Marcouch wil TBS voor straattuig

Ahmed MarcouchVoor hardnekkig straattuig moet naast gewone straffen ook een tbs-achtige maatregel ingevoerd worden. Dat pleidooi hield stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart gisteren voor de Tweede Kamer schrijft De Telegraaf.

Marcouch (PvdA) heeft als baas in een van de moeilijkste probleemwijken van Amsterdam zijn buik vol van de jongeren die hij ziet als ’tuig’ dat buurten onveilig maakt, goedwillende burgers intimideert en niks wil. Volgens hem is ‘hangjongere’ de verkeerde term voor dergelijke criminelen. De term suggereert dat zij zich vervelen en dat het probleem opgelost kan worden door “nog meer welzijnswerk en verwennerij. Tegen die jongeren is nooit gewoon ‘je bent tuig en je deugt niet’ gezegd.”

Volgens de voormalige politieman is een keiharde aanpak nodig, omdat de ouders in die gevallen het niet meer aankunnen. “Ik pleit voor een tbs-achtige maatregel naast de gewone straf van de rechter. Een van het type die pas eindigt als de jonge crimineel een vak heeft geleerd en is heropgevoed tot fatsoenlijk burger.

19 REACTIES

 1. Deze meneer begrijpt tenminste wat er speelt en steekt z`n kop niet in het zand.

  er moeten veel meer wethouders van marokkaanse komaf komen , dit is een hele grote kans om
  het imago van de Marokkaan te doen keren zodat straks de marokkaanse gemeenschap trots kunnen wezen dat zij de problemen oplossen en de Nederlandse staat het af heeft laten weten .
  Komop mannen meld je aan en pak ze aan dat straattuig die jullie imago in de stront trappen.
  Dit is de kans die mag je NIET laten liggen !!!!!

 2. De Heer Marcouch weet heel precies wat hij wil en heeft hele goede opvattingen om dergelijke problemen aan te pakken.
  Dat kan ook niet anders als voormalig medewerker bij de politie heeft hij aan de basis gestaan en heeft hij de problemen daadwerkelijk meegemaakt.
  Zij oproep verdient dan ook alle steun die mogelijk is.
  Alleen ben ik bang dat we het over 3 weken weer vergeten zijn,want in dit land van boordebvol goede plannen blijft meestal niet veel over vanwege vele redenen.
  Als men TBS-achtige maatregelen wil, zal men eerst de wet aan moeten passen en dat duurt gemiddeld 2-3 jaar.
  Dan krijgen weer ook weer te maken met allerlei politiek partijen/advocaten en rechtsorganisatie die direct weer beginnen over de duidelijkheid van de wet en de haalbaarheid daarvan.
  Elke toepassing van een dergelijke maatregel zal worden getoetst op zijn geldigheid door sluwe advocaten.
  Maar eerst zal de 2e en 1e kamer zich hier over moeten buigen en met voorstellen moeten komen voor een ontwerpwet.
  Dus wordt het de vraag hoelang hier weer over heengaat.
  En even voor alle duidelijkheid hij spreekt over TBS-achtige maatregelen en niet over het opleggen van TBS zoals nu al weer wordt gezegd en vertaald.
  Ik hoop voor hem dat hij steun krijgt in het parlement en men hem en de vele andere wil helpen,maar als ik kijk naar alle voorstellen die de afgelopen periode zijn gedaan en de 10 tallen rapporten van aanbeveling in vele onderhavige zaken denk ik aan een Nederlands gezegde na moeizame vergaderingen.
  “Ze hiefe het glas”
  “ze deden een plas”
  “en alles bleef zo als het was”.

 3. Marcouch, Marcouch, Marcouch toch!!!

  Zoals ik hem laatst hoorde praten over deze jongeren uit de buurt waar ik ben opgegroeid, en waar hij de buurt uit kranten en politie verhalen kent ; zeg ik jij moet nog OPGELEID worden.
  Hoe hij de ouders van deze jongeren vernederd, zoals laatst was hij in gesprek met een buurbewonerster die hem aansprak op zijn uitspraken, waar hij vel reageerde van ” jou kind ga ik opvoeden als jij dat niet kan, want jou kind is een dier en hoort niet in mijn buurt” terwijl die vrouw mskina opkomt voor de jongeren, en zelf alleen dochters heeft. Maar die man loopt ook alleen te bleeerrrren, zoals wilders. Met de uitspraken die niet onderbouwd worden met praktische feiten.
  Die man kan niet comuniseren met het volk hij kan ze alleen maar dingen verwijten, hij komt niet met oplossingen die geen schade veroorzaken voor de mens om de “tuig” wat hij noemt.
  Oke er zijn wat problemen, maar deze aaanpak maak het ze alleen nog erger dan worden ze alleen wilder en wilder tot ze niet meer te tammen zijn, dan vergooi je levens zo. Maar ja hij zelf kan wel een extra etage bij bouwen.
  De leeftijd waar deze man het over heeft is tusssen de 17 en de 23 jaar het zijn er ongeveer 15 a 20 max. die ziek gedragen. Hij moet een voorbeeld nemen van zijn collega Fatima Elatik van het stadsdeel Zeeburg. Waarom kan zij wel de jongeren begrijpen en waarom weet zij wel wat er afspeelt. Dus marcouh praat niet stukken van de krant bijelkaar kom met iets van JEZELF, en hoe jij je kind op het rechte pad zou wijzen.

 4. Karinm Slotervaart,
  Het is goed dat hij de problemen bij de kop pakt en benoemt,dat hij dat misschien niet doet op de wijze die vele graag zien is een ander verhaal.
  Ook die 15/20 % die jij noemt moet begeleid worden en geschoold worden en over de manier kan je praten,maar ik kan me je woede voorstellen als je daar woont en hij stelt het op de wijze die jij zegt.
  Maar nogmaals er moet iets gebeuren aan die etterbakjes die de boel voor de duizenden andere goedwillende Marokkanen lopen te verzieken.
  Maar je heb wel gelijk het is de toon die de muziek maakt.
  En ik ben bang dat over 3 weken de hele zaak weer naar de achtergrond verdreven is.

 5. het verhaal uit de krant kopieren en constant massaal steeds maar weer terug sturen naar de politiek partijen , TV programma`s dan moeten ze wel !

  Ook de marokkaanse en antilliaanse gemeenschap moeten inspringen hun geloofwaardigheid staat op het spel ! laat zien wie je bent en waar je voor staat , zet de politiek onder druk !

 6. die lui moeten keihart aangepakt worden anders wordt het alleen maar erger,waarom hebben de jongeren van de andere etnische minderheden geen of weinig problemen, als die mensen zich vervelen dan moeten ze gaan werken , sporten of naar school niet op straat blijven hangen, het is zonder van hun tijd, jammer dat de tijd niet tekoop is , dan kunnen de mensen die tijd te kort hebben hun tijd gaan benutten

 7. Kano,
  Ook andere groepen jongeren en niet alleen allochtone hebben problemen en veroorzaken problemen.
  Hangjonger zijn is geen Marokkaaanse uitvinding,sterker nog dat was ook al in mijn tijd.
  Autochtone jongeren hebben veel meer problemen met onder andere drank en drugsgebruik en dit op zeer jeudige leeftijd,schrik niet al vanaf 12 jaar en soms met medeweten van hun ouders.
  Er zijn van die debiele autochtone ouders die vinden dat hun kind met alcohol moet leren omgaan.
  Per jaar worden er ongeveer 500 jongeren onder de 16 jaar in ziekenhuizen behandeld voor/door alcoholproblemen.
  Dit is gewoon een grof schandaal en kost de gemeenschap ontiegelijke geldbedragen aan zorg en nazorg.
  Alleen ,en dat is het punt de media richt zich enkel op de Marokaanse gemeenschap.
  Daarom moet men iets doen, maar wel voor alle probleemgroepen in dit land en niet alleen telkens er een doelgroep tussen uit pikken en belichten.
  Nogmaals aan pakken die etterbakjes en laat ze een vak leren en zorg dat ze een toekomst kunne ngaan bouwen,en dat mag best wat geld kosten want uiteindelijk zal het goedkoper zijn,maar wel voor iedereen die overlast veroorzaakt of ellende weet te trappen.

 8. Ik ben 180 graden veranderd in mijn oordeel over Marokkanen. Marokkanen zijn gewoon een ontspoord volkje in Amsterdam en nog een aantal andere plaatsen!!! Ik kan er niets anders van maken…..Waarom Marokkanen wel, Turken niet???? Ik begrijp dat niet…..

 9. Nee, dat is niet omdat ik een stink turk ben, maar een Marokkaan die telkens weer die Bokito’s zoals jij moet aanstaren in de kranten, tv en in g-gebouwen!!! Ga eens leven zoeken i.p.v. andermans leven lastig vallen! Maak wat van je leven, wordt een agrarier!!!

 10. sorry ik ben wel tegen een appart wet voor marokkanen. crimenelen moeten niet onderscheiden. wat een marokkaans crimineel krijgt moet een zijn nederlander collega ook krijgen.
  tbs-achtige maatregel moet alle gevaarlijk criminelen. maak niet uit welk ras.

 11. slah wat een rot opmerking ” stinkturk” ! getuigd van je agressie , blijkbaar behoor jij tot 1 van die amok makers wat trab zegt heeft hij 100 % gelijk in of wil je het soms ontkennen ik woon daar namelijk en zie niet anders ?. Natuurlijk iedere crimineel behoord dezelfde straf te krijgen ongeacht geloof , huidskleur etc ben alleen bang dat het in procenten uitgedrukt de Antilianen en de Marokkanen er ver boven uit springen .De kleine groepjes zijn uitgegroeit tot groepen van soms meer dan 300 man zie rotterdam beach party jl .. Het getuigd van zeer snel groeiende criminelen die hun tijd steken in vernielingen , het inelkaar trappen van iedereen die ook maar even verkeerd kijkt .Hun eigen wetten erop na houden zoals gisteren op TV de beelden van 2 Antilliaanse jongeren die tegen de politie zeiden dat ze op moesten rotten en dat alleen God hun kon beoordelen op hun daden en dus de wet volledig aan hun laars lappen. het valt me altijd op als er 2 groepen tegenover elkaar staan dat bijna altijd 1 groep bestaat uit Marokkanen.

  Onthoud 1 ding wat gij niet wilt wat u geschied doe het ook een ander niet aan

 12. Blauwe Teus,
  Eeven voor de duidelijkheid,de onrust in Rotterdam is niet veroorzaakt door Marokkanen.
  Wel hebben de Antillianen een winkel vernield en berooft,dat is vastgelegd op de videocamera.
  Bij de onrust in de stad daarna was het grotendeels het opgeschoten en bezopen uitgaanspubliek dat de onrust veroorzaakte,gewoon uit op “lekker rellen”.
  Maar dat waren vele nationaliteiten en niet alleen de Marokkanen.
  De berichtgeving zondag daarna in de HETZE KRANT de Telegraaf was gewoon leugenachtig en bedoeld om weer mensen tegen elkaar uit te spelen.
  Er was geen oproer en er waren geen plunderingen zoals de ochtendleugenaar melde.

 13. a wat gaat die berber veranderen honderde hebben het voor hem geprobeert en het is nie gelukt..en dan komt meneer de berber het verandere..a wollah als allah ze de weg niet wijst me ze veranderen..want ik was ook zo en ik kan der over praten POENT!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.