Moslimgezin geterroriseerd en gediscrimineerd

RacismeEen Libanees gezin uit de Fabiusstraat in Melissant zegt te worden geterroriseerd en gediscrimineerd door vier buurgezinnen. De 40-jarige vader, Khalil El-Maoula, slaapt uit angst op geheime plekken in zijn auto. Hij zegt met de dood te zijn bedreigd en heeft zijn vrouw en vijf kinderen tussen de 5 en 14 jaar in het buitenland ondergebracht.

Er is inderdaad grote heibel in de buurt, maar dat zou absoluut niet om discriminatie gaan, reageren buurtbewoners in Het Algemeen Dagblad. Het is ook zeker niet zo dat iedereen het gezin verafschuwt.,,Wij hebben nooit last van hen,’’ vertelt buurvrouw Toos Struik. ,,De kinderen groeten netjes, de buurman doet soms een klusje. Ik snap de hele commotie niet.’’

Intussen gaat het goed fout. Khalil El-Maoula voelt zich zo bedreigd dat hij een camera heeft opgehangen om te zien wie er eieren tegen zijn woning gooit.,,Er worden elke avond eieren tegen de ramen gemikt,’’ vertelt de man die veertien jaar geleden op de vlucht sloeg voor geweld en een oorlogstrauma heeft.,,Buurtbewoners bedreigen ons en roepen: ’Rot op met je Allah’. We wonen hier acht jaar probleemloos. Het ging pas mis toen er nieuwe buren kwamen. Voorheen klaagde niemand. Ik ben automonteur, altijd bereid te helpen en nu verzieken nieuwelingen het.’’

5 REACTIES

  1. ja echt he al deze mensen die van wilders hulp willen heeft tog geen zin want wilders die juigt dit natuurlijk toe….ik wil niet weer van mijn huis vluchten voor een stelletje kut turken….ja ik ben het kind van 14 jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.