School verwijdert moslimstagiair

schoolEen school in Utrecht heeft het stagecontract van een islamitische student verbroken omdat de jongen „te actief zijn geloof uitdroeg”. De jongen heeft daarop een klacht ingediend tegen de school bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) meldt De Telegraaf.

Dat bevestigden de school en de CGB vrijdag. De jongen liep stage als onderwijsassistent op het openbare Utrechtse Leidsche Rijn College en was tevens als invalimam actief bij een moskee. De school stelt dat hij afspraken over het beperkt uitdragen van zijn geloof niet is nagekomen

8 REACTIES

 1. oooooo vreselijk…….hij heeft van mij in iedere geval alle respect, je bent niet zomaar invalimam….machallah..jonge, je beloning ligt bij Allah, laat de rest maar denken dat je gek bent..

 2. Ik begrijp het wel. En zo te zien is hij ook niet op zijn plek daar, hij kan beter een imamsopleiding volgen. Daar kan hij zijn talenten benutten. Het onderwijs is daar niet geschikt voor, niet als je weet dat deze mensen er niet op zitten te wachten. Stel je voor hij was een Jood of een Christen, zou je het nog steeds zo vreselijk vinden, Fatima? Ik zou het niet op prijs stellen als iemand zijn mening aan mijn kinderen probeert op te dringen, moslim, jood, christen of atheist! Ik breng ze daarvoor wel naar de Moskee!

 3. Het is een openbare school, daar zitten ze dus niet te wachten op iemand die daar actief zijn geloof uitdraagt. Dat de school zegt dat hij de afspraken over “het beperkt uitdragen van het geloof” heeft geschonden, vindt ik voor de school pleiten. Zij nemen dus mensen aan, ongeacht hun afkomst of geloof, zonder dat je daarvoor compleet je eigen identiteit aan de kant hoeft te zetten. Dat hij zich niet aan die afspraken houdt, getuigd van weinig respect naar de school toe.

 4. Precies ,laat de rest maar weten dat je gek bent !
  Heb ook respect voor andere,andersdenkende ,kortom jou idee is niet mijn idee,
  ik en velen met mij denken en geloven wat wij willen ,en niet wat ons word voorgezegd,

 5. @Linda: Jullie nederlanders? De school in kwestie was een behoorlijk zwarte school…dus dat wij nederlanders gaat niet op hier!

  En er is jullie niets opgedrongen…ook hij heeft niemand iets opgedrongen, hij heeft leerlingen die vragen stelden beantwoord…niets meer en niets minder..op de vraag waarom hij een baard heeft, heeft hij uitgebreid uitgelegd hoe dat zit!

  Hoezo ‘het creeëren van een wij/ jullie wereld is echt iets voor Marokkanen??” Jullie kunnen er ook wat van!

 6. Linda denkt gelijk dat de nederlanders weer worden dwarsgezeten met de islam. Die school heeft het dan weer over beperkt uiten van zijn geloof. Wat is beperkt uiten. Zeg dan gelijk wat hij verkeerd heeft gedaan. Vast niks of niks ergs om hem te ontslaan anders hadden ze dat wel duidelijker vermeld.

 7. […] van school verwijderen, omdat hij zijn geloof te actief uitdroeg. De Marokkaanse stagiair die een klacht had ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling is in het ongelijk gesteld, laat een woordvoerder van de […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.