Jaarlijks 400 Belgen Islamiet

islamSinds de aanslagen van 11 september 2001 bekeren steeds meer mensen zich tot de islam. Bij onze zuiderburen in België neemt het aantal bekeerlingen steeds meer toe. Volgens de laatste cijfers bekeren zich jaarlijks zo’n 400 Belgen tot de islam. Dit blijkt uit een documentaire die de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) vandaag (zaterdag) in het programma De Horizon uitzendt op Radio 5.

Veel van de bekeerlingen hebben het niet gemakkelijk. Hun omgeving en familie reageren niet altijd begripvol op de bekering. Sommige van de bekeerlingen worden uitgesloten door bijvoorbeeld familie en vrienden, anderen worden alsnog geaccepteerd, ook binnen de maatschappij. Opvallend is dat voornamelijk vrouwen zich tot de islam aangetrokken voelen.

De documentaire ‘Belgische bekeerlingen’ wordt aanstaande zaterdag tussen 19:30 en 20:10 op Radio 5 uitgezonden.

17 REACTIES

 1. Het is duidelijk dat hoe zwart de islam ook gemaakt wordt en hoe harder de moslims beledigd worden…de islam alleen meer in het nieuws komt en dat veel mensen geintresseerd raken in wat “”de islam”” nou eigelijk inhoudt…en zo merken ze dat de islam een volwaardige gerespecteerde geloof is….en de waarheid is..

 2. ik hoop alleen niet dat al die bekeerlingen allemaal fundamentalistisch worden. Want dat is nu de mode in de islamwereld, kijk maar naar die Palestijnen nu ze vermoorden elkaar in de naam van de islam.

 3. dat willen jullie doen geloven! dat islam alleen maar toe neemt, maar dat is niet zo.dat hoe je alleen uit de hoek van islam. maar de rest van de wereld waar echt onderzoek bij wordt gehouden,komen de cijfertjes zeker anders uit.

 4. Dat is mooi…voor de Islam.

  Maar als ik al die meisjes/jonge vrouwen van Marokkaans/Turkse afkomst zie, die zich, undercover, in het uitgaansleven storten en er minstens net zoveel pap van lusten als hun Nederlandse (Westerse) zusters, dan zou ik er als Moslim toch niet helemaal gerust op zijn.

  Onze moeders deden het eerst ook stiekem, tot ze dachten; krijg het heen en weer Geestelijke, laat mij lekker van het leven, in al zijn facetten, genieten. Toen was het hier snel afgelopen met het gezag van de clericale omes. Want als wijven gaan kijven, kun je je maar beter uit de voeten maken.

  Ik kan me vergissen, maar ik heb het idee dat het voor de Moslims in de Westerse wereld steeds moeilijker wordt, hun vrouwen in het gareel te houden.
  Ik denk dat veel Moslim-vrouwen wel wat in onze Westerse leefwijze zien. Maar ja, hoe kan ik ook anders; ik ben Westerling en ik ben gek op onze samenleving. Daar doet het feit dat ik over van alles en nog wat loop te nuilen, niets aan af.

 5. selam

  joris , het heeft niets te maken met de moslim vrouw , of westerse vrouw.
  een vrouw is zo als ieder vrouw , ze hebben allemaal een gleuf en 5 centimeter verder zit een hoop stront.

  een feit is wel dat de westerse vrouw haar zelf niet is , schaamte is ver te zoeken en wat betreft de marokkaanse vrouw, die zijn naief en kijken te veel op naar de westerse vrouw , waardoor zij het gedrag gaan over nemen en dingen doen in een dag , waar de duivel een jaar over doet

  groeten

 6. selam

  Borat , even over palistina
  waarom hebben ze onderling een probleem ,waar veel onschuldige burgers de duppe van zijn ?
  dat komt door jou en je blanke rasictische medeburger die de stem van de palistijn niet geaccepteerd heeft.
  de burger heeft gestemd op hamas , en wat zegt de blanke : nee wij stoppen met subsidie omdat u niet heeft gestemd op de partij die wij willen.
  als hamas een kans had gekregen was dit niet onstaan, en natuurlijk weten we allemaal dat israel hier van geniet.

 7. de islam zal nooit tenonder gaan en wordt door de allemachtige allah beschermd . en ex moslims die zich bekeren is de hel hun huis en ze doen alleen hun zelf kwaad .wel jij je zelf redden dan is de islam de enegste uit weg anders voor altijd in de hel de keuze is aan je zelf.

 8. abdollah zei: islam zal nooit tenonder !!

  islam is al aan het ondergaan. zoveel verschillende sectes die elkaar de kop in willen slaan.
  en allah , ha je bent echt blind. kijk eens naar het midden oosten, als allah echt had bestaan en almachtig was, had allah allang het probleem in het midden ooste n opgelost.

 9. Wat jullie ook allemaal zeggen, Er komen steeds meer moslims bij en dat is een feit!

  En dat de moslim vrouw veel op kijkt naar de westerse vrouw is volkomen lulkoek! Ik ben zelf een moslima geen marokaanse maar goed. En ik kijk totaal niet op tegen de westerse vrouw, Ze zijn ongedicplineerd en kijken niet verder dan het leven! Bovendien worden ze aan alle kanten genaaid. Nee hoor geef mij maar mijn maagdelijkheid en gezonde verstand. Displine en vrees voor de hellevuur en mijn liefde voor de islam zullen mij het graf in leiden. Het ware feest komt pas in de hemel iinshalah.

  Broeders en zusters omarm de islam met liefde en vrees. Want de islam is als water en zal de enige manier zijn om de helevuur voor ons( de gelovige) te blussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.