Veel discriminatie Marokkanen Rotterdam

53

DiscriminatieVeel Marokkaanse Rotterdammers hebben ooit te maken gehad met discriminatie. Bij sommigen gaat het alleen om het gevoel het mikpunt van discriminatie te zijn terwijl dat een te snelle conclusie is, bij anderen is echt sprake van neerbuigende opmerkingen, scheldpartijen en bedreigingen en geweld.

Dit blijkt uit het rapport van het Rotterdams Anti-Discriminatie Bureau (RADAR) dat donderdag wordt aangebouden aan wethouder Ohran Kaya van Integratie, schrijven De Telegraaf en Het Algemeen Dagblad. RADAR sprak het afgelopen half jaar ruim 650 Marokkaanse Rotterdammers over hun ervaring met discriminatie. Het betreft zowel gevallen van discriminatie als gevoelens.

Vooral vrouwen en jongeren maken melding van discriminatie. Vrouwen krijgen bij het dragen van een hoofddoek moeilijker toegang tot scholen, stages en werk. Jongeren, die het Nederlands goed beheersen, een opleiding volgen en over werkervaring beschikken merken dat hun individuele kwaliteiten het afleggen tegen negatieve beeldvorming over de hele groep.

Ondanks het dominante gevoel van discriminatie stellen de Marokkaanse Rotterdammers zich niet op als slachtoffer. De meesten relativeren de ervaringen van discriminatie onder het mom van onwetendheid.

16 REACTIES

 1. Ja die hollanders zijn te laf om wat tegen de jongeren te roepen dus doen ze dat tegen onze moslima’s op straat, stelletje lafaards.

 2. Maar wat willen jullie dan ?

  He, ik ben net bestolen en mijn vriendin is aangerand.
  Signalement van de dader, lichtbruin, donkere ogen, krulhaar, spreekt met rare keelklanken en zie iets van dat ie me wholla zou afmaken.. Misschien een net ingevlogen kansenjongere die nog meer tijd nodig heeft om te intergreren ?

  Of mogen we nu eindelijk een keer zeggen dat kut marokkanen het gewoon voor iedereen verpesten. Ook voor diegene die wel hun best doen ?

  Discriminatie is nooit goed, maar jullie worden niet gediscrimineerd op je ras of op je geloof maar op de daden die vanuit jullie gemeenschap in het nieuws komen.
  Neem afstand van die kut crimineeltjes, jullie kunnen het verschil maken.
  wij reageren alleen maar, en na 20 jaar is het een keer klaar met dat linkse geitenwollen sokken gelul. niks kansenjongeren die subsidie nodig heeft, gewoon een marokkaans teringcrimineeltje wat als de nederlandse staat geen indruk maakt maar in marokko gevormd moet worden…

 3. Niet op in gaan mensen.
  Veel te toevallig allemaal.
  Nooit iets laten horen en nu weten ze in eens deze site te vinden bij dit onderwerp.
  Ja, vannacht komt de slaapkabouter om zand in de oogjes te doen,
  Welterusten!!!

 4. Het zijn niet alleen Marokkanen die door arrogante en neerkijkende, maar vaak oliedomme blanke mensen worden gediscrimineerd. Surinamers en Antillianen worden apen genoemd, Turken worden TURK šŸ™‚ genoemd en ga zo maar door. En niet vanwege de daden van sommige mensen nu, maar vanaf hun komst naar Nederland. Gastarbeiders werden gezien als domme, minderwaardige mensen. Andere migranten ook. Maar daarom hebben ook vrijwel alle groepen allochtonen een tyfushekel aan dit soort autochtonen. Dus ik maak me niet druk. In Rotterdam heb ik genoeg allochtonen in m’n omgeving, van Somaliers tot Libanees waar ik het goed mee kan vinden. Laat die blanke arrogante figuren maar lekker stikken. We don’t need them.

 5. Ik ben tegen discriminatie, maar een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Ik woon in boerendorp alphen, maar ook hier komen maroc’s niet overal binnen. Teveel overlast, vechtpartijen, aanrandingen en asociaal gedrag in het verleden. Heeft niets met discriminatie te maken, was een paar jaar geleden met kampers precies hetzelfde.

 6. Het gaat hier toch over iets veel fundamentelers, nl. aantasting van burgerrechten:

  Citaat uit artikel: “Vooral vrouwen en jongeren maken melding van discriminatie. Vrouwen krijgen bij het dragen van een hoofddoek moeilijker toegang tot scholen, stages en werk. Jongeren, die het Nederlands goed beheersen, een opleiding volgen en over werkervaring beschikken merken dat hun individuele kwaliteiten het afleggen tegen negatieve beeldvorming over de hele groep.”

  Een gelijke behandeling in toegang tot opleiding en arbeidsmarkt is een fundamenteel burgerrecht en het is de plicht van de staat, vastgelegd in de grondwet en internationale verdragen, dat te bewaken.

  Een opmerking als: “…..heeft niets met discriminatie te maken, was een paar jaar geleden met kampers precies hetzelfde” maakt het soms wel zeer moeilijk mensen te beschouwen als denkende wezens.

 7. Marijnt,
  Woon je in Alphen of Alphen-Boshoven of Alphen- Ooosterwijk of Alphen aan de Rijn.
  Het is goed dit duidelijk te vermelden omdat het inzicht geeft in jouw geestelijke gemoedstoestand opgebouwd sedert jouw kinderjaren’
  Je spreekt over verkrachtingen en brengt dat door het hier te schrijven uiteraard in relatiemet Marokkanen want anders deed je dat niet,toch?
  Nu is er volgens de gegevens van de politiemisdaadcijfers in de genoemde dorpen in Brabnant sedert 15 jaar geen verkrachting meer geweest en hetgeen wat er gepasseerd is valt onder de noemer incest dus heel iets anders.
  Telkenmale kom je als een slang te voorschijn spuit wat gif en trek je terug onder je steen want fatsoenlijk op enige vragen van andere schrijvers ingaan doe je niet behalve als je wat te spuiten heb met gif.
  Met dit alles beschouw ik de slang nog als een hogere vorm van denk en reactievermogen als het geen wat jij hier telkens komt doen.
  Waarschijnlijk en ik weet het bijna wel zeker ben je ook een persoon dat veel getraumatiseerd is in de jeugd en waar de behandeling niet is aangeslagen of in het geheel achterwege gebleven.
  Het zou getuigen van enige vorm van aanwezigheid van denkvermogen bij jou als je nu eens en keer begint met het stellen van concrete voorbeelden en beantwoorden van vragen door andere gesteld en niet alleen maar gif spuiten en op de meest laffe wijze onder je steen kruipen.
  Mocht je er niet uit komen dan kan je altijd nog terecht bij de plaatselijke dorpsidioten die er zeer zeker aanwezig zijn in de leefvorm waarin je zit.

 8. @slah ik zie de verschillen niet ?

  Moet ik dan maar gaan generaliseren en zeggen dat noord-afrikanen voor problemen zorgen ?
  Overigens hoor ik het verschil echt wel tussen turks en marokkaans…

 9. Stelletje kansloze analfabeten die de geboden kansen allemaal voorbij hebben laten gaan en hier bewust de boel verzieken: ROT naar die RIF-vuilnisbelt! Goedwillenden: WELKOM!

 10. Discrimineren is nooit te nimmer goed voor een ieder, echt niet super leuk te noemen dus. Een wereld zonder discriminatie zou een veel liefdevollere wereld zijn toch, zelfs ook in Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.