Marokkanen stoten Surinamers van troon

Marokko wint WK AmsterdamSurinamers werden lang gezien als de betere voetballers die het Nederlandse voetbal kleurrijk maakten. Hun rol wordt echter steeds meer overgenomen door Marokkanen. Dat blijkt o.a. uit de 3-0 overwinning van ‘Marokko’ op ‘Suriname’, tijdens het WK Amsterdam. Aan dit toernooi streden afgelopen weekend allochtonen uit 32 landen om de felbegeerde titel, waarmee ‘Marokko’ vandoor ging.

Maar ook in de diverse competities waaronder de Nederlandse Eredivisie zijn steeds meer Marokkanen te zien die op hoog niveau presteren. Jongens als Bakkal, Aissati, El Ahmadi en Affelay zijn de nieuwe ‘Gullits en Rijkaards’ op de Nederlandse velden.

Overigens won Suriname vorig jaar ook niet het WK Amsterdam. De titel ging toen naar een ander Afrikaans land, namelijk Ghana.

4 REACTIES

 1. Volgens mij staat er nergens dat Suriname in Afrika ligt. “De titel ging toen naar een ander Afrikaans land, namelijk Ghana”. De titel is nu naar het Afrikaans land Marokko gegaan en ging vorig jaar naar een ander Afrikaans land. Dommies 🙂

 2. ehhhhhh
  ehhh
  lezen jullie verkerd of lees ik zo goed.

  er staat in een eerdere alinea dat Marokko dit jaar het wk heeft gewonnen.

  in de volgende alina staat :” Overigens won Suriname vorig jaar ook niet het WK Amsterdam. De titel ging toen naar een ander Afrikaans land, namelijk Ghana.”

  met ander Afrikaans land wordt bedoeld dus geen Marokko zoals dit jaar

  en zover ik weet is Marokko nog steeds een Afrikaans land…

  of hoort het nu al bij de EU….maar dan heb ik wat gemist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.