Imam klaagt over vrijheden

Europese Hof voor de MensenrechtenHet Europese Hof voor de Mensenrechten (EHMR) buigt zich vanaf woensdag over de klacht van een Marokkaanse geestelijke die in Nederland geruime tijd niet werd toegestaan als imam werkzaam te zijn. Dat meldt De Telegraaf.

De 42-jarige Lamaiz El-Majjaoui heeft samen met de Stichting Touba Moskee uit Vlissingen de zaak bij het EHMR aanhangig gemaakt op grond van schendingen van de vrijheid van gedachten en van godsdienst.

In 1999 en 2001 vroegen de moskee en de geestelijke vergeefs een werkvergunning aan. Een van de redenen voor de afwijzing was dat geen betaald werk zou zijn aangetoond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.