Doodstraf geëist in zaak Ilona Németh

57

ilona nemethTegen Amin M. is voor de doodslag op Ilona Németh voor de rechtbank in de Marokkaanse stad Sale de doodstraf geëist. De eis werd vanmiddag kort voor drie uur uitgesproken meldt Het Algemeen dagblad. De openbaar aanklager kwam tot zijn eis op grond van de gruwelijke dood van de 34-jarige Utrechtse. Daarbij werd ook rekening gehouden met een eerdere veroordeling van Amin M. voor een vergelijkbare daad.

Tijdens de zitting werd M. onder meer voorgehouden dat hij buitensporig geweld heeft gebruikt, door met een fietsketting op Németh in te slaan. Dat had ernstige verwondingen tot gevolg aan haar schedel, met dodelijke afloop.
De advocaat van M., M. Saou reageerde furieus op de eis van de rechtbank. Hij sloeg hard op de tafel en handhaafde zijn verwijt dat de Nederlandse politie tunnelvisie heeft: ze heeft alleen zijn cliënt in beeld gehad als dader en nooit andere mogelijkheden onderzocht.

9 REACTIES

 1. Als hij haar daad werkelijk dood geslagen heeft dan vind ik het een eerlijke straf.
  En ik hoop dat veel criminelen uit onze kringen en de Nederlandse regering hier uit een lesje leren . Dan zal het in de toekomst een stuk beter gaan met de Marokkaanse gemeenschap.

 2. Ik vind dat je dat niet mag doen, wat de dader ook heeft gedaan, of je nou de rechter bent of nie
  We zijn mensen en mensen maken fouten, sommigen van ons maken grote fouten,
  En het doet er helemaal niet toe waar je vandaan bent,

  Wat ik er mee wil zeggen, = wat maakt de rechter dan beter, als hij toch het zelfde doet

  vergeving vragen aan allah, hij is de enige die leven geeft en neemt.

  THERE IS ONLY ( 1 )JUSTICE

  SABR

 3. Ondanks de veelvuldige roep om de doodstraf in dit land zou het een hele slehcte keuze zijn.
  Ondanks de ernst van de misdrijven die er met regelmaat worden gepleegd kan het niet zo zijn dat we ons zelf verlagen tot het niveau van de misdaad.
  Te snel zou er een visie kunne ontstaan van oog om oog en tand om tand,en dat kan leiden dat we ter geruststelling van de ontstane onrust met het bewijzen niet zo nauwkeurig nemen.
  Regelmatig is al gebleken dat er mensen ten onrechte zijn veroordeeld.
  In de VS is al reeds langer bekend dat vele terechtgestelde later onschuldig bleken te zijn.
  Daarnaast is de doodstraf en verlossing voor de dader,een daadwerkelijke levenslange opsluiting en uitsluiting van de maatschappij doet meer recht aan het doel om namens de maatschappij vergelding te plegen.
  Er is toch echt hier niemand die het zou willen dat we iemand terechtstellen die later onschuldig blijkt te zijn.

 4. Alle mensen die hier reageren door kritiek te hebben op de doodstraf, die moeten zich niet zo druk maken. De doodstraf is al sinds 1993 niet meer uitgevoerd in Marokko, dus hij zal waarschijnlijk voor de rest van zijn leven vast blijven zitten.

 5. […] advocaat van Amin M., de moordenaar van de Utrechtse Ilona Németh, is verbijsterd over de uitspraak van de Marokkaanse rechter. Ausma noemt het oordeel ‘doodstraf’ […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.