A tribute to Nass el Ghiwane

Nass El GhiwaneNass el Ghiwane is een bekende Marokkaanse muziekgroep die haar hoogtijdagen beleefde in de jaren zeventig. De groep vertolkte destijds in poëtische teksten de gevoelens die bij veel Marokkanen leefden over onderdrukking door het Marokkaanse regime. De groep had een eigen opzwepende muziekstijl ontwikkeld, met een specifieke manier van meerstemmige zang en gebruik van instrumenten.

De muziekgroep Rimah uit Rotterdam, gevormd rondom de broers Azzaoui, laat zich inspireren door Nass el Ghiwane. De broers raakten in gesprek met jazzmuzikant Anton Drukker en gitarist Mimoun Himmit. Tijdens deze gesprekken ontwikkelde zich het idee voor een muzikale ontmoeting tussen Jazz, Pop en muziek van Nass el Ghiwane. In de praktijk bleek deze combinatie een vernieuwende en unieke sound te geven, waarbij alle muzikanten hun grenzen weten te verleggen. De unieke achtkoppige band Ghiwane Jazz brengt verrassende arrangementen en een ritmische, opzwepende, meerstemmige vertolking van de oorspronkelijke teksten van Nass el Ghiwane.

vrijdag 29 juni in het WMDC
www.wmdc.nl
Pieter de Hoochweg 125
3024 BG Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.