Nederlanders positiever over allochtonen

24

integratieDe openheid van Nederlanders ten opzichte van allochtonen is toegenomen en bevindt zich weer op het niveau van 1997, voor de komst van Pim Fortuyn. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op grond van het Mentality-onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. Ook het aantal Nederlanders dat vindt dat er te veel buitenlanders zijn die zich slecht aanpassen zou sinds 2002 met tien procent zijn gedaald naar 71 procent meldt Nieuws.NL.

De roep van Nederlanders om strengere wetten is volgens de onderzoekers afgenomen, maar wel wordt meer waarde gehecht aan normen en waarden. Ook zou de progressieve elite minder terughoudend staan tegenover morele kwesties. Deze elite durft weer te moraliseren, stellen de onderzoekers.

Het Mentality-onderzoek onder twintigduizend Nederlanders wordt sinds 1997 jaarlijks uitgevoerd.

4 REACTIES

  1. Alle Nederlanders stammen af van allochtonen 🙂
    Toen de ijstijd voorbij was kwamen ze vanuit het zuiden om hier hun mammoeten te schieten.
    Zonder gekheid: uiteindelijk worden alle allochtonen toch autochtoon?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.