Moslimraad stapt in aanpak probleemwijken

islamDe Nederlandse Moslim Raad (NMR) heeft er schoon genoeg van verantwoording te moeten afleggen over de islam. Daartoe zal ze meer voorlichting gaan geven over de islam. Ook zal ze maatschappelijke taken nadrukkelijker naar zich toetrekken. In de NMO-actualiteitenrubriek InFocus zegt NMR-voorzitter Abdelmajid Khairoun dat de Moslimraad zich zal inzetten voor de verbetering van het leefklimaat in probleemwijken. Dit punt is zojuist hoog op de politieke agenda geplaatst door PvdA-minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie).

De NMR, landelijke koepel van moskeeën en islamitische culturele en educatieve instellingen, wil haar maatschappelijke rol professionaliseren. Resultaat van dit beleidsvoornemen is een rondreis langs verschillende steden van Nederland, waarbij de belangrijkste problemen in kaart gebracht worden. De aftrap vond onlangs plaats in Utrecht, in de probleemwijk Overvecht. Wijkorganisaties en bewoners achten de inbreng van de NMR essentieel. Door de bemiddeling van aangesloten moskeeën zal het contact met jongeren en hun ouders doelmatiger kunnen verlopen. De participatie van de NMR duidt op een koerswijziging in de organisatie. Onder het motto van ‘De Ontmoeting’ zoekt de koepel nadrukkelijker dan voorheen aansluiting met niet-islamitische organisaties.

Programma: InFocus
Achtergronden bij de actualiteit
Uitzending: zondag 08 juli 2007 van 12.00 tot 12.30 uur op Nederland 2
Herhaling: zaterdag 14 juli 2007 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2

1 REACTIE

  1. Het probleem met dit soort organisaties is dat er altijd weer (islamitische) groepen komen die zeggen zich niet vertegenwoordigd voelen door de organisatie en er weer discussies ontstaan enz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.