Opmars allochtonen in hoger onderwijs

allochtonen in hoger onderwijsHet aantal allochtone studenten in het hoger onderwijs is in twaalf jaar tijd verdubbeld tot bijna 125.000 in het studiejaar 2006-2007. Dat bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Allochtonen maken inmiddels ruim een vijfde deel uit van alle studenten in het hoger onderwijs.

Vooral het aantal niet-westerse allochtone vrouwen in het hoger onderwijs is toegenomen meldt het ANP. Dit studiejaar stonden 38.000 vrouwelijke niet-westerse allochtonen ingeschreven. Dat is ruim drie keer meer dan in het schooljaar 2005-2006.

6 REACTIES

  1. nou mina als maar 38.000 van de studenten vrouwen zijn dan zijn er 87000 mannen die daar studeren. dat is maar 31% van de totale studenten.

    vrouwen hebben nog een hele weg te gaan

  2. Ja wijsneus, maar dat wil zeggen dat allochtonen vrouwen zich veel meer en beter ontwikkelen en niet meteen na het trouwen alles voor gezien houden.. Tijden zijn dus duidelijk veranderd. Mooi toch!.. “emancipatie” !!

  3. En bovenstaand bericht staat weer haaks op het bericht van deze dag dat de onderzoek van de Nederlandse universiteiten heeft uitgewezen dat het zeer moeilijk is om allochtone studenten te krijgen.
    Wie o wie van jullie legt mij dat als simpele Rotterdammer, die allleen maar de Academie van de straat heeft doorlopen, eens goed uit want ik snap er nu echt geen ene malle moer meer van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.