Doodstraf voor moordenaar diplomatengezin

36

TazmamartHet hof van beroep in het Marokkaanse Salé heeft de doodstraf bevestigd van de man die de politieke raadgever van de delegatie van de Europese Commissie in Marokko en zijn Belgische vrouw vermoordde. De Italiaan Alessandro Missir Di Lusignano en zijn Belgische echtgenote, Ariane Lagasse de Locht, werden dood teruggevonden op 19 september 2006 in hun villa in de wijk Riyad in Rabat.

De 25-jarige Karim Zimach, die bekende de misdaden onder invloed van drugs te hebben gepleegd, werd veroordeeld voor vrijwillige doodslag met voorbedachte rade, diefstal, druggebruik en handel in verdovende middelen. De man, die ervan beschuldigd werd het paar te hebben neergestoken terwijl de vier kinderen thuis waren, werd de dag na de misdaad in Rabat gearresteerd aan het stuur van de wagen van het stel.

Het hof van beroep bevestigde ook de straffen voor de twee medeplichtigen van Zimach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.