Schotelantenne niet meer welkom

schotelsVerhuurder Forta uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht heeft bij de kantonrechter een proefproces gewonnen en gaat huurders aanpakken die hun schotelantenne aan de gevel, het dak of het balkon hebben bevestigd. Dat meldt Het Algemeen dagblad.

Mensen die het aan de stok krijgen met de verhuurder kunnen rekenen op een fikse boete. Forta stapte naar de rechter toen een groep huurders het vertikte om de schotels te verwijderen. Volgens de wooncorporatie raken gevels beschadigd en ontsiert de wildgroei het straatbeeld.

Ook elders in Nederland gaan wooncorporaties de strijd aan tegen de oprukkende schotelantenne. In Rotterdam doet wooncorporatie De Nieuwe Unie een onderzoek naar GSO (Gereed voor Satelliet Ontvangst). Op een flat is dan nog maar één gezamenlijke schotel nodig.

8 REACTIES

 1. Het begint ,Weer een discusie voor Lelijke varken wilders, we mogen nu al niet meer naar onze eigen land kanalen bekijken dan moeten ze met een optie komen ze vinden het nu pas lelijk en storend er zit wat achter vindt ik ze beginnen ons te treiteren ik begin nederland te haten tfoeee

 2. Nou, ik vind wel dat ze gelijk hebben…het ziet er verschrikkelijk uit als je door een straat loopt met overal schotels….het lijkt direct een verpauperde buurt!

  Maar ik vind wel dat ze alternatieven moeten bieden, zoals bijv. GSO.

 3. Beste mensen.
  Het heeft niets te maken met pesten etc,
  Wel is het zodat er over het algemeen schade aan gevels en ramen wordt toegebracht door het ophangen en doorvoeren van deze schotels.
  Zo waren er hier in de buurt huizen net gerenoveerd toen men dwars door de nieuwe kunststofkozijnen kabels voerde na gaten te hebben geboord daarin.
  Gevolg:schade aan het kozijn en lekkage,tocht etc.
  Daar word een verhuurder niet vrolijk van en bedenk dat als je zelf en huis zou hebben en verhuren
  je als eigenaar opdraait voor dit soort kosten bij verhuizing,en dat wil je zelf ook niet.
  Wel dient men er voor te zorgen dat de vrije ontvangst bestaan blijft m.a.w. een schotel op het dak voor iedereen in een gebouw te ontvangen,of wat nog beter zou zijn alle zenders aanbieden gewoon op de kanalen TV .
  Ook Nederlanders vinden sommige kanalen wel interessant om te volgen,voorheen hadden we hier MBC en deze had veel programma’s die gewoon nuttuige waren en informatie gaven over Marokko,aar deze moest van de kabel van de mediatoestanden hier en dat was en is verdomd jammer.

 4. Gewoon een gezamenlijke schotel! Technisch gezien is dit zeker wel mogelijk. Het is ook geen fraai gezicht. al die schotel-antennes. Bovendien brengt dit schade aan gebouwen teweeg. Wel is een centrale-antenne of een satelliet mogelijk die de ontvangst waarborgt. Ook via de kabal is het mogelijk om bepaalde zenders te kunnen ontvangen er zijn dus genoeg andere alternatieven.

 5. Ik zal hier ook even mijn zegje doen aangezien ik een flat huur bij Forta .
  Ikzelf ben 3/4 Nederlander en 1/4 Kroatisch en heb dus een abbo’tje via Zagreb Kroatie lopen .
  Ik ben volledig op de hoogte van de zaak en ook op het gebied van GSO projecten , maar een gso project betekend niet dat je alles van alle sattelieten kan ontvangen .
  Het zit zo bv. de hotbird waar oa. arabische zenders zitten in zowel de hoge als de lage ku band daar kan dan alleen de hoge of alleen de lage band van doorgegeven van worden want daar komt dan weer een hoge of lagen band van een andere satteliet bij om zo ook andere bevolkingsgroepen tevreden te stellen .
  Met andere woorden GSO levert alleen maar verlies op tov van je nu hebt .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.