Besnijdeniscentrum geopend in Maastricht

ingreepIn Maastricht is zaterdag een Besnijdenis Centrum van het Medisch Centrum Annadal geopend. Daar zullen op zaterdagen bij jonge jongens besnijdenissen met een religieuze of culturele achtergrond worden uitgevoerd. Met de opening telt Nederland nu zeven dergelijke besnijdeniscentra, verspreid over het hele land.

Bij een besnijdenis wordt de voorhuid van het mannelijk geslachtsdeel verwijderd. Dit gebeurt in de centra onder plaatselijke verdoving. Vaak zijn bij jonge jongens de ouders en andere familieleden bij de ingreep aanwezig en gaat de jongen meteen na de besnijdenis weer terug naar huis. Dit is voor een kind veel minder ingrijpend dan een ziekenhuisbesnijdenis onder algehele narcose, zegt het Besnijdenis Centrum Nederland

De artsen van de besnijdeniscentra hebben een speciale besnijdenisopleiding gevolgd. In Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Almere en Arnhem zijn sinds 2001 meer dan zevenduizend jongens in de centra besneden. Daarbij heeft zich volgens het centrum nog nooit een ‘ernstige complicatie’ voorgedaan. Een besnijdenis bij een jongen kost 225 euro. Een volwassen man moet 295 euro betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.