toen een bepaalde bevolkingsgroep in dat land hetzelfde moest doen om straten te schoonmaken met hun tanderborstels om dat ze joods waren.
  Wat een stelletje rascistische vulgaire ratten zijn dat toch.
  En laten we nu eerst eens zorgen dat de gewone competitie normaal verloopt zonder de rellen en vernielingen,mishandelingen en ga zo maar door.
  En Kessler was wel heel erg snel met zijn uitsluiting,de normale procedure kon schijnbaar ineens verkort worden.
  Ik wist niet dat hij zelfstandig de beslissing nam want de rest van het bestuur kan dan gewoon naar huis als hij het toch alleen beslist.
  Het had niet mogen gebeuren en het is niet goed te praten, allemaal prima maar maak er alsjeblieft geen ( 2e ) “het Marokkanedrama”van.
  Ik lees reacties op de site van de kranten die vragen om sluipschutters op de daken van de stadions,en dat maakt me diep ongelukkig dat we zover zijn afgezonken tot dat niveau.
  Walgelijk!!!!!

 30. Het was een een mooie wedstrijd , toch is verziekt door die vreemde vogels die geen verstand van voetbal hebben, schande. schande .schande , moeten ze in marokko proberen als ze durf hebben.laat maar ze betalen voor de schade.

 31. Het is toch wel weer heel gek dat weer dezeflde het voor andere moeten verzieken.
  Dat is niet alleen in het voetbalstadion, maar ook bij het uitgaan, en noem het maar op. Als er ook maar ergens iets te doen is, dan verzieken deze groepen mensen het wel voor de andere.

  Discrimineer ik nu? Misschien wel, maar het is wel de waarheid.
  Er zijn ook genoeg goede, ik heb ook 2 marrokaanse vrienden, maar die gedragen zich gewoon normaal, en zijn wel welkom in hun vaderland. Deze mongolen worden daar uigespuugd..

  K*t marrokanen

 32. Zo zijn ze nou eenmaal…… En dat is nou ook net de reden.

  Daarom moeten wij van zulke lui hier helemaal niets van hebben.
  En wij maar discrimineren…..

  Het word steeds gekker in dit land.

 33. Mensen schaamjee!.. hoe kun je zo iets doen man.. tfoee..
  ze waren al begonnen in de 1e helft.. toen rende ze het veld al op:S..
  marokko heeft tog gwn gewonnen.. waarom dan altjd het afbreken der bij..
  wil niet weten wat er zou zijn gebeurt als marokko had verloren.. dan hadden ze de stadio kunnen op vegen..
  voorschuten mensen!

 34. wat een stelletje mafkezen zijn jullie allemaal toch op een paar na dan, zijn jullie nou echt zo dom of lijtk dat maar zo . heeft niemand in de gaten dat dit te maken heeft met groepsgedrag, individueel zijn het allemaal schijtluizen. dat jullie elkaar gek maken en de domste redenen geven voor dit soort gedrag bewijst ook alleen maar dat jullie last hebben van groepsgedrag jullie praten mensen en de media na. de ding is dat nederland heeft verloren met zeer slecht spel dus daar valt nie veel over te zeggen dus gaan we maar al onze tijd en energie verspillen aan 15 jarigen die zich als een achterse van een ezel gedragen nou mensen wens jullie succes ermee maar 1 ding is zeker WE HEBBEN JULLIE AFGEMAAKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! peace out

 35. Als Nederland had gewonnen was het nog veel erger uit de hand gelopen waarschijnlijk.
  Ik er een hekel aan als het asociale gedrag altijd maar weer wordt goedgepraat door een deel van de mensen of afgedaan als ‘het valt wel mee’ of ‘alsof hollanders dit niet doen”
  Die smoesjes trapt dus niemand meer in!!
  Die tijd is voergoed voorbij.
  Voetballend was Marokko veel beter en ze deden tenminste hun allerbest .
  Maar de vandalen hebben toch de hoofdrol verdiend en dat wordt onthouden.
  Vergeet niet dat dit een sportieve vriendschappelijke wedstrijd was….

 36. De kreet van K..marokkanen hier niet op z’n plaats ? wat een ONBESCHAAFD gedrag, is dit integratie, zeker geleerd in Den Haag en Utrecht……………………… of is dit in Aftraka gewoon ?? ik denk van niet

 37. tfoe egt weer marokkanen stageplek is inderdaad moeilijker gevonden egt sommige kutmarokkanen weer die leuk willen doen tfoe er is meer over die rellen gegreven dan de wedstrijd zelf egt somigge kutmarokkanen weer

 38. geen gelul over berbers of arabieren voor het westen is het een pot nat en voor mij overigens ook,. Heb alleen maar last van die neuzen. Altijd gezeik en problemen. Zelf tegenover hun eigen landgenoten. Ben zelf een arabier en idd de meeste raddraaiers zijn berbers, wat wil je van de 100 marokkanen zijn er 90 berbers en 10 arabieren. Wat er moet gebeuren is dit soort onkruid vernietigen/verbannen. Echt waardeloos….na 32 jaar in nederland te wonen zie je dit land helemaal naar de fielestijnen gaan.

 39. Teleurgesteld ben ik toch in die kleine groep die het verpest voor de Marrokaanse gemeenschap.
  In een groep altij sterk maar 1 tege 1 rennen ze altij weg!

 40. ja indd een kleine groep die het altijd verpesat voor de anderen, maar laten we wel even voorop stellen dat dit niet de 1ste keer is geweest, vorig jaar nog in kerkrade prcies hetzelfde liedje, echt jammer, wanneer zullen zo’n idioten het nou snappen dat ze het zichzelf en hun mede (land) genoten het er alleen maar moeilijker mee maken…

 41. kan me niet schelen wat de andere doet. jullie hoeven niet te schamen. ieder persoon is verantwoordelijk voor zich zelf. toch?. dat soort dingen gebeurt oo bij ADO denhaag. wat jullie niet gezien hadden was dat oranje fans en marokkaans fans niet gescheiden waren. naast me waren paar nederlanders. kijk wij zijn marokkaans en hun waren nederlanders en toch stond niks tussen ons.
  wat gaat gebeuren als het ging om ajax en feyenoord? ik kan wedden dat ze elkaar gaan vermoorden.

  ik heb genoten van wedstrijd oranje was kansloos. marokko had meer doelpunten kunnen scoren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.