Wilders geeft onjuiste voorstelling van zaken

anti-islam politicus Geert WildersDe Stichting Riagg Rijnmond heeft Geert Wilders via haar advocaat gesommeerd op te houden met het doen van onjuiste en schadelijke beweringen over de Riagg. Volgens Wilders, in de zendtijd voor politieke partijen onder meer uitgezonden op 21 mei 2007, zou het Riagg “miljoenen hebben verspild door in het Marokkaanse Rifgebergte allochtonen met problemen bij te staan.”

“Dit verwijt raakt kant noch wal”, aldus directeur J. Lamé van Riagg Rijnmond. Volgens Lamé geeft Wilders een verkeerde voorstelling van zaken. In 2005 en 2006 zijn twee medewerkers gedetacheerd geweest in Marokkaanse ziekenhuizen in het kader van kennisuitwisseling. Volgens Riagg Rijnmond een zeer nuttig project, ook al was het zeer kleinschalig. In totaal heeft het ongeveer 30.000 euro per jaar gekost.

“De suggestie van Wilders dat Riagg Rijnmond miljoenen over de balk smijt is dus nergens op gebaseerd. Ik vind het niet toelaatbaar dat onze reputatie op deze goedkope manier te grabbel wordt gegooid.” Riagg Rijnmond heeft Wilders vijf dagen gegeven om te antwoorden. Een gang naar de rechter sluit de Riagg niet uit.

47 REACTIES

 1. Het is niet de eerste keer dat deze (nep)blonde aap onzin verkondigd. In de hoop een domme wite massa naar zich toe te trekken, probeert hij op allerlei achterbakse manieren allochtonen (lees: Marokkanen) zwart te maken. Met zogenaamde feiten die nergens op gebaseerd zijn. En het werkt. Want zijn aanhang wordt alleen maar groter: welkom bij achterlijk Holland anno 2007!

 2. Hij zal in zijn spotje met de gewraakte leugens a.s. dinsdag 30 mei het woord “miljoenen” vervangen door een pieptoon.
  Thans stelt hij dat hij het niet had over de RIAGG van Rijnmond maar over de geestelijke gezondheidszorg in heel Nederland.
  Het is en blijft een rascistische rat die alleen maar haat en tweedracht wil zaaien.
  Hij lult niet over de 10 tallen miljoenen die naar thans blijkt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten(ABWZ) worden betaald, en welke naar het buitenland (Spanje/Frankrijk/Belgei) worden gesluisd om oudere autochtone die daar verblijven de kosten van de zorg te betalen.
  Hij lult niet over het geld dat gaat naar Suriname om oudere Surinaamse inwoners van dit land elk jaar een half jaar boijstand te geven in Surinamen wat nu een gewoon commercieel doel blijkt te hebben.
  Als men goed op de hoogte wil zijn van de doelsstellingen van dit onderkruipsel moet men de site http://www.geertwilders.nl lezen en dan de gestelde kamervragen en de stompzinnigheid van de inhoud van de vragen.
  Als men bedenkt dat elke vraag beantwoorden de staat 1750 euro kost kan men nagaan wat deze onderkruipers en uitschot proberen te bereiken gelet op het niveau van de vragen.
  Sedert het aantreden van dit kabinet amper 100 dagen gelden heeft de PVV al meer dan 110 vragen gesteld.
  En zijn aanhang wordt alleen maar groter in de peilingen van M.de Hond maar of dat werkelijke zo is betwijfel ik.
  Er is wel aanhang maar of het echt zo groot wordt als men doet zeggen moet eerst maar eens bewezen worden.

 3. henk zei ..Er is wel aanhang maar of het echt zo groot wordt als men doet zeggen moet eerst maar eens bewezen worden.

  wilders blijft stijgen wnt velen zijn dat gel.l van de linkse k.t kliek zat. oke hij hamert wat veel op moslim, (terecht) , en nu moeten ze er wel wat aan gaan doen, en niet alleen maar zeggen en nik doen. en dat allemaal dankzij wilders.

 4. Bam,
  Je zegt dat “hij” terecht kritiek heeft op de moslims,maar daar hoor ik hem zelden over.
  Wel hoor ik hem bijna elke dag ouwepleurishoeren over de Marokkanen en dat gaat heel veel mensen( ook Nederlanders ) de strot uithangen
  Je moet een aantal zaken goed onderscheiden:
  – Het geloof
  – De gelovige
  – De wijze van beleving en uitvoering vanhet geloof( de belijdenis)
  Daarnaast heb je een aantal etterbakken onder elke bevolkingdsgroep die op alle manieren zich buiten spel zetten door hun geloof te schande te maken en zich daarbij beroepen op het geloof.
  Zo is een echte moslim geen terrorist,want een terrorist is geen moslim omdat deze daden dwars tegen het geloof in gaan en zelfs ten strengste verboden zijn.
  Door te stellen dat zijn kritiek op de Moslims terecht is mik je het hele geloof en alle gelovigen op een grote hoop en ben je bijna net als zijn volgelingen redelijk verkeerd voorgelicht
  Als hij over de Islam praat en over moslims/ allochtonen bedoeld hij eigenlijk Marokkanen
  Dat we het gelul van de linkse k.tkliek zat zijn valt te bezien want het hele vreemdelingen en integratiebeleid is de afgelopen 12 jaar in handen geweest van de VVD en het is een gevolg van dat puinhoop beleid van de afgelopen 4 jaar dat het zover uit de klauwen is gelopen.
  Trouwens je weet toch wel dat de peilingen van M.de Hond door vele wordenafgedaan als onbetrouwbaar en dat vele van zijn peilingen in de werkelijkheid er meestal flink naast zitten ( zie de laatste verkiezingen).
  En dat hij peilingen daar houd waar de doelgroep het meest geraakt wordt door een maatregel?
  Wilders en Cs zijn alleen bezig met maatscappelijke onrust te zaaien en niets anders.let wel aan de etterbakjes moet wat worden gedaan,daar is iedereen het mee eens
  Maar niet alleen maatregelen maar ook uitzicht bieden op toekomst en levensstijl,en een goede voetbalwedstrijd.

 5. Zo is een echte moslim geen terrorist,want een terrorist is geen moslim omdat deze daden dwars tegen het geloof in gaan en zelfs ten strengste verboden .

  vertel dat maar aan hamas! het is maar wie je het vraagt en de groep is groter an je denkt.

  Door te stellen dat zijn kritiek op de Moslims terecht is mik je het hele geloof en alle gelovigen op een grote hoop!

  als een moslim zich benadeelt voelt door deze uitspraak. is het omdat hun die overtuiging hebben waar wilders tegen ingaat. . waarom ander zou je boos moeten zijn.

 6. Bam, we hebben het hier over W-I-L-D-E-R-S en N-E-D-E-R-L-A-N-D. En jij komt met Hamas? Wat een achterbakse drol ben je toch, om Hamas aan deze discussie te koppelen. Typisch ‘rechts’ gezwam. Overigens maakt het me geen moer uit als heel Nederland op Wilders stemt. Graag zelf. Dan kunnen we (welliswaar van een afstand 🙂 ) lekker genieten hoe deze domme nep-blonde aap Nederland naar de verdoemenis helpt. Want anders dan allochtonen/Marokkanen/islam heeft hij geen wezenlijke sociaal, maatschappelijke en/of economische thema’s op z’n agenda… Maar dat ziet die domme rechtse massa niet. Ga je gang!

 7. Inayat.
  Uit het antwoord van Bam maak ik op dat om mensen met een dergelijke stompzinnge,kortzichtige opvatting en mening iets uit te leggen gelijk staat aan het proberen om de bunkers van de Atlantik Wall met een klauwhamer te slopen

 8. Dat is het wezen van extreem-rechts, want Wilders is niet rechts, maar extreem-rechts en daar zit een wezenlijk verschil tussen. Het wezen van extreem-rechts is (geschiedenis) het intappen in de emoties die gepaard gaan met de uitzichtloosheid van de lagere klassen.

  Links maakt constant de sympathieke fout te denken dat die lagere klassen bestaan uit mensen die hun situatie rationeel bekijken en rationele beslissingen maken. Dat is grosso modo niet het geval. Deze mensen hebben vaak niet eens de beschikking over het verstandelijk vermogen dat nodig is om hun eigen situatie realistisch te kunnen inschatten, laat staan dat men kan verwachten dat ze de consequenties van hun beslissingen over langere termijn kunnen inschatten. Zij vormen collectief in feite de antithesis van de functionele democratie.

  Maar in tegenstelling tot een verstandelijke benadering kan men hen prima bereiken vanuit hun emoties. En dat is iets wat extreem-rechts altijd instinctief goed heeft begrepen. Je kunt hen niet belasten met nuances, dan heb je hun aandacht al verloren, maar je moet een duidelijke rechtoe-rechtaan boodschap verpakken in zo simpel mogelijke slogans.

  In dit geval sluit een boodschap als dat van Wilders, dat niet de waarheid is, vele malen beter aan bij hun belevingswereld dan die van het Riagg, ook al is dat wel de waarheid. Waarheid is in zo’n geval volmaakt irrelevant volgens de wetten van de massacommunicatie, nl. omdat het aansluit bij hun emotie. Hun emotie, als je dat zou moeten verwoorden is ongeveer als volgt: “ik kan gvd niet eens op vakantie naar Ameland, maar die speknekken met hun dikke portemonnee gaan ook nog eens een keer van mijn centen feestvieren in Marokko.”

  En of het nou 30.000 euro of 30 miljard euro kost, dat is voor hen volkomen onverschillig. Beide getallen gaan hun voorstellingsvermogen in gelijke mate te boven.

 9. Alleen het feit dat u wilders bekijkt als een extreem-rechtse facist zegt al genoeg over uw intellectuele gesteldheid. Verder kunt u nergens ook maar bewijzen dat wat hij zegt fout is. Wat ik eigenlijk altijd zo achterlijk heb gevonden aan hoogopgeleide moslims is hoe ze nou in een boek kunnen geloven waarin staat dat alle ongelovigen moeten worden gedood op de meest gruwelijke manieren. Een boek gemaakt door een oorlogsmisdadiger en een seksueel beest. Een boek wat geen enkel greintje respect heeft voor vrouwen. En daar loopt men dan hersenloos achterna. Of elke moslim is zo dom dat hij niet doorheeft wat hij nou gelooft, of ze zijn er te trots voor. Naar mijn mening neigt het toch naar het eerste.

 10. Biaaatch,
  Ik zou je adviseren het oude testament te lezen,dat was en is namelijk de voorloper van de koran.
  Het boek dat later is omgebouwd tot het nieuwe testament,zal je doen inzien dat de gewaardeerde christelijk-joodse levensovertuiging en geloofsuiting er een veel grotere onderdrukking van vrouwen en anders geaarde op na hield dan de koran.
  Dat kan je vinden stellingen van de vele profeten in het oude testament ,
  `de vrouw is geschapen om de man te dienen,te eren en te geriefen`
  `de vrouw zal haar man altijd gehoorzamen`
  `te vuur en te zwaard de vertrap en vernietig de ongelovige`
  `als een man de liefde bedrijft met een andere man dood hem dan`

  Een aantal van deze stellingen en uitspreken van de profeten staan ook in het nieuwe testament

 11. Laat die onzinkramer eerst zijn haar gaan kammen want, het wordt onderhand tijd
  om die gast een baantje aan te bieden in de dieren tuin bij BOKITO i.p.v in de
  tweedekamer.

 12. weer in de verdedeging schieten, henk rotterdam. hellemaal met je eens biaaatch.

  en je zei “”stompzinnge,kortzichtige opvatting….etc”””

  leg dat eens meer uit!

  nee , Inayat. ik denk ook dat wilders dat zo ziet. wilders kijkt naar het geheel van de volgelingen van islam, daarhoren bij hamas, bin laden..etc. en dat koppelt hij weer aan islam hier in nederland . misschien een verkeerde inkijk, ..m

 13. Zolang men geen onderscheid kan of wil maken tussen de Islam en zijn gelovigen,
  tussen moslims en zij die zich zo durven te noemen hen het geloof beledigen en in een kwaaddaglicht stellen,
  tussen vrijheidstrijders en terroristen,
  Is het niet zinvol om nog verder hier op in te gaan.

 14. wie heeft nu gelijk al de jihad strijders die strijden voor de umah, die geloven dat zij het bij het rechte eind hebben en kunnen je zo wijzen naar de versen in de koran.

  het is wel zin vol! wat jij wil doen denken dat er geen problemen zijn met de islam, dat het allemaal vrede liefende personen zijn. maar dat is niet zo! de koran is net zoals het spoorboekje van de ns je kan er alle kanten mee op. vrede en geweld zijn gerechtvaardigt.

  en dat is zeker een probleem.

  ik heb ook ” marokkaanse” vrienden! maar die durven ook niks te zeggen, bang wat er zou gebeuren hoe hun vrienden en gemeenschap reageren.

 15. Biaaatch maakt zich zorgen over mijn “intellectuele gesteldheid,” omdat ik Wilders onderbreng in de categorie extreem-rechts. Ik had hem nog geen fascist genoemd maar er zijn wel een aantal karakteristieken van fascisme dat in ieder geval een dwaling in die richting suggereren. Ik wil daarbij gelijk zeggen dat er op dit moment volgens mij onvoldoende is om een kwalificatie als fascist te rechtvaardigen.

  In zijn verdediging zie ik Wilders als niet veel meer dan een extreme van een continuiteit van in een in zijn geheel naar rechts verschoven Nederlands politiek-spectrum. Een soort dolgedraaide lager aan een machine dat over zijn urenstand is. Het PvdA van nu bijvoorbeeld is moeilijk links te noemen, het behoort op zijn best tot het politieke centrum. Duidelijk zou dat worden als we de huidige partijen in een tijdmachine konden transporteren naar het pre-Kok tijdperk. Net als binnen de PvdA zien we binnen de VVD een soortgelijke interne scheuring doordat sommige mensen de oude blijven en anderen met de tijd mee verrechtsen.

  Er zijn een aantal karakteristieken op te stellen die alhoewel soms ook van toepassing zijn op andere vormen van despotisme of fanatisme maar gewoonlijk manifesteren in historisch fascisme en in huidig Nederland gemakkelijk kan worden herkend.

  Een cultus van traditie, het creeren van een pseudo-historie ten behoeve van nationalistische trots en het teruggrijpen op die valse geschiedenis als leidraad voor de toekomst. We zien in Nederland langzamerhand een verheerlijking van de kolonialistische periode in zwang komen en een persoon als M.A. de Ruyter wordt door de VVD (Szabo en Balemans) uit zijn historische context gelicht zodat het “een voorbeeldfunctie kan vervullen voor de Nederlandse jeugd en dat een herdenking de waardering voor de vaderlandse geschiedenis kan bevorderen en de Nederlandse identiteit kan versterken.” (Trouw – 31-10-2005.) Het spreekt vanzelf dat uniformiteit in alles de ultieme deugd is in het fascistoide wereldbeeld.

  Het verwerpen van de moderniteit, niet in de zin van technologie, maar in de zin van sociale progressie. Het teruggrijpen op een pseudo-historie dat is hergeboetseerd naar de behoefte van zelfverheerlijking laat natuurlijk extra ruimte voor alarmerende teleurstelling in de dagelijkse realiteit. Dat motiveert een gevoel van urgentie en roept om onmiddellijke daadkracht en ieder uitstel ten behoeve van rationele analyse, wordt gezien als zwakte en dat wordt meer als al het andere veracht.

  Irrationalisme. Diep wantrouwen tegen wetenschap, dissentie en kritisch denken in het algemeen, dat wordt gezien als een vorm van slapheid en verraad aan de verdediging van vaststaande (traditionele) in Balkspeak: “waarden en normen.” Ik ben bijvoorbeeld niet bekend met een periode uit de moderne Nederlandse geschiedenis waar er met zoveel passie een kruistocht is gevoerd tegen een wetenschappelijk rapport. “Geen wetenschap maar kwakzalverij” riep schrijfster van anti-islamboekjes in neocon-centrum AEI, Hirsi Magan, “Onzorgvuldige lariekoek” riep M. Verhagen die als zijn meest urgente opdracht zag de grondwet in te enten tegen de shari’a. “Islamofiele wensdromen van WRR” kopte Elsevier dat volgens zichzelf “een opinieblad is dat orde wil scheppen in de informatiechaos.” CIDI hield het erop dat “wetenschappelijke geloofwaardigheid” was verloren (een onthullende visie op het begrip wetenschap van CIDI.) “Dit is naïef en gevaarlijk. Dit is de taal der dwazen,’ reageerde een woedende Wilders.

  Fascisme streeft naar ontindividualisering, dit is een thema dat graag door liberaal-rechts wordt aangedragen. Het individu in een fascistoide wereldbeeld is belangrijk als heldhaftig rolmodel dat nagebootst dient te worden, maar individuen verliezen hun betekenis zodra het gaat om hun wil. Hun wil is één en er is daarin geen ruimte voor diversiteit. Die geunificeerde wil moet vervolgens worden verstaan en daarvoor is er een “vertaler” nodig die deze wil “begrijpt.” De taal van Wilders, zowel als degenen die met hem dwepen in navolging van de Fortyunisten is doorspekt met deze speciale relatie tussen leider/ unieke verstaander en volk.

 16. Misschien behoeft het nog een beetje uitleg maar wat ik gisteren schreef is een eigentijdse verwoording van het gedachten goed van Dr Goebbels. Ik heb het expres zo gezegd om reakties uit te lokken. Fascisme richt zich namelijk van oudsher juist op de middenklassen.

 17. Wijs gesproken, dat moet ik toegeven. Daar kan ik met mijn 17 jarige kennis van zaken en mijn kleine hoeveelheid aan tijd door de eindexamens geen weerstand tegen bieden.

  Wat mij wel opvalt is dat de meesten Geert Wilders direct in het hoekje drukken en hem een stempel op zijn kop drukken met: ‘Islam-hater’. Het moge zo zijn, dat is zijn mening. Er zijn waarschijnlijk miljoenen moslims die graag willen dat alle christenen dood zijn. Ik heb ze op RTL 5 zien feestvieren toen mensen crepeerden in de Twin Towers. Toen die mensen uit doodsangst uit het raam moesten springen, een zekere dood tegemoet. In Ede(volgens mij) gingen marrokaanse jongeren de straat op om feest te vieren. Persoonlijk zou ik graag al die jongeren even flink een kogel verkopen. Nu we trouwens toch op dat zijpad zijn. Kijk eens naar de oefenwedstrijd Jong Oranje – Jong Marokko. Wat gebeurt er? Ja de 4e keer op rij misdragen de marrokaanse jongeren zich weer. Een typisch geval van verwende slecht geintegreerde buitenlanders(Dit zegt uiteraard niks over alle andere buitenlanders die zich voorbeeldig gedragen). In plaats van dat de politie keihard optreed laten ze het een beetje over zich heenkomen. Ze zouden hard moeten optreden. Om het maar eens goed duidelijk te maken hoe de verhoudingen staan. Dan zijn er weer mensen die zeggen: ‘Dat kun je niet maken in dit land’. Al zouden we de jongeren laten verscheuren door hongerige honden, dan zouden ze nog softer worden aangepakt dan dat ze het in eigen land zouden flikken en de oproerpolitie er aan te pas moest komen.

  En dat dan meneer Wilders het gevaar van zulke mensen inziet, kan ik goed begrjipen. Men moet zich verenigen tegen dit soort geweld en niet bang toekijken.

  Ook zie ik dat u zich verzet tegen de anti-islam politici. Nou ik verheerlijk ze liever dan dat ik me tegen ze verzet. De islam krijgt al genoeg aandacht van de media. Kijk maar naar het gedonder met de Wester-moskee(?) in Amsterdam. Een klein ding maar weer helemaal uitgemelkt door de media. En wat krijgen we erdoor? Sympathie voor de verwende slecht-geintegreerde buitenlanders. Waarom slecht-geintegreerd? Nou de mensen houden zich niet aan de nederlanderse ‘waarden en normen’ zoals balkie het zou zeggen. Men komt hier en het eerste wat er moet staan is een moskee. Dan komen er nog meer en dan moet er nog een moskee komen. Er komen zelf gebouwen met een aparte vrouwen en mannen ingang. De hele samenleving wordt geislamitiseerd. Dus je kunt eigenlijk zeggen dat nederland zich integreert in de moslim cultuur in plaats van dat de moslims zich aanpassen aan de nederlanders. En dat is waar ik een hekel aan heb. Die vriendjes politiek. De PvdA heeft extra buitenlanders in hun partij zitten om stemmen te winnen van de buitenlanders. En dan zijn er mensen zoals Rita Verdonk die er wat aan willen doen, maar dan direct zo worden afgekraakt. En niet omdat hun plannen slecht zijn. Nee ze kraken de persoon af puur om weer stemmen te winnen.

  En dan blijven er mensen zitten met onderdrukte gevoelens. En met alles wat hierboven staat creeer je dan het perfecte klimaat voor een man als Geert Wilders. Er stemmen geen half miljoen mensen op hem omdat ze niet weten wat ze doen. Eerder omdat ze het spuugzat zijn dat alles ter dienst van de buitenlanders staat.

  Wat een partij als de SP trouwens in de kamer doet, dat snap ik totaal niet. Een standaard protestpartijtje puur levend gehouden door hun lijsttrekkertje Jan. Meeste mensen weten niet dat ze op een partij stemmen die is afgesplitst van de Communistische Partij Nederland. Ze stemmen op een partij van welke de enige doelstelling is om de economie om zeep te helpen en de luie varken die teren op hun WW uitkering nog meer te geven. Misselijk wordt ik ervan. Als men ergens Irrationalisme wil zoeken. Moet men dat bij de SP doen.

  (Een erg afgedwaald verhaal. Maar komt door het tijdgebrek. Mijn excuses)

 18. Deze site is trouwens ook een voorbeeld van slechte integratie. Pure verheerlijking van de islam en afscherming van de nederlandse cultuur.

 19. Misschien dat je inderdaad nog een paar jaartjes aan wijsheid moet opbouwen. Je hebt misschien nu te weinig tijd, veel succes gewenst trouwens, maar ik hoop dat je er later wat beter en langer over kan nadenken en wat meer over te weten zal komen. Dat is in ieder geval nooit verkeerd.

  Ik hoop niet dat ik model sta voor de slechte integratie, ik ben namelijk een Nederlander en een atheist (categorie 2 op de schaal van Dawkins) bovendien. Het enige waaraan ik mij met regelmaat schuldig aan maak is dat ik het primaat geef aan zelfkritiek. Dat is kennelijk een ongehoord on-Nederlandse activiteit.

 20. Ik ken je niet. Dus ik zou niet kunnen zeggen of je model staat voor slechte integratie. Maar ik zou wel graag een lang en moeilijk antwoord tegen mijn reactie willen. Lekker educatief.

 21. Haha, ja dat is zo. Ik verdiep me nog niet zo lang in politiek maar ik heb al wel zo mijn standpunten. Ik ben extreem anti-links. Uit links kan niks goed komen naar mijn standpunt. Het kabinet wat nu zit bakt er ook niks van. Woutertje Bos laat het tekort weer oplopen waardoor ik over 20 jaar krom lig voor de afbetaling van de staatsschuld en de vergrijzing.

 22. Dat was een uitspraak van Krishnamurti trouwens. Maar ik hoop dat je eerder aan de slag komt dan pas over 20 jaar, tenzij je echt de meest materialistische fase van je leven in abjecte armoede wilt doorbrengen.

 23. Ja maar over 20 jaar komt het ergste van de vergrijzing. Ik hoop wel iets sneller aan het werk te zijn ja. Je kraakte trouwens ook de Elsevier af. Ik ben daar een groot ‘fan’ van. Heerlijke columns en goede onderwerpen.

 24. Bam,
  Ik heb niet gesteld dat alle personen die zich beroepen op de koran of het moslim zijn vredelievende personen zijn.
  Maar dat is nu juist de fout die wordt gemaakt.
  Als er ergens iets gebeurdt en er zijn figuren bij betrokken die zich beroepen op deze zaken geeft men collectief alle moslims de schuld.
  Dat is dus de fout die men maakt.
  Je moet een duidelijk onderscheid maken in het hoe en het waarom.
  Toen we 62 -67 jaar geleden in Nederland “bezoek”kregen van onze oosterburen gedroegen de Nederlanders zich als volgt:
  75 % onderging het lot gelaten
  20 % heulde met de vijand( NSB-SS-Oostfrontbestormers en nog wat andere ratten)
  5 % van de bevolking ging in het verzet en probeerde de moffen zoveel mogelijk schade toe te brengen en deed meewerken aan de bevrijding van Nederland.
  Toen de “grote vakantie”van de moffen voorbij was waren de getallen ongeveer dat
  80 % in het verzet had gezeten
  5 % heulde met de vijand
  15 % onderging het gelaten
  althans als men de mensen mocht geloven.
  Ik verwacht dat als ons land weer bezet zou worden dat elke inwoner van dit land ongeacht zijn afkomst of geloof de bezettende macht zoveel mogelijk schade zal toebrengen en zoveel mogelijk tegenstanders zal uitschakelen.
  Ben ik dan een terrorist of ben ik een vrijheidstrijder?
  Dat is het verschil,voor de bezettende macht ben ik een terrorist maar voor mijn landgenoeten ben ik een vrijheidstrijder.
  Zo kan je ook kijken naar de toestand in vele landen die op dit moment bezet zijn of gaan worden.
  De taliban in Afghanistan waren en zijn in mijn ogen terroristen die zich volkomen onterecht beroepen op het moslim zijn en zelf vreselijke misdaden tegen hun eigen bevolking hebben begaan.
  Ik heb video opname gezien van een jongen die zijn handen en voeten er met een kettingzaag werden afgehaald omdat hij weigerde zijn baard te laten staan zoals was bevolen.
  Beste BAM dat zijn gewoon terroristen van de 1e orde en hebben totaal niets met het geloof te maken waar ze zich op beroepen.
  Het zelfde geld voor de z.g. religieuze politie in Indonesie die toezien op het juiste zedelijke gedrag van de mensen en hen daar voor straffen bij overtreding maar naar terugkeer in hun kazerne zelf pornofilms gaan zitten kijken.
  Of zullen we het hebben over de strijd in Ierland waar een stelletje idioten zich beroepen op God om elkaar af te maken,dat heeft geen ene moer met geloof te maken ook niet met de vrijheidstrijd maar dat zijn gewoon terroristen en niks minder
  Zie dat dan weer los van de strijd die de inwoners van de Palastijnse gebieden leveren met en ontzettend wrede bezettingmacht die elke dag bijna opnieuw oorlogmisdaden begaan tegen de bevolking gesteund door de VS,ik heb begrip voor sommige reacties vanuit de bevolking aldaar.
  Sterker nog mijn sympathie en voorkeur gaat uit naar hen in deze strijd die het gevolg is van mensonwaardige handelingen en daden van het Israelische leger en politiek.
  Ik heb pas nog een reportage gezien die was opgenomen in het bezette gebied en waar te zien was hoe een dorp met 1500 inwoners dat was afgesloten van de buitenwereld en was aangewezen op een waterleiding van15/20 mm en daar moest het hele dorp van leven,bewaakt door Israelische militairen die de kraan lachend maar enkele uren per dag open lieten als het hen uitkwam.
  Dit sooort oorlogsmaisdaden gebeurdt daar elke dag en het westen kijkt toe en doet niets.
  Of zullen we het hebben over het winnen van het songfestival door Servie dat zich nog maar amper 12 jaar geleden heeft schuldig gemaakt aan een van de grootste oorlogsmisdaden na de 2e WO. Daar heeft men vanuit het westen ook staan toe kijken en ondanks al het geschreeuw en gedreig met maatregelen lopen de daders op enkele kleine vissen na nog gewoon vrij rond.
  Al mannen vanaf de leeftijd dat ze in staat werden geacht kinderen te kunnen maken zijn gewoon op een afschuwelijke beestachtige wijze afgeslacht.
  Dat er dan extreme reacties komen is en lijkt mij niet zo vreemd.
  Ik vind het wel jammer dat je stelt dat je vrienden niet voor hun mening durven uit te komen uit angst voor de reacties,want dat is nu just het punt waar het omgaat.het bespreekbaar maken van alle zaken in alle openheid en niet eenzijdig trappen en schoppen naar een bepaalde groep zoals nu geschied met het pogen zieltjes te winnen voor een pluche stoel met riante onkosteregeling in Den Haag.
  Zo,en dan is het nu tijd voor een …………………….

 25. Biaaatch,
  Eeen pornfilm laat ik gaarne aan jouw gelet op je gelukkig nog jeugdige leeftijd.
  Maar even over je opmerkingen over dat je compleet anti links bent en dat je de toekomst somber inziet door de aanwezigheid van Wouter Bos.
  Toen het kabinet van Bak-ellende met de VVD gevallen was en er nieuwe verkiezingen in het vooruitzicht waren gesteld hoorde men de VVD in die periode alleen maar vertellen hoe goed ze het wel niet hadden gedaan,telkenmale kwam Gerrit Zalm vertellen dat de staatsschuld was teruggebracht en dat er zelfs sprake was van een overschot op de begroting.
  Teon het nieuwe kabinet was aangetreden kwam men er al snel achter dat het helemaal niet zo rooskleurig was als was verteld door de alom geprezen en beroemd geworden Gerrit.
  Er bleek een tekort te zijn van 1 miljard euro op de gezondheidszorg door zaken op de plank en die niet waren behandeld door de heer Hoogenvorst(VVD)
  Het bleek dat de missie in Afghanistan vele 10 tallen miljoenen overschrijding van de begroting hadden dat niet was gemeld,daarbij bleek dit jaar dat de HELFT van de Nederlandse luchtvloot
  (F16) niet inzetbaar waren door gebrek aan technisch personeel en middelen
  Daarbij waren er grotendele van het militair materieel in Afghanistan niet beschikbaar wegens ongeschiktheid voor het gevraagde doel.
  De verantwoordelkeijke minister was de geprezen Henk Kamp
  Ik herriner me de opmerking van een VVD kamerlid die bij het afscheid van Kamp zei dat zo’n goede Defensie Minister ze nog nooit hadden gehad.
  Het beleid t.a.v. de asielzoekrs was ook in handen van een VVD Minister en wel Rita Verdonk,vele male is haar beleid door de rechter en zelfs de hoogste rechtsinstantie de HogeRaad verworpen als zijnde “ondoorzichtig” en het is zelfs “onmenselijk” genoemd door de Hoge Raad.
  Het is nu heel makkelijk om de schuld bij de huidige Minister Bos te leggen en we weten nog niet hoeveel “lijken”we uit de kast kunnen halen of krijgen.
  Als ze het echt zo goed hadden gedaan en kiezer had het geloofd dan hadden ze toch gewoon weer de volle bak of zelfs nog meer aan stemmen gekregen?
  Nog even dit je heb een bepaalde opvatting en dat is je goed recht en moet je zo houden,maar je kan me toch niet wijsmaken of je gaat me toch niet wijsmaken dat je enig begrip op kan brengen voor mensen in de politiek die aan de Minister vragen of bepaalde misdragingen kunnen worden afgestraft op en wijze die te idioot is voor woorden zoals het schoonmaken van voetbalstadions met een tandenborstel.
  Ook een van de laatste vragen over het vermeende HOMO incident in ASD is gewoon belachelijk want er is nog steeds niet bewezen wie het zijn of wie het waren en eerlijk gezegd heb ik mijn twijfels bij een aantal punten van het verhaal,zoals het “urenlang”in het water hebben rondgezwommen.
  Ik kan je vertellen dat bij deze watertemparatuur buiten je het nog geen15 minuten in het water volhoud en dan treed er een verkramping op die meestal tot de dood als gevolg door verdrinking
  Het irriteert me mateloos dat terwijl er nog geen spatje bewijs is de PVV bij monde van de bekende G-Wilders kamervragen worden gesteld die ondermeer omhelsen om de Marokkaanse daders “darkrooms”in ASD te laten schoonmaken.
  Wist je dat de beantwoording vam elke kamervraag die wordt gesteld 1750- euro kost en dat de PVV in de 100 dagen van dit nieuwe kabinet er al meer dan 110 hebben gesteld dus een post van ruim 200.000 euro uitgegeven aan beantwoording van de meest stompzinnge vragen.
  Reken maar uit als het in dit tempo doorgaat en het kabinet blijft 4 jaar wat het heeft gekost om deze man zijn vragen te beantwoorden.
  Ik zou je willen adviseren om zijn site http://www.geertwilders.nl te bekijken en kan je het niveau van zijn vragen zien.
  Deze man word bewonderd stelt men ,maar door wie dan
  Zo en dan is het nu weer tijd voor een…………………………………?

 26. Ik ben zelf ook niet voor Geert Wilders. Ik vind alleen dat hij wel weet hoe hij iets los moet halen bij sommige mensen. Een hoog IQ mag hij dan niet bezitten maar hij weet wel een hoop mensen achter zich te scharen.

  Wat betreft dat homo incident kan ik ook niet geloven dat de man 2 uur heeft rondgezwommen. Het is een door de media opgeblazen hype. Maar wat wel typerend is is dat het is gebeurt door Marokkanen.

  Het vorige kabinet heeft dan ook veel rotzooi achtergelaten. Maar wat ik zo bespottelijk vind is dat guusje direct bij het aantreden direct de vakbonden hun zin geeft en de ambtenaren een procentuele loonsstijging geeft waar je u tegen zegt. Dit drijft het tekort verder op dan dat meneer wilders 1000 vragen per maand zou stellen. En dat vind ik dan weer zo typerend voor dit ‘zwakke’ kabinet. Men geeft veel te snel in op de eisen van mensen.

  Tegenwoordig leven we dan ook in een maatschappij waarin de burger een schreeuwend klein kind is en de overheid alles moet doen om de behoeften direct te ‘bevredigen’ zonder ook maar een seconde aan de lange-termijn gevolgen te denken. Daar steken partijen zoals de SP de kop op. Ik kan me niet voorstellen dat mensen met ook maar een greintje verstand op zo’n partij stemmen.

  Ook is het zo dat zodra een kamerlid een vraag stelt over de allochtonen in het land deze direct door de linkse partijen wordt bestempeld als een racist. Ons land is dan ook gegijzeld door linkse moraltisten. Links zelf is eigenlijk compleet gegijzeld door moslimconservatieven.

  Zoiets vind men in Amsterdam. Wat ik al eerder noemde: de westermoskee. Was het niet zo dat we ooit eens hebben besloten kerk en staat te scheiden? Ik heb de regering de afgelopen honderd jaar geen synagoge of kerk zien bouwen of financieren. Meneer cohen zei dan ook dat het dient voor de integratie. En nu is het zover dat de beste meneer cohen vragen zet bij de beweging Milli Görüs. En dat allemaal sinds PvdA’er Haci Karacaer geen voorzitter meer is van de partij.

  Stof om over na te denken. ik eindig mijn kleine betoog omdat ik mijn oefenexamen graag af wil maken. Antwoord gerust.. ik geniet om ervan te lezen.

 27. Biaath.ik vind het fijn dat je er van geniet om te lezen wat we schrijven,toen ik zo oud was als jij genoot ik van veel andere dingen,maar daar hebben we het niet over.
  Nee, ik ben geen moslim en ben gewoon een Hollander met bepaalde opvattingen en mening,
  verkregen door het volgen van de academie in het leven.
  Ik zal morgen verder antwoorden om dat je met een proefexamen bezig ben en dat vind ik persoonlijk knap als ik kijk naar wat duizenden andere jongeren doen op zaterdag in plaats van zich op hun examen voor te bereiden.
  daarbij had ik graag dat het woord “meneer “weglaat want dan heb ik altijd het gevoel gehad dat ik werdt/wordt belazerd.
  Leer ze en morgen lees je mijn antwoord en nog wat commentaar ( goed bedoeld ) op je eerste commentaar in dit onderwerp,
  groeten

 28. Ik heb gelukkig ook wel andere hobby’s. Maar als ik even een kwartiertje pauze neem tussen het leren door struin ik het internet af om even wat columns te lezen en wat te posten. Als ik niet hoef te leren zit ik vrijwel niet achter de pc. Maar de jeugd doet tegenwoordig toch niks anders dan MSN’en. Gelukkig heb ik de verslaving ‘verslagen’. Maar normaal gezegd zou ik vanavond ook wel in de discotheek staan maar ik spaar mijn krachten om morgen toch maar weer te leren. Volgende week alleen maar beta vakken dus ik moet me goed voorbereiden.

  En het meneer was een beetje misplaatst.. dat klopt. Ik wacht uw reactie af morgen!

 29. Hallo Biaaatch,
  Ook het U mag je gewoon achterwege laten,dat praat gewoon makkelijker.
  Ik kom even terug op je allereerste mailing zoals bovenstaand in dit item.
  Ik schrok van de toonzetting en dacht heel even dat we weer te maken kregen met een fervent aanhanger van de ” Grote Blonde Leider”.
  Zeer zeker de opmerking die je plaatste over “hoogopgeleide moslims die zo achterlijk zijn dat ze”
  etc.
  Met deze opmerking ,en dan zeg ik opmerking,want ik begrijpnu dat het geen stelling van je was beledig vele 100.0000en gelovigen Moslims in dit land tot diep in hun ziel en trap je heel hard tegen mensen die een levensovertuiging hebben en deze willen uiten en beoefenen.
  In een samenleving als de onze moet het beleiden van elk geloof voor elk individu mogelijk zijn.
  Later gaf je gelukkig toe geen aanhanger te zijn van de door mij genoemde,en maakte je ruimte in je toonzetting voor discussie.
  Dat was knap.
  Nu komen we ven op de opnerking van de toegeefelijkheid van “ons Guusje”in zake de “riante”salaris verhoging aan de ambtenaren.
  Om te beginnen kennen we in Nederland meerdere soorten ambtenaaren en wel
  – gemeente
  -provincie
  – rijks
  – openbaar lichaam.
  Nu gaat “ons Guusje”alleen maar over de rijksambtenaren,en dat zijn er maar 175.000en dat is dus stukken minder dan mensen meestal doen geloven.
  Het conflict liep al onder haar voorganger en dez was niet bereid een andere cao af te sluiten dan een loonsverhoiging van 1,5 % per jaar.
  Dit terwijl de vorige loonsverhoging dateerde van 2003 en er ondertussen een stop was geweest in deze.
  Wel waren de kosten van leevensonderhoud,zorgverzekering, energie etc schrikbarend gestegen en vonden er in het bedrijfsleven al sedert 2005 weer gewone loonsverhogingen plaats.
  daarbij komt het dat er in het bedrijfsleven over het algemeen een salris wordt betaald per 4 weken en bij de overheid per maand.
  Dat scheelt dus een volle 4 weken salaris per jaar die de ambtenaren minder krijgen.
  De gevreesde 10% die ze krijgen is echter voor 3 jaar t.w. 2007/8/9en is inclusief de tegemoetkomingziektekosten( in het bedrijfsleven over het algemeen volledig vergoed door de werkgever) en een verhoging van de eindejarsuitkering van 1.8 %.
  Tel dat nu bij elkaar op en je zal zien dat de daadwerkelijke loonsverhoging amper 2 % per jaar bedraagt en dus iets anders is al het schreeuwerige in de media
  Voor alle andere ambtenaren is er zelfs nog geen nieuwe CAO.
  Ik kom even op je opmerking van als er iemand wat zegt over een allochtoon
  ( teringwoord trouwens) men gelijk staat te schreeuwen.
  Ik ben van mening dat het wel mee valt maar het is de manier waarop iets wordt gezegd,we noemen dat :
  “het is de toon die de muziek maakt”
  Her protserige gebrul en niet onderbouwde weergave van feiten waarmede een aantal politici regelmatig de media haalt doet me denken aan opname uit de jaren dertig in Mofrikka en de gevolgen daarvan.
  Een voorbeeld van niet onderbouwde stelling namen was de nota van de PVDA er Dijsselbloem die stelde dat mensen in gevangenissen geen moderne “blingbling “meer zouden mogen hebben.
  Het werdt uiteraard ondertsteund door de PVV met de opmerking dat in de VS rose pakjes goed bleken te werken.
  Een hoop geschreeuw en bombarie dus weer en wat is er nu van terecht gekomen.
  Geen ene malle moer want om dit te bereiken zal je eerst de wet op het gevangeniswezen moeten wijzigen en dat duurt gemiddeld 2/3 jaar als je er al in beide kamers een meerderheid voor weet te krijgen.
  Je vraagt je af hoe het komt dat ze dan toch aanhang weten te krijgen.
  Wel door het lanceren van dergelijke voorstelllen vanuit de politiek werkt men op de “onderbuik en onrustgevoelens”bij de massa en deze volgt ,want deze vindt het goed voorstel.
  Men verteld de bevolking echter niet van de consequenties en wat er allemaal gedaan moet worden om het te bereiken en wat het kost.
  Wat betreft je stelling over de SP kan ik alleen maar zeggen dat je volkomen gelijk heb want ik heb nog nooit van mijn leven zulk kiezersbedrog meegmaakt als er nu is gepleegd.
  Volop zetels overal binnen halen bij de 2e kamer,de provincie en de gemeenteraden en overal bij de onderhandelingen zoveel onmogelijke eisen stellen dat een coalitie niet mogelijk, en dan op het pluche van de oppositie gaan zitten en maar schreeuwen,ja verdomme dat is de gemakkelijkste weg.
  Nu nog ven over de bouw van de Westermoskee,wel er is een strakke scheidng van kerke en stat en de bouw zal dus in het geheel door de gemeenschap worden opgebracht en zal er geen ene cent ter beschikking zijn van de overheid dt is n.l wettelijk zelfs niet mogelijk.
  Ook hier is weer sprake van onwerkelijke berichtgeving in de media.
  Detaak van de gemeente is – gronduitgifte-bestemmingsplan-wijksamenstelling en de veiligheiod van zowel het gebouw als de te gebruiken omgeving,dus geheel iets anders dan het verschaffen van gelden of leningen want nogaas dat is niet toegestaan.
  Ik vind het even genoeg en kijk uit naar jou reactie,
  Groeten
  Henk
  P.S wat zou jij een goede combinatie vinden van partijen om een volwaardige regering te vormen met en breed draagvlak in de samenleving?
  Gemene vraag?
  Waar staat dat het leven eerlijk is?

 30. Nou Henk,

  Dat is een best betoog! Nu denk ik dat deze discussies eindeloos (maar daarom niet minder interessant) zijn. Ik kan niet anders dan met Biaaatch en jou eens zijn dat de SP de afgelopen verkiezingen een streek heeft geleverd aan het Nederlandse volk. Het is een partij die meestal mensen met een niet al te sterke portemonnee aan zich wil koppelen door lieve praatjes. Maar zoals jullie weten vullen praatjes geen gaatjes. Door alleen maar te willen investeren in bijv. de gezondheidszorg zal de staatsschuld zeer snel toenemen. Belangrijk is om eerst in de economie en het bedrijfsleven te investeren. Is de economie namelijk niet stabiel, dan kan er geen geld vrij gemaakt worden voor sociale doeleinden. Ik kan me wezeloos ergeren aan de linkse partijen die dat niet inzien of niet willen erkennen.
  Om van het uiterste links over te stappen naar het uiterste rechts: meneer Geert W. Ik denk dat Geert met zijn visie over bezuinigen juist bezig is. Hij is in zijn visie over moslims in Nederland naar mijn mening niet verstandig bezig. Hij mag zijn gevoelens uiten, we leven immers in een land van vrije meningsuiting, maar ik denk dat hij een groep mensen met zijn opvattingen kwetst. Dat is jammer, al begrijp ik voor een deel zijn gedachten achter zijn handelen wel. Neem nou de voetbalrellen waarin Marokkaanse supporters zich niet hebben weten te gedragen. Ik heb een afkeer van dit gedrag (evenals van de Nederlandse relschoppers), een mooie voetbalpartij wordt zo gruwelijk verknald. Om nou met tandenborstels een stadion schoon te maken is een belachelijke straf, maar een zware straf lijkt mij zeker niet verkeerd. Geert ziet de Marokkanen (en ook andere allochtonen (sorry henk voor dit woord)) als mensen die hier in dit Nederland als gast zijn komen wonen. Nederland is zo gastvrij om immigranten aan te nemen in dit land en dan gedragen zij (lang niet allen, laat dat duidelijk zijn) zich niet naar behoren. Dat is ergerlijk en ik begrijp dan wel dat een partijleider als Geert daar zijn nek over breekt (wat niet wil zeggen dat ik een aanhanger van hem ben). Blijkbaar doen meer Nederlanders dat, en waarempel de PVV krijgt stemmen. Waarschijnlijk zijn Nederlanders dit gedrag van de ‘gasten’ zat. Dat bleek ook al een aantal jaren geleden toen Pim Fortuyn een poging deed om een functie als minister president te bemachtigen. Hij wist ook een groot aantal mensen met zijn duidelijke en simpele verwoordingen achter zich te krijgen.
  Daar draait het dus om in de politiek. Zeggen wat mensen denken, maar dan wel met de juiste woorden! Begin jaren ’30 is dat in Duitsland door Hitler ook gedaan, hij zei wat het volk wilde horen, dit in duidelijke taal en Hitler maakte zijn beloftes waar. Dat is ook wat je bij iemand als Geert terug ziet, hij is veel in het nieuws, weliswaar negatief, maar hij strijdt voor wat hij heeft verkondigd tijdens zijn verkiezingscampagnes. Ik hoop zo duidelijk gemaakt te hebben wat een groot aantal mensen in een man als Geert Wilders ziet.

  Verder denk ik dat organisaties als Hamas en diverse terreurbewegingen ook niet goed zijn voor de naam van moslims in Nederland. Ik kan het namelijk ook niet aanzien (net als Biaaatch) dat moslims staan te springen van vreugde als de twee torens van het WTC te New York instorten. Dan gaat er een scheut van woede en haat door me heen en zou ik ze wel wat aan willen doen. Hoe kun je nou blij zijn dat zoveel onschuldige burgers om niets gedood worden? Omdat deze acties door de stof in de Koran omschreven utigevoerd worden, krijgen mensen al snel een hekel aan de Koran en de aanhangers ervan. Elke moslim gelooft namelijk dat wat in de Koran beschreven staat juist is. Een redenatie van mensen wat daarop volgt is dat elke moslim het dus met die terreuracties eens is. Ik kan mij als niet-moslim niet goed inzicht krijgen in hoeverre moslims de Koran aan zouden moeten hangen in onderwerpen als de heilige oorlog. Wel vind ik zo’n oorlog niet acceptabel, ook al wordt deze door geloofsovertuiging gevoerd. Bekeer liever mensen dan ze te vermoorden!

  Ik zal een eind breien aan dit lange verslag, maar niet alvorens ik in wil gaan op de laatste vragen van Henk. Een gemene vraag? Nee, een zeer belangrijke vraag en noodzakelijk voor een goed lopende regering. Een goede combinatie van partijen? Heel moeilijk te zeggen, elke partij heeft zo zijn voor- en nadelen en uitschieters naar links of rechts. Ik sta in ieder geval voor partijen die pleiten voor een sterke economie, want zonder economie is het bestaan van een gezond land niet mogelijk.

  In afwachting van jullie reactie(s)

 31. Goofy,
  De dicussie is het altijd waard om te voeren met elkaar,en dat is in tegenstelling van vele rechtse figuren in dit land.
  Dat weer in tegenstelling van Pim Fortuyndie altijd stelde dat je de discussie met je tegenstanders nooit uit de weg mocht aan.( GroteBlonde Leider weigert namelijk elk debat bij te wonen ondanks vele uitnodigingen)
  ik was absoluut geen voorstander van Fortuyn,maar hij had ondanks alles wel respectv oor zijn opponenten dit in tegenstelling van de “Grote Blonde Leider”die zich hoe langer gaat opstellen als een figuur uit Mofrikka in de jaren 30.
  Hij doet enige voorstellen voor bezuinigingen maar de werkelijke onderbouwing ontbreekt bij hem van het hoe en waarom,zo komt hij ook met een populaire maatregel om de belastingen voor de burger te verlagen maar vergeet te vertellen waar dat geld vandaan moet komen.
  Veel zaken zijn gebaseerd op kreten en ontbreekt de onderbouwing.
  Het is inderdaad een ergelijke zaak dat men zit te schreeuwen in vele partijen en zonder dat men aangeeft waar het van betaald moet worden.
  De SP heeft voor mij persoonlijk geheel afgedaan,en schaar ik PERSOONLIJK in de catagorie
  “achterbakse ratten”en “volksbedriegers”.
  Maar zo zijn er ook maatregelen nu in de maak waar de burger gewoon mee genaaid wordt.
  Volgend jaar komt de controle van de tandarts weer terug in het basis pakket.
  Allen zal dit leiden tot stijging van de premie en dat wordt op dit moment nog niet verteld,wel ik zal ze uit de droom helpen.
  Een gemiddeld bezoek aan de tandarts voor controle kost ongeveer 30 euro per keer.
  De premie stijgt door dat dit terugkomt met ongeveer 4 euro per maand per inwoner en voor de behandelingen moet men nog steeds apart verzekerd zijn.
  Dus uiteindelijk is men op dat punt al 18 euro per jaar duurder uit, reken nu even daarbij dat er een groot aantal mensen is die noooit bij een tandarts komen( de prothesedragers) en bereken je winst voor de zorgverzekeraar,want de prothesedrager zat n.l. al in het basispakket als het nodg was.
  Dit is maar een van de gevolgen van het zo veelgeprezen beleid van het vorige kabinet waarbij nu alle “lijken uit de kast gaan komen”.
  Nu even terug naar de Groet Blonde Leider, hij werkt op de inderbuikgevoelens van de meute die hem willen volgen en hun eigen maatschappelijke falen bij de Mederlanders neerleggen en hen zien als zondebok van het economisch slechte klimaat dat er was en nog steeds gedeeltelijk is.
  Maar ik vraag me af als ik in de ochtend in de stad loopt en zie om 10.00 uur al volop Nederlandse figuren in een leeftijd die zodanig is dat ze kunnen werken al in de kroeg aan de drank zitten wiens schuld het dan allemaal is.
  Als ik kijk in mijn eigen woonomgeving hoeveel er niet zijn gescheiden en gewoon bijeen wonen met allebei een uitkering dan vraag ik me af wie we de schuld moeten geven in deze.
  En nu juist deze figuren, Goofy zijn veelaal de volgelingen en aanhangers van dergelijke politieke onrusstokers, want iets anders in mijn ogen is het niet,gebruikmaking van,door het veroorzaken van maatschappijke onrust .
  Zeer zeker de hetze die hij voert tegen de Marokkaanse gemeenschap in dit land heeft bij mij persoonlijk heel veel kwaad bloed gezet.
  En nogmaals voor alle duidelijkheid ik ben geen moslim,heb geen Marokkaanse vrouw of schoonzoon/dochter,maar heb wel ( en nu nog) gewoond temidden van hen.
  herb alle zaken vanaf de komst van de eerste gastarbeiders meegmaakt en bellefd en gezien hoe en onder welke omstandigheden dit si gegaan,Schunnig gewoonzo ze zijn en werden behandeld.
  Daarnaast ben ik betrokken geweest als docent/instruteur bij intergratieprocessen van de gemeente Rotterdam en maakte als zodanig ook mee wat voor puinhopen de ROCen zijn die moeten zorgen voor goed gekwalificeerde jongeren.
  Als je dat hebt meegemaakt en ondervonden, kijk je niet vreemd meer op van de vele schooluitvalop het VMBO niveau. Een grote puinhoop en desinteresse bij de docenten van de ROCen( niet allemaal natuurlijk).
  Over het onderwerp van de heilige koran en de uitleg en de gevolgen zouden we een aparte discussie moeten voeren en danmet deskundgen die hem kunnen en met mensen die hem beleven( moslins) en met mensen die hem als zodanig beleven( niet moslims)
  Ik heb mijn mening en opvattingen al in eerdere en bovenstaande commentaren gegegeven.
  Ten aanzien van het ontsproren van de Marokkaaanse Jeugd en het gedrag van een aantal van hen het volgende:
  In dit land dat van ons allemaal is wonen ongeveer 400.000 mensen van Marokkaanse komaf of met Marokaanse voorouders.
  Ongeveer een 2000 jongeren in dit land veroorzaken overlast en zijn betrokken bij zaken die voor de justitie zijn
  Als ik de media moet geloven en de onderzoeken die worden en zijn gedaan zijn er in dit land ongeveer 350.000 Marokkanen die overlast veroorzaken want zo worden de zaken voorgesteld en in het nieuws gebracht.
  Dit gaat ten koste van de vele goede hard werkende en goede be/afgestudeerde onder hen met uuitstekende banen in het bedrijfsleven.
  Maar als de Mininster aankondigt dat over 4 jaqr er een groter aantal van hen bij de overheid in topfuncties moeten zijn staat de “Grote Blonde Leider”geljk weer op zijn achterste benen en stelt weer vragen die te stom zijn voor te beantwoorden,maar wint wel weer zieltjes onder de beroepswerkeloze kroegenbezoeker of scheidingsfraudeur.
  Ik kom nog even op het incident van de homo in Amsterdam en heb daar in een ander item vragen bijgesteld ( zie item homoterreur in park Amsterdam).
  Als er gasten bij waren betrokken waren dan kan de zwaarste straf niet genoeg zijn.punt uit.
  Daar is geen enkel discussie over mogelijk en ik garandeer je dat de Marokkaanse gemeenschap dit ook wilt.
  Maar wel even een ding:
  Bewijzen dat het marokkanen waren. zonder pardon.
  Maar heel eerlijk,even tussen ons, ik ben bang dat er over een paar dagen een heel ander verhaal uitkomt want persoonlijk geloof ik er geen barst van.
  Lees de stukken in de media maar goed,bekijk de weersomstandigheden en de situatie terplaatse maar eens en leg het verhaal dan maar duidelijk aan mij uit.
  En als het dan waar mocht zijn zal ik onmiddelijk mijn veronschuldigingen geven aan het slachtoffer.maar ik denk niet dat het nodig is.
  Welik hoor het wel van jullie verder en alle andere die het niet met me eens zijn of me een ……….vinden.
  Want nogmaals:
  LAAT DE TELEURSTELLING VAN VANDAAG
  DE DROMEN VAN MORGEN NIET VERSTOREN
  En nu is het weer tijd voor een ……………………………………?

  Biaaatch waar ben je ?

 32. Hey Henk

  Ik moet zeggen dat is een mooie reactie, eigenlijk te veelzijdig om in één keer in me op te nemen. Ik heb het idee dat er nu allerlei onderwerpen tegelijk aan bod komen waardoor het ietwat onoverzichtelijk wordt. Affiijn ik zal proberen om nog een verslagje te schrijven m.b.t. meneer Geert Wilders. Ik teken hem niet graag af als ‘De Grote Blonde Leider’, ik vind daar teveel spot achter zitten en dat vind ik niet passen.

  De gastarbeiders die hier in de loop der tijd zijn komen wonen mogen dan wel wat ruw behandeld zijn, tegenwoordig worden de criminelen hier te soft en op verkeerde wijze aangepakt. Neem nou het generaal pardon, helemaal niets mis mee. Ik gun mensen die hier hun best doen om een toekomst op te bouwen ook een kans op deze toekomst. Maar ik snap niet dat mensen die in de bak hebben gezeten (weliswaar minder dan een maand) hier mogen blijven. Iedereen met een strafblad moet naar mijn mening per direct het land uit gezet worden. Wij Nederlanders zijn er namelijk niet om criminelen naar ons land te halen. Als mensen zich niet aan de wet willen houden doen ze dat maar mooi in hun eigen land. En als je dan zegt dat de allochtonen hier ontsporen door de slechte omstandigheden, moeten deze allochtonen maar eens terug denken aan de situatie in hun thuisland. Die zal niets beter zijn, anders waren ze hier alweer weg geweest. Ze moeten dus sowieso blij zijn dat ze uberhaupt de kans krijgen om hier een toekomst op te bouwen. Als ze zich gedragen, best een generaal pardon. Als ze zich misdragen, wijs ze de deur maar. Dat geeft direct een signaal af naar de mensen die hier heen komen. Je hebt je te gedragen anders moet je weg. Dat werkt preventief en is ook uiterst effectief.

  Daarbij reageer ik nog even op de opmerking over Geert Wilders dat hij direct op z’n tenen is getrapt als bekend wordt dat er over 4 jaar meer allochtonen in de politiek komen. Ik wil u graag verwijzen naar de site van Geert Wilders en wel deze link: http://www.geertwilders.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=904&Itemid=73
  Daaruit blijkt dat een autochtone maar 25% kans heeft op een stageplaats bij het Rijk. Geen wonder dat Geert Wilders verwonderd reageert als de kans op arbeidsplaatsen voor allochtonen groter wordt! Dat over die belachelijke kamervragen valt dus reuze mee.

  Nog een voorbeeld van een interessante kamervraag:

  Mohammed B. heeft aangegeven dat zijn extremistische gedachtegoed niet is veranderd en dat hij nog volledig achter de moord op Theo Van Gogh staat. Een zeer shockerende mededeling hierbij is dat hij zich zelfs gesterkt voelt in zijn opvattingen doordat hij bevestiging vindt in de boeken die hij krijgt van justitie. Deelt u onze mening dat dit onaanvaardbaar is en dat een terrorist zich nooit – op geen enkele wijze – gesterkt mag voelen door Justitie en/of de Nederlandse overheid? Zo ja, hoe gaat u er voor zorgen dat het gevangenispersoneel hierop veel alerter is om dergelijke dingen in de toekomst te voorkomen? Zo neen, waarom niet?

  Het is toch te gek voor woorden dat een terrorist in de gevangenis beschikt over literatuur waarin deze zijn opvattingen bevestigd ziet?! Dit moet toch per direct verboden worden?

  Ik kan niet wachten op een reactie… enne Tijd voor een ??? kussengevecht ???

 33. Laat ik maar direct weer terugkomen op een onderwerp waar ik al constant op hamer. Het voortrekken van de allochtoon. Zo zijn er nog wat voorbeelden waar ik graag even de aandacht op wil vestigen:

  Laatst kwam een voorstel van een CHRISTELIJKE vakbond om een christelijke feestdag in te ruilen voor het suikerfeest. Aangezien dit een democratisch land is en de christelijkheid nog steeds in de meerderheid is lijkt me toch dat de christelijken meer stemmen hebben en zo’n voorstel nooit van een christelijke vakbond had mogen komen. Nu kregen we vandaag weer een voorstel van de FNV. De FNV wil namelijk dat allochtonen voorrang krijgen bij het solliciteren. Want volgens de volkskrant zaten er vrijwel geen allochtonen in leidinggevende functies. Wat de volkskrant vergat te vermelden is dat men lang doet over carriere maken. De meeste allochtonen werken hier nog niet langer dan 20 jaar en dat is toch wel de minimale tijdsduur om fatsoenlijk carriere te maken. Dan is er nog een reden: namelijk dat allochtonen slechte scholing krijgen. Niet omdat leraren hun discrimineren. Nee het komt puur omdat de meeste allochtonen te lui of te dom zijn om fatsoenlijk hun best te doen op school. Als ik bij ons zelf op school kijk zie ik geen enkele allochtoon in een hogere klas zitten dan het VMBO. En zelfs daar is hun aandeel véél kleiner dan bij het laagste onderwijs. Dat allochtonen dus geen leidinggevende functies hebben heeft dus andere redenen dan discriminatie(Dit sluit niet uit dat er een héél klein deel aan discriminatie is). Dit is weer zo’n typisch geval van de media die de kant van de allochtoon kiest.

  Dat meneer Wilders dan kritiek maakt op het beleid dat men allochtonen eerder omhoog wil helpen in topfuncties bij de overheid snap ik volledig. Hier wil met allochtonen ook voortrekken ongeacht zijn mogelijkheden. Wat krijgen we dan straks? Een man met een topsalaris op een topfunctie die de boel verziekt terwijl zijn autochtone collega er meer de feeling voor had. Allochtonen zullen gewoon hard moeten werken om de positie te krijgen die ze verdienen. Net als de autochtonen. En dat er dan momenteel autochtonen op die topfuncties zitten vanwege het feit dat er de allochtonen nog niet genoeg tijd hebben gehad om carriere te maken is geen reden om ze voor te trekken(Beetje dubbelop).

  Henk, ook zeg je dat het aantal herrie schoppende allochtonen klein is. Toch is het apart dat de allochtonen een relatief klein deel van de bevolking uitmaken, maar toch relatief groot deel in de gevangenis. Dan kan men zeggen dat het komt omdat ze geen goede baan kunnen krijgen. Dat is een bespottelijk argument. Ten eerste krijgen ze altijd een uitkering van de hardwerkende nederlanders en daarnaast kunnen ze zich altijd laten bijscholen. Wat goofy zegt vind ik dan ook terecht. Elke nederlander die zich misdraagt het land uit. En dan vooral de allochtonen omdat je hun tijd in het land als een soort proeftijd moet beschouwen. Dat geeft een mooi signaal af en zal de criminaliteit waarschijnlijk snel laten dalen. Dan zeggen weer mensen: maar dat kun je niet maken. Nou in hun eigen land worden mensen vermoord omdat ze van de islam naar het christelijk geloof zijn gestapt, dus dat is een bespottelijke opmerking.

  Nu is het even genoeg voor vanavond. Ik wacht op uw reacties

 34. Goofy,
  Een kussngevecht in Ni.v….l?
  Ik denk dat dez discussie op deze manier erg lang gaat duren en niet voor iedereen interessant is en men ook vooor een aantal zaken geen belangstelling heeft.
  IK wil hem wel voeren maar dan rechtstreeks en dan kan je me bereiken via Ar…. .Mocht je hem toch hier wiilen voeren prima maar dat wordt en langdurug verhaal want er zijn zoveel tegenstellingen/opvattingen en inzichten te bespreken,dat is eindeloos.

  En deze week heb jij examen dus heb je niet veel tijd.
  En anders zie ik je wel op de site elders.
  groeten
  Henk

 35. Selam

  Biaatch , ik zou mij gaan laten onderzoeken als ik jou was , zo jong , en nu al draag je zoveel haat met je mee.

  Ik ben bang voor mensen als jij.
  Jij bent net zo erg als een Afghaanse Taliban, die laat zich ook misbruiken vanwege een tekort aan kennis, en zelf respect.

  groeten

 36. Dat ben gewoon ik in een chagarijnige fanatieke bui. Komt door de examens. Zulk soort dingen hoor je me niet zeggen na half 5 donderdag. Misschien ben ik ook wel wat te hard. Als ik iemand beledigd heb mijn excuses daarvoor.

 37. Salami abdel

  Ik denk niet dat het nodig is dat Biaaatch zich laat onderzoeken. Ik denk dat jij het eerder moet doen. In zijn argumenten haalt Biaaatch alleen maar feiten aan. En dat die haat opwekken is aan de oorzaken daarvan te danken.
  Allochtonen zeuren veel over discriminatie in hun nadeel, terwijl de regering al begint te pleiten voor positieve discriminatie voor de allochtonen… Het is toch te gek voor woorden!

  En dat je de Taliban vergelijkt met personen als Biaaatch en ik vind ik belachelijk. Wij zijn niet zo gek in het hoofd om mensen om niets te vermoorden. Alleen maar omdat in de Koran zou staan dat dat moet… ik vind het uiterst wreed Biaaatch hiermee te vergelijken…

  Groeten

 38. Maar aan de andere kant draag ik wel haat bij me. Er staat een beeld op mijn netvlies gebrand wat die haat aanwakkert. Namelijk dat marrokaanse jongeren stonden te dansen terwijl mensen uit pure doodsangst uit de twin towers sprongen. Die jongeren lachten erom, en dat als je bedenkt dat er opeens heel wat kinderen zonder vader of moeder moesten opgroeien. En soms dan richt ik die haat dan in het algemeen op allochtonen en dat is fout. Maar iedereen heeft soms zijn irrationele momenten.

 39. ‘Jij bent net zo erg als een Afghaanse Taliban, die laat zich ook misbruiken vanwege een tekort aan kennis, en zelf respect.’

  Jij, mijn beste kerel hebt geen flauw idee waar je het over hebt. Als je het dan toch over een gebrek aan kennis en respect hebt moet je het maar eens bij jezelf gaan zoeken. Weet jij wel waar jij mij mee vergelijkt? Met een stel klootzakken die hun eigen bevolking verminken omdat ze geen baard willen dragen. Ze snijden de handen en voeten af van jongens die nog geen eens een baard kunnen laten staan. En dan vergelijk jij met dat soort radicale hufters. Denk eens na voordat je iemand zo beledigd. Misschien zeg ik zulk soort dingen over de islam omdat er zulke groeperingen bestaan. Daar ooit aan gedacht?

 40. nee, henk-rotterdam. ben gewoon de anderen aan het volgen wat ze te zeggen hebben.

  je kan uren door praten over wel of niet. nog eentje dan: je zei:

  Je moet een aantal zaken goed onderscheiden:
  – Het geloof
  – De gelovige
  – De wijze van beleving en uitvoering vanhet geloof( de belijdenis)

  maar het begint allemaal met de koran. en die is net zoals de bijbel staat vol haat zaaiende/intolerante teksten. begin nu niet te zeggen maar je moet het in context lezen,want het die teksten staan er zo. hoe je het ook vertaal het blijft haatzaaiend.

  zolang de koran en bijbel zo blijven heb je altijd mensen met extreme vizie die zich beroepen op de koran of bijbel en zeggen het staat zo geschreven. dus dat mag.

  heb je toevalig de docu gezien van Louis Theroux: America’s most hated family op ned 3 dacht ik.

 41. Bam,
  Nee niet gezien, ging het over Bush dan?
  En ik zeg niet dat je het in zijn context moet lezen want sommige zaken staan er gewoonmaar worden vertaald door mensen die er voor gestudeerd hebben.
  Dat wil dus zeggen dat de uitleg en de interpretatie van de heilge boeken afhankelijk is van
  degene die het uitlegt aan de gelovigen.
  Er is maar 1 bijbel gegeven door het woord van God maar de mensen hebben zich van daaruit afgesplitst en zijn diverse geloofrichtingen begonnen,en begonnen allemaal hun “eigen Heilge boek te bestuderen.
  Dit alles terwijl er in werkelijkheid maar 3 boeken zijngegeven
  De Torra,Bijbel en Koran en van daaruit heben de mensen de eigen geloof ontwikkeld en dat is iest anders dan het in zijn context lezen.
  Ik hoor je commentaar wel weer ( of niet)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.