‘Marokkanen kunnen niet tegen kritiek’

Wilders: ‘Marokkanen kunnen niet tegen kritiek’Anti-islam politicus Geert Wilders is afgelopen maand geïnterviewd door het Marokkaans-Nederlandse tijdschrift Mzine. Dit was zijn eerste echte interview met Marokkaanse/allochtone media. Tijdens dit interview gaf hij te kennen dat hij tegen een gelijkwaardige multiculturele samenleving was.

Volgens WIlders is de Westerse cultuur superieur aan alle anderen en is er niets mis mee om dit dan ook vast te laten leggen in de grondwet. Opvallend was dat Wilders de Marokkaanse samenleving verweet niet genoeg te hebben gedemonstreerd tegen de moord op Theo van Gogh. Ook bleven volgens hem na 11 september reacties uit vanuit de Marokkaanse/Islamitische gemeenschap. Dit getuigt volgens Wilders van gebrek aan zelfkritiek en zelfcorrigerend optreden.

Het interview kun je lezen in het tijschrift Mzine, dat vanaf vandaag in de schappen ligt. Een citaat van Geert Wilders:

Dus volgens u kunnen Marokkanen niet tegen kritiek?

“Nou, heel moeilijk. Ze zijn heel snel geïrriteerd, beledigd, in hun trots gekrenkt allemaal gekke dingen. Je moet gewoon tegen kritiek kunnen. En niet gelijk in de stress slaan, dichtslaan. Moslims kunnen heel moeilijk tegen kritiek en Marokkanen in het bijzonder. Ze zijn heel snel in hun eer en trots gekrenkt.”

10 REACTIES

 1. Mijn mening over deze gast is hem te zien als een clown van de Tweede Kamer. Hij draagt geen oplossingen aan die zouden kunnen werken. Zij doel is polarisatie van de Nederlandse samenleving en groepen tegenelkaar op te zetten. Van deze situatie kan hij profiteren in stemmen bij de vrekiezingen, doordat de scheiding van de groepen in Nederland zijn vooroordelen verterkt.

  Zijn enige mogelijke bestaansrecht is Islam en Mocro- Baching. Maar lieve Mocro`s ook deze Gefrustreerde-Verwarde-Nep- Ariër heeft een lichtpuntje, door hem worden de Mocro`s nog trotser op hun afkomst en cultuur en doen zij nog beter hun best te exellereren in deze samenleving.

  Wilders is een Clown van de Tweede Kamer die het nutteloos debat “levendiger “maakt .

  Wat ik bezijzonder mooi vond was het moment bij de Kamer Vergardering over de neven werkzaamheden van prachtige parlementariër Arib die Nederlandse man kijharde kritiek op Wilders gaf. Minpuntje is dat hij de enige was die dit deed!

 2. Ik begrijp niet waarom een blad als Mzine tijd aan deze haatdragende nazi besteed, deze man heeft geen inhoud en is verblind door haat en frustratie. Zo’n gast moet je skippen.

 3. Geen enkele cultuur is superieur t.o.v. de andere cultuur. Profeet Mohammed v.z.m.h. heeft dit zelf gezegd dat moslim niet superieur is t.o.v. een niet-moslim vice versa.

  Dus westerse cultuur is niet superieur ten opzichte van andere cultuur. Beide culturen kunnen veel dingen van elkaar leren.

  Wat betreft zelfkritiek. De islamitische gemeenschap had na 11 september een veel sterkere geluid moeten laten horen. Wij hebben dat helaas niet gedaan. Dat was een gemiste kans voor ons. Hierdoor is de indruk bij niet-moslims ontstaan dat wij mensen die het op hun gemunt hebben omdat ze onze waarde en normen niet willen overnemen.

  De islamitische gemeenschap in Spanje heeft dat echter wel gedaan na de aanslagen van 11 maart. Zij liepen mee in die gigantische demonstratie in Madrid.

  Wij hebben dat gedeeltelijk goedgemaakt na de moord op theo van gogh. Wat betreft kritiek. Het feit dat Geert Wilders verscheidene keren heeft geweigerd deel te nemen aan discussieprogramma’s bewijst dat hij degene die bang is voor kritiek. Het zoveelste voorbeeld is zijn afwezigheid bij het programma meeting-point. Bang dat hij uitgeluld zou worden door intelligente moslimjongeren. Hij heeft toen 1 van zijn knechten erop afgestuurd om het klusje te klaren. (Overigens wel respect voor die man dat hij kwam)

 4. Abdars,
  Hij zegt
  “snel beledigd,in hun trots gekrenkt,allemaal gekke dingen,kunnen niet tegen kritiek,slaan gelijk in de stress”.
  Heeft hij het nu over de Marokknaen of over zijn eigen partij met zijn schlemielige aanhang want daar zijn deze karaktertrekjs helemaal op van toepassing.
  Wel eens in de 2e kamer gekeken met een debat als ze “tegengas” krijgen bij hun idiote commentaren op feiten , wat een muilen ze trekken,want als er 1 partij is die niet tegen kritiek kan zijn ze het zelf wel.
  Ik heb nog noooit een zinnig of vaardig bruikbaar voorstel gezien van deze randgroeperingen behorend tot de onderkant van de samenleving
  Ze doen niets anders dan aan volksverlakkerij en kiezersbedrog om er zelf beter van te worden en doen constant niets ander dan het volk belazeren met hun uitspraken.
  Zo kwam hij samen met de PVDD met een voorstel voor het riueel slachten aan te pakken,uiteraard tegen de moslims gericht.
  Toen hem echter gevraagd werdt hoe het dan moest met het ritueel slachten van de Joodse gemeenschap in dit land moppelde men “dat is wat anders”en trokken hun steun aan de PVDD in,was men even vergeten,en dan nog zegggen dat het niet tegen de moslims is gericht
  Maar laten we ons troosten met de gedachte dat er de eerste scheuringen binnen zijn groep zichtbaar beginnen te worden,het komt nog niet helemaal naar buiten maar intern komt het al tot strubbelingen en het zal hen vergaan als al die smerige rascistische partijen die we eerder hebben gehad.
  Het bewijs van zijn onvermogen is het feit dat hij nog steeds weigerdt om deel te nemen aan publieke debatten en discussie’s.
  Gewoon een ordinaire zakkenvuller en bedrieger die een enorme haat heeft tegen de Marokkanen en elke maand zijn pil met haat gaat halen op een bepaalde ambassade.

 5. Hajar.
  Als men hem niet telkens met zijn onfrisse rascistische ideeen in de openbaarheid brenggt zal het aan woekeren als een gezwel.
  Zullen er verbindingen komen met rechts extreem- groeperingen en kan het de samenleving inwendig totaal kapot maken.
  Voorheen zei ik ook “gewoon doodzwijgen” maar daarin gaat het grote gevaar schuilen dat het gezwel hoe langer hoe groter wordt.
  En dat willen we toch niet?
  We willen hier toch samen leven/wonen/leren/werken/oud worden zonder dit soort rascisten?

 6. Mensen,

  wilder is het politiek niet waardig,
  de taak van een politicus is de maatschappelijke problemen aankaarten en de oplossingen hiervoor op een professionele manier voorstellen aan de andere 159 kamerleden.

  overigens dient een politicus ten alle tijde de dialoog aan te gaan, dat is immers de essentie van politiek.

  groet,
  een mens uit Den Haag

 7. Elke mening is een mening of je het er mee eens bent of niet.
  Waarom kunnen we niet tegen kritiek?
  Waarom is het altijd iemands anders zijn schuld?
  Waarom nooit hand in eigen boezem?

  Als we niet zelfkritisch kunnen zijn in eigen gemeenschap over de problemen die er spelen dan zullen we ze nooit op kunnen lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.