Veel reacties bij Comité voor Ex-moslims

Ehsan JamiHet nog op te richten Comité voor Ex-moslims heeft nu al tweehonderd reacties gehad. Dat meldde oprichter Ehsan Jami zaterdag. Het comité wil afvallige moslims helpen en de taboes in de moslimwereld over huiselijk geweld en schending van vrouwenrechten op de agenda zetten.

Begin mei maakte het PvdA-gemeenteraadslid in Leidschendam-Voorburg de plannen bekend. Sindsdien stromen de e-mails binnen. ,,Het is werkelijk ongelooflijk”, aldus Jami. ,,En het worden er steeds meer. Ik had wel veel belangstelling verwacht, maar dit overtreft mijn stoutste dromen. We hebben zelfs reacties van mensen uit Afghanistan, Iran en Saudi-Arabië.”

Deze mensen worden overigens niet automatisch lid, vertelt Jami, die de grootste stormloop verwacht in september, als het comité officieel van start gaat en ze een grote, internationale persconferentie geven.

13 REACTIES

 1. Laat me niet lachen de islam was de eerste die vrouwen rechten heeft gegeven 1400 jaar geleden het lich aan de mens die de regels van allah s.w.t niet nakomt nu willen deze zogenaamd vrouwen bevrijders vrouwen redden.

 2. Wat weten nou deze idioten over de Islam dat ze nu opeens afstand ervan willen houden?! het is bewezen dat de Islam de enige religie op aarde die de vrouwen goed behandeld, mensen gelijk maakt, een religie die gebaseerd is op liefde, tolerantie en vrede.
  Maar ja, ik zou zeggen la hawla wala houata illa billah, dit zijn gewoon de teken van de dag des oordeels zoals ons profeet ons had beschreven.

 3. Op een dag zal de mensheid de waarheid weten.dat islam de enige echte geloof is
  Een hadith van Profeet Mohammed(v.z.m.h):
  Op een dag zal de zon andersom schijnen en zal men zien dat islam gelijk is ,maar op die dag en na die dag mag er geen moslim bij komen,dan is het al telaat

  Allah de Verheven zegt in soerat Loeqman vers 6
  “En er zijn er onder de
  mensen die onzinnige praat kopen om te doen afdwalen
  van de Weg van Allah,
  zonder kennis, en die het (de Islam) bespotten. Zij
  zijn degenen voor wie er
  een vernederende bestraffing is
  En wanneer Onze Verzen aan hem worden voorgedragen,
  dan wendt hij zich er
  hoogmoedig van af, alsof hij ze niet hoort. He is
  alsof er in zijn oren
  doofheid is. Verkondig hem daarom een pijnlijke
  bestraffing

  De Profeet (vzmh) zei: “ Er zullen groepen tussen mijn
  oemmah (volk) ontstaandie in
  apen en zwijnen veranderd zal wordenze zeiden (de
  metgezellen). Getuigen ze
  niet in de eenheid van Allah en dat Mohammed de
  boodschapper is van Allah?

 4. De meesten die de islam verlaten komen uit iran.
  Iran is geen islamitisch land, het zijn meer sche3a en ik weet hoe ze omgaan met soeniten.
  De soeniten in iran zijn in minderheid en worden echt afgeslacht.

  Dus laat je niet misbruiken door door zo n randebiel (raadlid PVDA) uit iran.

  Islam 4 ever.

  allah okbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar.

  asalam oelaiko0m

 5. haha, vraag dat maar aan de mensen die in een islamitisch land leven met de shaira! die praten effe wel anders dan jullie hier.

  islam s.cks and you know it!

 6. youssef zei Wat weten nou deze idioten over de Islam dat ze nu opeens afstand ervan willen houden?! het is bewezen dat de Islam de enige religie op aarde die de vrouwen goed behandeld, mensen gelijk maakt, een religie die gebaseerd is op liefde, tolerantie en vrede!

  dat merken we al maar te goed! alles wat ilsam nu uitstraalt en doet is het tegen overgestelde wat jij nu zegt!

 7. Vriend “it”, het is geen “shaira” maar Sharia. Dus weet eerst maar waar je over praat, voordat je hier komt blèren domme aap. Hij heeft zeker de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt…

 8. Als het in de islam zo fout is gelopen dat moslims van nu 1400 jaar in de geschiedenis moeten teruggaan om te bewijzen dat ze ten opzichte van nog veel ergere omgeving relatief vrouwvriendelijk waren, wat is er dan sindsdien geworden van islam?

  Wel , één ding dat er van geworden is, is dat we moeten meemaken dat moslims menen hun vrouwvriendelijkheid te moeten demonstreren aan de hand van teksten die zodanig kunnen worden uitgelegd dat je een vrouw niet perse al te hard hoeft te slaan als ze iets verkeerds doen.

  Ondertussen mogen we kennelijk van Youssef niet kijken naar de bewijzen. We mogen wel kijken naar Yezidi waarvan dezelfde soort achterlijkheid in alle gruwelijke details op internet te zien zijn geweest. Niet zo de talloze keren dat islamitische vrouwen eenzelfde lot ten deel valt en in Irak met name in snel toenemende mate. Gruwelijke beelden en verhalen te over van stenigingen, in het gezicht gooien met zuur, eerwraak, het slepen van vrouwen aan hun haren door de straat etc. uit een verscheidenheid aan landen. Toegegeven dat zijn stuk voor stuk geen uitsluitend islamitische fenomenen, maar dàt pleit islam niet vrij, want het wordt gedaan in naam daarvan.

  Liefde tolerantie en vrede, my ass.

  Naast maatschappelijke progressiviteit er ook iets totaal fouts gelopen met de wetenschappelijke vooruitstrevendheid binnen islam. Het populaire antwoord op deze droevige stand van zaken in plaats van progressiviteit en de blik op de toekomst is het impotente terugverlangen naar een gemythologiseerde of in andere woorden tot op het absurde af gerromantiseerde notie van deze gouden begintijd. Op de een of andere manier lijkt men maar niet te beseffen dat de bijbehorende geestestoestanden volmaakt tegengesteld zijn en daardoor het reactionisme toeneemt en regressie alleen maar wordt versneld.

  Een zelfde fenomeen ziet men bij reconstructionistische christenen in met name de Verenigde Staten, ook daar zien we een overdreven machocultuur en de vrouw als ondergeschikte wiens deugdzaamheid vrijwel uitsluitend is gelegen in het behagen van de man. Sommigen speculeren dat het te maken heeft met het feit dat religieuze mannen een speciale, bijna liefdes-relatie moeten aangaan met een mannelijke profeet/ verlosser en hun aangetaste mannelijkheid simpelweg overcompenseren. Maar dat terzijde.

  Nu gaan we krijgen dat soennieten beweren dat shiiten sowieso geen moslims zijn en vice versa. Hoe onwaarschijnlijk veel mazzel zul je gehad hebben dat je toevallig in een gezin bent geboren met exact de juiste interpretatie van de juiste godsdienst.

 9. Ik snap jullie helemaal niet waar jullie het over hebben, het geloof is dat je schoon van binnen bent en mesen in hun waarde en normen laat ongeacht wat ze ook zijn.

  Allikoum salam

 10. allah oakbar: en gegroet aan onze heilige profeet mohamed{v.z.m.h} ………………..weer een asielzoeker eshan jami die net als het monster uit somalie weer om aandacht schreeuwen en aandacht zoeken door middel de islam het geloof der geloven zwart te maken en wel deze keer door een iranier die zich ooit moslim heeft gevoelt nou meneer de asielzoeker jij wil niet meer dan politiek scoren over de rug van de moslims want sinds waneer is iran een islamitische land geweest een land die de suni minderheid uitroeit en vernederd zelfs de palastijnen onder joodse bezetting hebben meer vrijheid dan de suni s in iran een land waar een man zich mag om laten bouwen tot vrouw nergens anders te wereld worden er veranderingen aan het lichaam gedaan dan in iran en nu kom jij zogenaamde moslim hier naartoe om ons de les te leren wij suni s geloven in allah en de profeet,v.z.m.h, en de 4 kalifaten van allah en de heilige koran dat is wat anders dan die 12 leugenachtige imams van julie ,,,,,, dus eshan als je een vrouw wil worden kon dat ook in iran waarom al die moeite om hier helemaal naar toe te komen lang leve de islam……………………………………allah oakbar………………………………………………….

 11. Zeg, Suni-mazigh,

  Jij zegt:”(…)de islam het geloof der geloven zwart te maken en wel deze keer door een iranier die zich ooit moslim heeft gevoelt nou meneer de asielzoeker jij wil niet meer dan politiek scoren over de rug van de moslims want sinds waneer is iran een islamitische land geweest (…)””

  Vraagje: Ben jij Moslim?
  Nog een vraagje: Woon jij in Nederland (of ieder ander willekeurig Europees land)?

  Als beide vragen met “Ja” zijn beantwoord, spreek je jezelf erg tegen. Aangezien wij in Europa geen Islamitische landen hebben kan jij, volgens je eigen redenatie, geen Moslim zijn.

  Als je de vrijheid heb je te bekeren tot de Islam, moet ej ook de vrijheid hebben de Islam de rug toe te keren.

 12. Aan allen met een heldere geest (of met één in wording)

  Je interieur is je eigen zaak. Je vraagt toch ook niet aan iemand of hij zijn keuken blauw wil verven omdat de kleur jou niet bevalt? Zodoende is hoe iedereen wil denken, zijn eigen volledige vrijheid. Met elkaar in harmonie leven. leef en laat leven en respect voor elkaar, dat is universeel en belangrijk. Ik ben blij dat er veel verschillende mensen bestaan. stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden zijn! Zodoende is mijn boodschap: word bewust van je zelf en de mensen om je heen. We kunnen samen vernietigen, maar we kunnen samen beter iets opbouwen. Love….

 13. Hi Dr.damjan denoble.. sir how are you? this is Dr. Samiullah ,sir i dont know how to contact you bcuz i dont have your cell phone number and your email address ,and sir i tried alot to search for “contact us form “but i cant find it to send you my documents and so on et€xn¦thckâx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.