Marokkaanse bloemen voor Burgemeester

Marokkaanse bloemen voor BurgemeesterBurgemeester Ruud Vreeman van Tilburg heeft woensdagmiddag witte bloemen in oranje papier aangeboden gekregen van Marokkanen die aanwezig waren bij de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Marokko dinsdagavond. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente gezegd. Ook bij het stadion van de Tilburgse voetbalclub Willem II werden bloemen aangeboden.

Leden van de Marokkaanse Stichting Tilburg (MAST) zeggen zich te generen voor hetgeen er is gebeurd. „We schamen ons diep “, liet een woordvoerder van de stichting weten. „Op sportief gebied heeft Marokko gewonnen, maar bij wat er voor de rest gebeurde heeft Marokko dik verloren.”

De woordvoerder van MAST was zelf aanwezig bij de wedstrijd en zegt geen bekenden uit de Marokkaanse gemeenschap op het veld te hebben gezien. Volgens hem waren het veel mensen van buiten de stad. De stichting had honderd kaarten voor de achterban gekocht. „We zijn met honderd man naar de wedstrijd gaan kijken en we zijn na afloop weer netjes naar huis gegaan.”

7 REACTIES

 1. Ik kuur dit helemaal niet goed, maar ik vind dat we trots op onze mocro’s moeten zijn
  ik vind dat wij als marokkaanse gemeenschap dagelijk met negatieve nieuws gecon-
  fronteerd worden de media moet ons altijd hebben en daarom is er geen uitweg meer
  ik bedoel waar woord momenteel een marokkaan serieus genomen?nergens!
  ga je solliciteren naar werk als marokkaan krijg je niets
  ga je stage lopen niks
  men is vergeten dat de marokkaanen het land meegebouwd hebben
  en je bent gewoon nergens welkom.op een gegeven moment is de stress factor op zijn
  hoogste niveau en dan breekt de hel los! dit is gewoon normaal geworden net als de media
  die gewoon de mensen zwart maakt je wordt gewoon met dezelfde munt terugbetaald!

 2. Het waren beestachtige wezens, zelfs met dieren wil ik ze niet vergelijken om de dieren niet beledigen!!!
  Door die gekke tafarelen gaven die sukkels (johala) juist minitie aan de media en de rest om ons weer zo negeatief in beeld te brengen.
  Het had een feets moeten zijn zeker het niveau van ons 11-tal. Bij deze complimenten.
  Verder , jij degene die het veld is op gegaan: denk na, over wat je je natie, je geloof, je gemeenschap, je ouders, je land enz… hebt aangedaan?!!!

 3. Beste mensen,
  Iedereen schaamt zich over wat zich heeft afgespeeld tijdens en na afloop.
  Toch worden er ook veel dingen gezegd die er wel degelijk mee te maken hebben.
  Het was een niet goed te praten ontploffing van opgekropte gevoelens van frustatie en onvrede.
  dat is niet goed te praten en men moet daar ook tegen optreden.
  Maar blijf niet doorgaan om door het stof/zand te kruipen en met je continu te verontschuldigen,dat helpt echt niet.
  Bij vele mensen is er een bepaalde beeeldvoming en wat je ook doet die verander je echt niet,hoe je je best ook doet ,alles zien ze negatief.
  Veel van de reltrappers kwamen waarschijnlijk ook niet uit Nederland,maar uit de ons omringende landen en kunnen hier op hun gemak kwamen rellen en weer verdwijnen terwijl we met onze eigen mensen van hier met de problemen blijven zitten.
  Ook kan je niet om de vraag heen hoe het kon dat er geen extra beveiligings maatregelen zijn genomen,want het is te zwakzinnig voor woorden dat men nu zegt “we hadden dit niet verwacht maar de afgelopen jaren is het telkens tot ongeregeldheden gekomen,maar we dachten dat het dit keer niet zou gebeuren”.
  Dhr L.van Gaal zou stellen”ben ik nou zo slim of zijn jullie nu zo stom”tegen over de verantwoordelijke funcionarissen van de gemeente en de KNVB.
  Het vellen van de straf door de KNVB is buiten alle zinnen en getuigt van weing inzicht in de materie en heeft zelf nog nooit een adequaat beleid gevoerd als het ging om de “gewone”rellen die zich elke jaar voordoen in de reguliere competitie en vele slachtoffers kost door geweld ( Martijn Broere,lawinepijl in het gezicht bij de wedstrijd van Feyenoord in 2005en levenslang verminkt),en de miljoeneen schade aan eigendoomen en de miljoenen die het elk jaar kost voor politieinzet
  Nogmaals het is gewoon niet gpoed te praten en dat doe we ook niet maar blijf niet door het stof/zand kruipen want daar lossen we niks mee op .
  Laten we liever proberen om te komen tot een van sport en spel met als doel te laten zien dat het ook anders kan en moet ,dat moet de inzet zijn van twee kanten,bijvoorbeeld een laten we het noemen “MAGHREBDAG” ergens in het land met spel en ontmoetingen,daar kunnen we iets mee bereiken.
  WIE ?????????

 4. logisch dat de marokkanen geen werk en stageplaatsen krijgen en dat de media over hun blijft schrijven, en dat G. wilders punten wint, het begint allemaal bij onszelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.