Tamazgha festival in Mozaiek

TamazghaOp zaterdag 2 juni vind het TAMAZGHA festival plaats in Podium Mozaiek. TAMAZGHA staat volledig in het teken van de Amazigh (Berberse) cultuur uit Marokko. Een gevarieerde dag vol muziek, zang en dans. Een unieke mogelijkheid om nader kennis te maken met de Berberse cultuur. Een cultuur waar relatief weinig over bekend is en dat terwijl het overgrote deel van de Nederlandse Marokkanen van Berberse afkomst is.

Abdelkader Ariaf
De in Spanje woonachtige Abdelkader Ariaf staat bekend om zijn mystieke stem. Voordat hij aan zijn solo carrière begon maakte hij deel uit van de band /Ariaf/, waarin hij de zanger was. Inspiratie haalt hij uit de eeuwenoude muzikale traditie van de /Izran /en mixt deze met hedendaagse moderne instrumenten en ritmes. Zijn succesvolle albums hebben hem zijn naam doen vestigen in de Rif (/de rif, het Noordelijk gedeelte van Marokko), /maar ook daarbuiten is hij voor velen een grote ster.

Said Mariouari
Ook hebben we een optreden van *Said Mariouari*. Hij is in 1998 doorgebroken met het nummer /Selmayi A Baba / en sindsdien erg geliefd. Zijn artiestennaam is afgeleid van zijn geboorteplaats, Mariouari, gelegen in het noorden van Marokko. Met een aantal van 20 uitgebracht albums mag hij zich tot een van de populairste volkszangers van de Rif rekenen.

Majmou3at ambiance
De traditionele maar toch moderne Marokkaanse band speelt Amazigh muziek maar ook andere stijlen zoals Chaabi, Rai, Regadda en Sharki die ze in het Tamazight brengen.

Yahia Yousfi
Acteur, comedian en reporter bij FunX radio vermaakt ons deze avond met zijn nieuwste show genaamd “Lullen voor een uitkering…”, een blik uit het dagelijkse leven van Yahia. Naast de verschillende typetjes en de grote portie humor wordt er ook gespeeld met muziek uit verschillende werelddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.