Rechter verbiedt huisbezoeken Gemeente

interventieteamsDe gemeente Zeist heeft vrijdag een kort geding over haar interventieteams, welke aangespannen was door Marokkaanse families, verloren. De rechter in Utrecht verbiedt de gemeente om huisbezoeken af te leggen bij deze families.

Om de jeugdcriminaliteit terug te dringen gaan in Zeist interventieteams, een samenwerkingsverband van politie en gemeentelijke instellingen, op bezoek bij de familie van criminele jongeren. Drie Marokkaanse gezinnen die het interventieteam op bezoek kregen, stapten naar de rechter.

De rechter oordeelde dat het binnengaan van de woning bij een familie een inbreuk op het huisrecht is, schrijft De Telegraaf.

2 REACTIES

  1. en dat is alleen als de gemeente zeist ongewild binnen dringt.

    volgende keer vragen het gewoon, mogen we aub bij uw binnen komen om te praten over dit en dat.

  2. […] uit de Marokkaanse gemeenschap, als intimiderend ervaren. De rechter vond ook dat de bezoeken een inbreuk zijn op de persoonlijke levenssfeer. Maar de Zeister wethouder Van Kuijk zegt dat de teams te […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.