Meer voorlichting Marokkaanse reiziger

Reizigers Marokko opgelichtTe weinig Marokkaanse Nederlanders weten dat ze hun geld terug kunnen krijgen wanneer ze een vlucht boeken bij een reisbureau dat aangesloten is bij brancheorganisatie ANVR. En omdat ze gevoelig zijn voor goedkope aanbiedingen zijn ze steeds vaker slachtoffer van malafide bedrijven zoals Ufo Flug.

Om dit soort bedrijven minder kans te geven slachtoffers te maken, is het noodzakelijk dat allochtonen beter op de hoogte zijn van het bestaan van de ANVR en het bijbehorende logo. Daar zijn de ANVR, de Consumentenbond en Meditours Reizen, een van de grootste Marokko-specialisten in Nederland het over eens, meldt Het Algemeen Dagblad.

Deze organisaties zien het niet als hun taak om extra inspanningen te verrichten om deze moeilijk te bereiken doelgroep voor te lichten. Ze vinden dat ze al genoeg doen om mensen tijdig op de hoogte te stellen van duistere activiteiten die in de reisbranche opduiken. De Marokkaanse vakantieganger moet -net als iedereen- assertiever worden, stelt de ANVR. Door de versoepeling van de regels kan iedereen die dat wil zo een reisbureau beginnen. En juist op internet moeten mensen voorzichtig zijn met aanbiedingen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.