Van den Heuvel is het eens met Mzine

Van den Heuvel is het eens met MzineMisdaadjournalist John van den Heuvel is het volledig eens met het standpunt van het Marokkaans tijdschrift Mzine, inzake het niet willen afgeven van foto’s van Marokkaanse relschoppers aan justitie. Dat zei hij gisteren in het roddelprogramma RTL Boulevard.

Mzine weigert foto’s, die vorige week dinsdag in Tilburg zijn gemaakt tijdens rellen na de voetbalwedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Marokko, over te dragen aan de politie. Van den Heuvel gaf aan dat (foto) journalisten hun taak vrij moeten kunnen beoefenen. Op het moment dat zij meewerken met justitie, worden zij gezien als een verlengstuk van de politie en zijn zij vogelvrij verklaard.

De agressie kan zich de volgende keer richten op deze journalisten, omdat zij geen neutrale positie meer hebben. Volgens Van den Heuvel is het de taak van de politie om zelf misdragingen in kaart te brengen met eigen foto- of camera teams. “Als de politie haar werk goed gedaan had, had zij geen foto’s van Mzine nodig” zei hij in het programma.
———-
Update:

De politie heeft ook een verzoek gestuurd aan fotopersbureau Pics United en ANP om foto’s en video’s van de rellen na afloop van Jong Oranje- Jong Marokko af te staan. De Nederlandse Vereniging van Journalisten zegt op de site dat er een vorderingsbrief onderweg is naar alle geaccrediteerde fotografen. De vereniging adviseert het materiaal niet af te staan.

10 REACTIES

 1. Het gaat hier niet om de journalisten maar om het blad Mzine. De jounalisten zelf hebben er dus helemaal niets mee te maken. Het is de keuze van het blad. En dit blad zou rechtvaardig moeten zijn en de foto’s leveren aan de politie. Waarom zou je de politie niet moeten helpen? Het is immers goed om de orde in Nederland in stand te houden. Dus die van den Heuvel moet niet zeuren…

 2. selam

  Gisteren was er op het nieuws dat er in groningen een groep mannen andere verkrachtte en opzettelijk besmette met HIV.
  ik lees dat bericht hier niet , waarom niet ?
  ik zou wel de reactie’s van de hollanders willen lezen, of dat nu met het cultuur ,of geloof te maken heeft .
  nee helaas draagt deze forum ook bij aan het zwart maken van de marokkaanse naam.

 3. aangehouden die op seksfeesten homoseksuele mannen bewust met het hiv-virus besmet zouden hebben. Dat melden het ANP en nu.nl.

  Volgens de Groningse politie verdoofden de verdachten de seksfeestbezoekers en dienden hen vervolgens met een injectienaald met Hiv besmet bloed toe.

  GHB
  De eerste meldingen over de feesten kwam al in juni van 2006 bij de Groningse politie binnen. In februari van dit jaar deed het eerste slachtoffer aangifte.

  De slachtoffers spraken via chatboxen af op seksfeesten. Daar aangekomen werden ze gedurende de avond gedrogeerd met de ‘date rape drug’ GHB en soms ook met XTC. Daarna kregen ze het besmette bloed ingespoten.

  dit zijn gewoon een paar gestoorde kerels,meer niet ! wat zou dit nauw met geloof of cultuur te maken hebben.

 4. Vriend Abdel, deze site gaat over Marokkanen in het nieuws. Daarom lees je waarschijnlijk niets over die blanke HIV idioten. Overigens is het frapant dat er minder commotie ontstaat hierover, dan bijvoorbeeld de rellende marokkaanse supporters. Ook zijn er geen kamervragen van die ene Reet Wilders.

 5. Als je de reacties leest in deze zaak komt de vraag boven hoeveel plaatsen in de TBS klinieken er wel niet beschikbaar moeten komen voor deze ziekelijke geesten op te sluiten.
  Het is in en in triest gesteld in dit land met de meningen en opmerkinegn/opvattingen van een groot gedeelett van de inwoners.
  Tevens moeten er klinieken komen voor het opsluiten van de ziekelijke geesten die dit soort zaken bedenken en uitvoeren.
  Ziek is dit land en geest en daad vervuld met een bepaalde haat tegen de medemens.
  Zit ik fout ?
  Wat te denken van deze:
  Er is nu wel genoegzaam bekend dat de daders van Kromkamp AUTOCHTONE waren.
  Toch zijn er van die imbecielen die gewoon op de site blijven vragen of ze het wel zeker weten en of het toch geen Marokkanen waren.
  Zwaar geestelijk gestoord zouden ze in mijn tijd zeggen en ze inderdaad uit de maatschappij verwijderen naar een kliniek.
  En wie verwacht er nu iets van Wilders behalve wat patronen?

 6. jullie hebben duidelijk issues… van relnichten via heaumeaus naar Wilders…..

  Believe nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
  -Buddha-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.