Terreuralarm Marokko verhoogd

Casablanca 2003Marokko heeft het terreuralarm vrijdag tot het hoogste niveau verhoogd. Volgens het ministerie van binnenlandse zaken is de dreiging van een terreurdaad groot, zo meldt het staatspersbureau MAP. Nadere bijzonderheden werden niet gegeven. In Marokko zijn momenteel veel buitenlandse toeristen en ook veel Marokkanen die in het buitenland wonen en op vakantie zijn in het Noord-Afrikaanse land.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er betrouwbare aanwijzingen voor een op handen zijnde terroristische daad. Alle Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

Marokko was eerder het toneel van bloedige terroristische aanslagen door fundamentalistische moslims, onder meer in Casablanca in 2003. De aanslagen in de Spaanse hoofdstad Madrid in 2004 waren goeddeels het werk van Marokkaanse daders. In maart en april waren er gewelddadige incidenten in Casablanca met radicale moslims.

1 REACTIE

  1. […] regering past zijn bezoek bij nader inzien niet goed in het schema. Over een verband met de terreurdreiging in Marokko is niets […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.