Debat over gehandicapt kind

Debat over gehandicapt kindAllochtone ouders met een gehandicapte kind, weten vaak niet wat ze er mee aan moeten. Een gehandicapt kind is vaak een last en word gezien als straf van god, althans voor religieuze mensen. Ouders van deze kinderen zijn vaak niet op de hoogte van alle regelingen voor gehandicapte kinderen. Gehandicapte jongeren met allochtone achtergrond hebben het vaker veel moeilijker dan hun leeftijdsgenoten van autochtonen achtergrond.

Is het een last? Weten allochtone ouders wel om te gaan met een gehandicapt kind? Zijn ze op de hoogte van alle rechten en regelingen die deze kinderen/jongeren hebben, als het gaat om gehandicapten zorg? Doet de overheid genoeg aan informatie verstrekking en voorlichting op dit gebied of moet dit anders?

Tijdens dit debat (op dinsdag 26 juni, om 19.00 uur) zullen Miemoent el Fakih (rode kruis), Noureddine Steenvoorden (Begeleider gehandicapte kinderen), Ad Poppelaars (directeur Chronisch zieken en gehandicapten raad) en Thom Bruijnincx (Districtshoofd De Zonnebloem) met elkaar in discussie gaan. Het debat staat onder leiding van Jamila Aanzi (studente Beleid, communicatie en
organisatie aan de VU).

Dit jaar zal voor het eerst het project Young Diversity van start gaan. Met als centraal thema gelijke kansen voor iedereen! In onze hoofdstad Amsterdam zal een reeks van activiteiten worden georganiseerd die allemaal verbonden zijn met het hoofdthema van het gehele project en tevens dat van het Europees Jaar: gelijke kansen voor iedereen. In mei en juni zullen er 6 debatten plaatsvinden in Argan. Hier zullen jongeren uit Amsterdam en omstreken met elkaar in debat gaan over de thema?s van het Europees Jaar. Gezamenlijk zullen zij discussiëren over gelijke kansen in: ras of etnische afkomst, godsdienst of levensovertuiging,
leeftijd, handicap of chronische ziekte, seksuele geaardheid en geslacht.

Gehandicapt kind: beloning, last of straf?
dinsdag 26 juni, om 19.00 uur
Locatie: Jongerencentrum Argan, Overtoom 141 in Amsterdam
Voor meer informatie Mohamed: 020-6389966 / Argan@sjadam.nl

3 REACTIES

  1. Goed dat hier aandacht aan wordt besteed…in plaats van alleen over islam, moslims, radicalisering en marokkaanse jongeren te debatteren..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.