Intimidatie Marokkaanse winkelier Alphen

DiscriminatieAlles ging goed met Achmed en Nadia Kallouh, hun vijf kinderen en hun Marokkaanse winkel in de Alphense Ruisdaelstraat. Ook het contact met buurtbewoners. Maar hoe anders is de situatie nu schrijft het Algemeen Dagblad. Sinds ongeveer een jaar gaat het van kwaad tot erger. Met als dieptepunt de gebeurtenissen van afgelopen woensdag.

Plotseling stonden in de straat in het oude deel van Alphen vijf politieauto’s en een ambulance. Volgens de lezing van de politie deelde Kallouh klappen uit aan een 51-jarige buurtbewoner. Deze zou een ruzie proberen te sussen tussen Kallouh en zijn overbuurman schrijft de krant.

Maar volgens Achmed Kallouh en zijn vrouw is dat verhaal te eenzijdig. Volgens hen zijn enkele straatbewoners ongeveer een jaar geleden begonnen met intimideren. Kallouh: ,,Over kleine dingen als een prullenbak klagen ze al. Steeds vaker krijg ik instanties op bezoek die de winkel controleren. Die straatgenoten zeggen geregeld dat we ’moeten oprotten naar ons eigen land’. En weigeren te praten omdat ’we eerst maar eens goed Nederlands moeten leren’. Ze hebben gezworen ons hier weg te pesten.’’

Het hele artikel is te lezen in het Algemeen Dagblad.

2 REACTIES

  1. Nou dit moet je ook vooral in de media plaatsen, wat krijg je dan…? Alleen nogmeer van dit soort acties, dit is de nederlanders dus zeggen van doe maar hoor, t gebeurt toch overal..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.