Drie islamitische basisscholen dicht

islamitische basisschoolPvdA Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs stopt op 1 augustus met de subsidie aan drie islamitische basisscholen in Amsterdam. Dat heeft ze de Tweede Kamer laten weten. De zeshonderd leerlingen moeten op zoek naar een andere school. Het personeel is ontslag aangezegd meldt De Telegraaf.

Het bestuur van de scholen moest vorig jaar aftreden na gerommel met de administratie. Bovendien zou het onderwijs onder de maat zijn. Een andere onderwijsinstelling wilde de scholen overnemen maar de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de drie scholen wees het overnamevoorstel af. De overnamekandidaat wilde de islamitische identiteit waarborgen, maar de ouders vonden die toezegging onvoldoende.

1 REACTIE

  1. En dat gebeurt natuurlijk allemaal in de naam van de Islam toch?!?!?! persoonlijk keur ik dit besluit goed, niet omdat ik een anti islamitische scholen ben, in tegendeel, maar ik weet hoe die ouder zijn en wat ze met de subsidies doen, als ze eerlijk waren geweest, hadden ze dan gewoon een nieuwe bestuur moeten kiezen die precies weet wat ze eropt te wachten staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.