Meer aandacht huiselijk geweld Marokko

AnaruzMarokkaanse meldpunten krijgen dagelijks acht meldingen binnen van geweld tegen vrouwen. Dat staat in een donderdag gepubliceerd rapport van Anaruz, een netwerk van vrouwenorganisaties. In 74 procent van de gevallen is de pleger van het geweld de echtgenoot meldt De Telegraaf.

Vrouwenorganisaties voeren campagne om vrouwen en mannen bewust te maken van hun rechten en plichten. „Huiselijk geweld komt overal ter wereld en in alle milieus voor”, zegt Rabea Naciri, voorzitter van de Marokkaanse Democratische Vrouwenorganisatie. „Het verschil is dat de Marokkaanse maatschappij het accepteert. Er zijn veranderingen in de wet aangebracht, maar er moet ook een mentaliteitsverandering bij de instanties komen. Nog steeds gebeurt het dat vrouwen die bij de politie mishandeling melden, naar huis worden gestuurd met de mededeling: je moet geduld hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.